Flera explosioner har inträffat på ockuperade Krim

UKRAINA. Flera explosioner har inträffat vid en rysk militärflygbas vid Novofedorivka på Krimhalvön, uppger tre vittnen för Reuters. Vittnena beskriver höga ljud och svarta rökpelare som stiger mot himlen.

Novofedorivka flygbas ligger utom räckhåll för HIMARS.

Enligt två av vittnena hördes minst tolv explosioner under en minuts tid, omkring 14.30 svensk tid. Tre av explosionerna ska ha varit särskilt stora.

Från ryskt håll uppger man att saken utreds. I statliga medier hävdar Rysslands försvarsdepartementet att inga personer har skadats eller dött.

Fria Ukraina är svensk-ukrainsk grupp som berättar på svenska vad som sker i Ukraina baserat på deras kontakter på plats samt utvald ukrainsk och belarusisk media.

På färska satellitbilder från i morse kan man se att det på den ryska flygbasen i Novofedorivka fanns 12 st SU-24, 10 Su-30 och 1 Il-76. Ett ganska fint byte för Ukraina om alla stod kvar när det small och träffarna satt precis där de skulle.

-Pettersson hoppas att Ukraina fått HIMARS-raketer med 30 mils räckvidd. Hittills har USA bara levererat med 8 mils räckvidd.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Flera explosioner har inträffat på ockuperade Krim

 1. Alltid trevligt med lite intressanta eldmoln som stiger upp från ryska baser. Ska bli intressant att höra vad som kan ha orsakat det.
  Kanske en rysk granat med självmordstankar som bestämde sig för att spontan explodera?!?

  14
  4
 2. Greta, passa på att lära dig. Det är är rökgaser som är giftiga. CO2 är rena hälsogasen jämfört med dessa. Undrar om Ukraina och Ryssland köpt utsläppsrätter?

  18
  1
 3. Det är fair play av Ukraina att beskjuta eller spränga ett Ryskt militärt mål på krim halvön.
  Det är en helt normal handling i striderna.
  Bara kärnkraftverken får vara fredade från missiler som kan bli förödande för mänskligheten i många länder.
  Civil befolkningen ska drabbas så lite som möjligt av kriget.
  Sen hoppas jag givetvis på att världens ledare förespråkar humanitär hjälp till folket och fredsförhandlingar mellan parterna istället för att skicka in mera vapen

  16
  8
  • Gammelkommunist! Ditt sista stycke är så obota korkat att jag undrar hur din hälsa är? Fredsförhandlingar med en aggresiv kommunist och krigsförbrytande fascist? Ser du själv vad du skriver? Eller är du i förståndet jämförbar med Kashanbar? Jag bedömer, men det är min bedömning, att du är lite klen å huvudets vägnar.

   11
   5
   • Så du anser att ditt rysshat är värt hundratals döda ukrainska militärer per dag?
    Det här kriget kan bara sluta på ett sätt såvida vi inte startar ett världskrig.
    Frågan är bara hur länge det ska pågå?
    Ryssens eldkraft är allt för stor, dom förfogar över stridsvagnar, artilleisystem, flygplan, missiler i kvantiteter långt mer än vad ukrainarna har.
    Förlängs kriget dör massor av ukrainska grabbar och fredsvilkoren blir än värre.
    Det är fakta.

    3
    12
   • Inte mycket är fakta i din kommentar. Folk dör där har du rätt men det kan sluta om Ryssland drar sig tillbaka.

    Ryssland har haft 5,5 månader på sig och inte uppnått mycket mer än ljugit och brutit mot alla internationella och bilatera avtal som finns. Vinner Ryssland i Ukraina, vilket dom inte gör, står något annat land på tur.

    13
    3
 4. Enligt ryssen själv var det ammunition som exploderade. Rökte Igor igen på fel ställe ?

  25
  3
  • Tror inte på ryska förklaringar. Det är tre smällar på rad. Röktes det eller fumlades det samtidigt på alla tre ställena?

Kommentera