Ljuger Strandhäll eller Svenska Kraftnät?

VALET 2022. Det statliga affärsverket Svenska kraftnät håller på att ta fram planer för planerade strömavbrott. Planerna kan aktiveras vid akut effektbrist – något som för första gången kan ske redan nu i höst, och det är södra Sverige som ligger sämst till, skriver tidningen Ny teknik.

Tillsammans med Sveriges grannländer har Svenska kraftnät börjat att ta fram planer för hur man ska agera i samband med vissa kritiska situationer, som exempelvis akut effektbrist. När efterfrågan överstiger tillgången till el så kommer de regionala elbolagen att förvarnas om att aktivera planer för så kallad styrel. Vid sådana tillfällen kommer elnätsbolagen först att koppla bort icke samhällsviktiga funktioner.

Vi har aldrig tidigare kopplat bort förbrukning i Sverige till följd av för låg elproduktion. Det kan komma att ske för första gången nu i höst, säger Niclas Damsgaard, chefsstrateg på Svenska kraftnät,

Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) är som hon är när hon påstår att statliga Svenska Kraftnät inte har någon täckning i verkligheten. Sveriges energiminister Khashayar Farmanbar (S) tycker att situationen i det svenska elsystemet och hushållens skenande elräkningar är en ”hittepåkonflikt”, enligt Aftonbladet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Ljuger Strandhäll eller Svenska Kraftnät?

 1. För Strandhäll gäller det att vinna valet. Om det blir strömavbrott efter det så spelar det ingen roll.

 2. Ingen fara, bara hittepå får vi höra nu, efter valet kommer strömavbrotten och kanske även fastighetsskatten.
  Lita aldrig på en sosse.

 3. Socialister ljuger alltid, det är inbyggt i deras primitiva gener!
  En socialist skall därför aldrig inneha någon som helst maktposition någonstans, någonsin!
  Dom kan bestämma om dom vill ha röda eller grön kalsonger, där går gränsen för vad dom klarar av!

  Sverige var en gång världens rikaste och bästa land att bo i, vi hade den högsta levnadsstandarden, hög livskvaliten, lägsta brottsligheten. Svenskarna var ett hårt arbetande och ärligt folk och vi levde i största möjliga harmoni med varandra!

  Titta nu vad socialisterna har gjort med vårt land!
  Högsta brottsligheten i världen om man bortser några afrikanska stater!
  20.000 våldtäkter varje år.
  Bilbränder, upplopp och all sorts jävelskap p.g.a. socialisterna vansinniga massinvandring!
  Högsta skatterna och lägsta pensionerna!
  El ransonering.
  Högsta drivmedelspriserna i världen (nästan)
  Jag kan skriva en bibel full med deras brott mot Sverige och oss svenskar!

  Men, att någon nu levande svensk kan vara så in i h…..e dum att dom ändå röstar på socialisterna är fullkomligt obegripligt!
  Om jag fick bestämma så skulle dom istället ställas inför rätta åtalade för brott mot Sverige och alla oss nu levande svenskar!
  Åtalas, straffas och även bli ersättningsskyldiga för uppbyggnaden av ett nytt och friskt Sverige, utan massinvandring och minus minst 2 millioner obehöriga utlänningar.

  59
  • Regeringen Reinfeldt har också skuld till den uppkomna situationen. För att straffa dem som röstade på SD så tog M stöd av MP och öppnade dörren för invandringen. När han flög över Sverige så såg han ju hur gott om plats det fanns. Kristersson är/var väl bästa kompis med FR? Rätt ska va rätt. Rösta SD 2022

 4. Svenska Kraftnät kommer i planeringen att drabbas av en kraftig “nit”. En av bortkopplingarna kommer ju att drabba “exporten”. Just den som trycker upp el-priset till vansinniga nivåer. För det kan väl inte ingå i Svensk Elpolitik att låta el-export gynnas samtidigt som svenska el-kunder kopplas bort? FAST I SOSSELAND KANSKE DET BLIR SÅ! Bli inte förvånade.

  59
  • Roland S:
   Just som du skriver fungerar det i dagens Abzurdien.
   Naturligtvis vill Staten och Elnäten tjäna stora summor på Tysklands import,till 4 X så högt pris !!
   Då struntar man fullständigt i våra egna,och övergår helt till Oligarkernas affärsmetoder !!

   45
   • Inget väcker en Svensk! Valet den elfte sep går dom som vanligt och lägger sin röst på sossarna, trots hur det ser ut i Sverige, energikrisen, massvåldtäkter, skjutningar, vårdkris, listan kan göras lång.

    30
  • Roland du brukar ha rätt. Jag vet inte. Men jag misstänker att det finns något EU-avtal som inte ens oppositionen vill peka på och törs gå emot som man vågar i andra länder.

   Jag gissar att man kommer att skicka el till Tysklands bilfabriker samtidigt som Pågens bröd i Malmö kopplas bort. Även du och jag kopplas bort.

