Pride och AFA

Det har inte uppmärksammats i någon av våra etablerade, men däremot i alternativa. AFA deltog i årets Pride.

RIKS tog upp det här i sin sändning igår.

Förutom det tragikomiska som nämndes i RIKS, att AFA som vill krossa kapitalismen marscherar med sin flagga bara några meter framför Handelsbanken som deltar av just kapitalistiska skäl, ställs några frågor.

Tåget har marscherat en bit på bilden ovan och ingen har uppenbart reagerat på att den våldbejakande vänstergruppens symbol lyfts fram. Varken arrangörerna, närvarande polismyndigheter eller Handelsbankens medarbetare. Det kan bara tyda på att AFA är välkomna i Pridetåget.

Varför har ingen ställt frågan till närvarande partiledare om hur de tycker det känns att gå i samma tåg som en organisation som använder våld mot meningsmotståndare?

Handelsbanken som på sin webbsida skriver “Banken bör spegla mångfalden i de samhällen vi verkar i…//…Vår målsättning är att alla medarbetare i banken ska känna sig respekterade och inkluderade” borde kanske få frågan. Vad tycker ni om att alla inte är just respekterade och inkluderade i det tåg ni deltog i?

Handelsbanken, som viftar med en egen banderoll, visar på en annan tydlighet som sällan eller aldrig nämns i samband med Pride. Många, förmodligen väldigt många, deltager inte i första hand för att hylla HBTQ-rörelsen, utan för att marknadsföra sig själva inför den månghövdade publiken.

5 thoughts on “Pride och AFA

 1. Äh, sitta och klaga på oväsentligheter, varför anser du att Pride är så viktigt.
  Jag har aldrig sett ett Pride tåg.
  De gillar väl att spexa.
  Och AFA en liten organisation som knappt märks.

  1
  4
 2. AFA och Försvarsmakten tillsammans i Pridetåget! Vilken kombination!! ”Försvarsmakten står helt enkelt trygg i sin värdegrund”, tycker man på sin hemsida och följer upp med att i en annons skriva: ”Det finns de som påstår att Försvarsmakten har viktigare saker att fokusera på just nu än att vifta med Pride-flaggan. Rättigheter ställs mot varandra och man frågar sig vad som viktigast: ett starkt försvar eller allas lika värde?”

  Krönikören Patrik Engellau som läser texten blir upprörd: ”Tanken att Försvarsmakten skulle sätta allas lika värde lika med eller rentav framför ett starkt försvar är absurd (alldeles oberoende av att ingen lyckats förklara vad allas lika värde skulle betyda). Försvarsmakten är till för att försvara landet vilket rimligtvis medför att fiendesoldater ska dödas. Ska en svensk militär filosofera med sig själv om fiendens lika värde innan han trycker på skjutknappen?”
  ,skriver Patrik Engellau i Det Goda Samhället:
  https://detgodasamhallet.com/2022/08/09/patrik-engellau-nastan-fritt-fram-numera/#more-60803

  38
 3. Handelsbanken kan väl även klassas som kriminella,med tanke på alla de mörker-affärer dessa sysslat/r med ? Inte minst för att tvätta ost-europeiska valutor från deras Oligarker rena….Så på det viset passade de ju utmärkt samman med AFA i böga/flata-tåget!

  24
  2
 4. Ja, på det vänsterextrema ögat är Mogge, Sozzarna och deras SÄPO, total blinda. De samarbetar till och med, med vänsterextrema EXPO.

  46
  1

Kommentera