   Du och jag är väl båda ense om att det första som ska ske är att stoppa leveranser genom utlandskablarna. De får skylla sig själva.

   När vi övade sådant här i krigsspel vart fjärde år i varje län så lade man givetvis in realistiska skador på nät och kraftverk. Resultatet skulle bli effektbrist. Då måste man koppla bort kunder. Gör man det inte snabbt själv så rasar nätet i hela Sverige automatiskt.
   Då måste man koppla bort på regionnätet där man kan göra det genom “knapptryck”. Att gå ut och koppla bort enskilda kunder är inte realistiskt. Då måste du skicka ut montörer som också har rationaliserats till under minimum. Här fanns en kunskap på bred front från topp till verkställare.

   Jag kan säga dig Roland att det var ett nöje att ha förmånen att lyssna på diskussionerna. Man blev nästan osams. Men jag tror att några gick hem och sa, att vi måste skaffa reservkraft dit och dit.

   Sådana krigsspel tog slut när försvaret blev ett samhällsintresse och “jag drömde om att alla krig var slut”. De hemliga planerna gick i destruktören. Nu måste man börja om från noll.

   Är du samhällsviktig som det nu sägs så måste du ha egen reservkraft (dieselgenerator) vilket stora sjukhus normalt har. Eljest beror det på i vilket 130-KV område som du verkar. Lite av postkodlotteriet.

   16
 5. Man ska vara försiktig med vad man önskar. Det kan ju slå in.
  Men en riktigt kall och lång vinter kanske kan väcka svenskarna.

  54
 6. Ny Teknik/ Svenska Kraftnät, går ut med sanningen. Annika Strandhäll ljuger, med största sannolikhet inte. Hon är så djävla väck i den kroppsdel andra människor, har sin hjärna, att hon tror på vad hon spyr ut på twitter.
  Tyvärr är det sista ”avskrapet”, som socialdemokraterna kan få ihop till ministerposter av katastrofalt dålig kvalitet.

  65
  2
 7. Förhoppningsvis kopplas delar av Fjollträsket bort från nätet,i första hand….
  Nog går det att sända den kvarvarande delen El till andra mer betydande delar av landet ?
  De Gröna kan ju med fördel placeras i mörker,och tillsammans med Röd/Röda
  kollegerna,koka sin mat ute i fria naturen.
  Lööf o Centern som är kärnkraft-motståndare kan ju bjuda in dem till Maramö i mörka Småland !

  43
  1
 8. Att en sosse skulle ljuga, “in shallah” är lika osannolikt som att dygnet består av 24 timmar.
  Vad de dessutom ej heller kan är att planera, se hur bra punktsvetsarens drömmar slår in, den med förtjänsterna ni minns.

  41
  1
 9. Jaha, så fick vi det då bekräftat. Det som varje tänkande människa länge har insett. För såzzarna gäller endast makten och valsegern. Att folk kommer att frysa ihjäl i vinter får inte ens diskuteras. Strandskatan irriterar sig över att (M) och Svenska Kraftnät kommer med jobbiga sanningar mitt under pågående valrörelse. Det är alltså inte påståendet i sig som hon retar sig mest på, utan att det kan inverka menligt på såzzarnas röstfiske.
  Så nu kan alla se det svart på vitt. Makten och röstfisket väger mycket tyngre än folkets överlevnad.

  63
 10. Sätter man ett stort skämt som Energiminister så kan man förvänta sig
  precis vad som helst, nej hennes sanning ska väl som vanligt komma
  efter valet? Det är bara att hoppas att Svensken använder en del av sin
  hjärna vid valet i September och entledigar dem som bär det stora ansvaret
  att denna situation överhuvudtaget uppstår!

  58
  1
 11. När man är okunnig så blir det mesta ljug så fort man öppnar munnen. Är Statsministern nöjd med sina utnämningar? Jag är det inte. Jag kräver korrekta och välövervägda uttalanden. Inte oförskämdheter.

  54
  1
  • Någon skrev på Flasback ” där är säkrare att stå på en trampmina .än att lite på en sosse”

   20
 12. Karusellen har satt fart, frågan är nör den väll börjat snurra, var och när kommer det fram en enda sanning om var vi kan kliva av – helskodda.??
  hahaha starta ett SVT program för politiker om vem som ljuger bäst🥳

  37
  1
  • @ Fjölet
   Ha,Ha. Ja vi har ju Böda camping och Ullared m.fl När får vi “Regeringen”?

   28
   1
 13. Extra kul o kostnad för alla ladd elbilar, stort grattis, idioter. Stort djävla UG för regeringen o de flesta i 7 klövern, samtidigt kommer tusentals “flyktingar ” i veckan som inget hellre vill än öka sin CO2 påverkan för sitt välstånd. Hur går den ekvationen ihop??

  63

Kommentera