Kärnvapen enda sättet för Putin att vinna

UKRAINA. Kriget i Ukraina har blivit Vladimir Putins mardröm. Han kan inte vinna kriget men är desperat efter en ”rungande seger” för att säkra valet 2024. Gör han inte det är hans politiska karriär slut. Det säger Putins tidigare talskrivare Abbas Galljamov i en intervju med Expressen, tyvärr bakom betalvägg.

Men den oberäkneliga Putin kan ta till allt mer brutala metoder. – Problemet för honom är att han inte kan vinna kriget. Enda sättet är att ta till taktiska kärnvapen mot Ukraina, säger Abbas Galljamov.

-Pettersson har noterat att Vladimir Putin, den ryska federationens ledare har hotat med kärnvapen fler än 30 gånger sedan han började invasionen den 24 februari 2022.

Ukraina är med hjälp av västvärlden överlägsna Ryssland ekonomiskt och militärt och har dessutom rätt juridiskt och moraliskt.

Ryssland har inte råd med krig, sanktioner pressar vanliga ryssar

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Kärnvapen enda sättet för Putin att vinna

 1. Att det skulle vara Putins enda möjlighet att vinna kriget mot UKRAINA genom att använda kärnvapen är för mig rent nonsens. För om han nu skulle vara så pass galen att använda kärnvapen så tycker man att han borde ha i åtanke att han och Ryssland kan få smaka på samma sak och inte minst så kommer Putin att stämplas som idiot och massmördare resten av livet.

 2. Vad tycker Putins svenska fascist svans om att nu kanske det blir kärnvapen för att kross den Ukrainska demokratin???

  Kanske tycker de det är OK i Ukraina men vad tycker de om att fascist Putin kanske även gör det i Finland och Sverige?

  Amnesty kanske bör ta en funderare på hur de skall reagera

  4
  3
 3. Putte hotar med kärnvapen eftersom det är en gammal god rysk tradition. Det höll ryssarna på med redan på 60-talet.

  3
  4
 4. När det talades om att Ryssland tänkte använda kemiska vapen sa Biden: Om Ryssland gör detta så har vi ett lämpligt svar. Jag är helt övertygad om att USA även har ett lämpligt svar om Putin använder kärnvapen.

  5
  4
 5. En historia på internet för länge sedan jag läste i något forum, sant eller inte?

  Saddam hotade puttler med sina “massförstörelsevapen”så han skulle ta sig i akt, vad det nu var….?

  Svaret blev, prova, inte så roligt att bo i en askkopp om du försöker…..
  Finns en liten tanke bakom detta svar idag, typ ömsesidigt med var askkoppen blir till?

  1
  1
 6. Man kan lätt få för sig att man råkat hamna på bokstavsvänsterns dolda debattsida när man läser vissa inlägg. Bara för att man inte stämmer in i Kumbaya så är man putinist eller putinkramare.

  Hör och häpna. När jag gick i grundskolan så blev vi faktiskt uppmanade att kritiskt granska alla uppgifter och nyheter och man kan lugnt säga att jag fortsatt med det. Upplysningsvis kan jag meddela att jag varken tar ställning för Zelenskyj eller Putin. Jag skiter högaktningsfullt i båda. Ryssland och Ukraina tävlar om att vara det mest korrupta landet i Europa. Det är troligen så eliten vill ha det.

  Konflikten och sanktionerna åderlåter befolkningen i väst. Politiker med grumlig agenda har till och med hål i fickorna på spenderbyxorna. Istället för att följa doktrinen efter andra världskriget har man bäddat för västerlandets undergång. Medan man åderlåter befolkningen i väst med meningslösa sanktioner kommer andra spelare att ta över. I jämförelse med Xi är Ryssland och Putin amatörer. Ingen har mördat lika många människor som Kina förutom muslimerna men så har de hållit på mycket längre.

  Europa hade varit oövervinnligt med västeuropas kunnande och Rysslands naturtillgångar och det är väl det som är problemet. Vänsterlutande politiker i USA och Europa tillsammans med de skamlöst rika har motarbetat det. Trump motarbetades till och med av sina egna partikamrater när han började sätta amerikanska folket först.

  Det som pågår i väst är medelklassens utrotande. Medelklassen bär välfärdssamhället på sina axlar. De rika är få få och de fattiga för fattiga så medelklassen står för fiolerna. Västeuropa och USA översvämmas av fattiga människor som vill ha det bättre. I det postindustriella samhället har de tyvärr inget att bidra med utan hamnar istället utanför samhället och många av dem vänder sig mot dem som föder dem. Så inte nog med att vi blir fattigare, vi utsätts för våld också. Att hindra illegal migration är enkelt. Det tog inte fullt två veckor för Australien att lyckas med det. Lite svårare för Europa och ytterligare lite svårare för USA men fullt görligt.

  Frågan ni bör ställa er är hur kommer det sig att det finns vapen, manskap och pengar för Ukraina men inte för att skydda den egna befolkningen?

  19
  1
  • Att hjälpa Ukraina kan vara att skydda den egna befolkningen, Sveriges och Europas.

   Putin, Lavrov och Medvedev har hotat Sverige med flera.

   10
   13
   • Om nu Ryssland är ett reellt hot mot Sverige, är det då inte dumt, för att inte säga idiotiskt att slösa bort medel som skulle kunna gå till upprustning på människor som inte har någon som helst koppling till Sverige, skicka vapen utomlands och utbilda andra länders soldater istället för egna. Sedan ska vi bara inte prata om hur det retar upp en potentiell fiende.

    Hade jag varit politiker med inflytande och trodde på att vi kan bli anfallna hade jag vänt på varenda krona genom att bland annat stoppa okynnesinvandring, skära ner på utrikes och inrikes bistånd och spenderat det på försvaret.

    1
    2
   • Om nu Ryssland är ett verkligt hot, vilket Putin och hans polare är, tycker jag att det bästa är att stoppa honom så tidigt och så långt bort som möjligt. Inte vänta till Ryssland landstiger på Gotland.

    Att utbilda andra länders soldater som är på vår sida är klokt. Vi hade instruktörer i Ukraina innan 24 februari. De kanske har bidragit till att Putin inte intog landet på tre dagar och rullade vidare västerut. Samma med vapnen vi och andra skickar.

    Att minska invandring och bistånd har jag aldrig varit emot.

 7. Det skulle ju kunna vara så att Putin under alla omständigheter planerat att dra sig tillbaks efter nästa Presidentval. Han har faktiskt sedan 10 år bakåt bäddat för ett antal potentiella efterträdare. En av de starkaste är en kvinna, som har hårt skinn på näsan.

  Finessen är att när Putin står med 2hela skulden” så behöver en efterträdare inte självklart överta den skulden.

  8
  7
 8. Det här är det jag har sagt hela tiden.

  Väst (och ni putinister) har hela tiden pressat Putin till att…
  a) låta ryska armen förlora och själv bli avsatt och möjligen skickat till Haag som krigsförbrytare, eller
  b) använda ett par taktiska kärnvapen mot ukrainska trupp samlingar och vinna kriget, samt att på köpet bli en hjälte efter att ha räddat den ryska armen från förlust och permanent erövrat
  mycket mark för ryssarna.

  Mycket bättre våre det att utrusta Ukraina för ett 10-20år lång gerillakrig. Den skulle ryssarna till slut förlora; precis som dom förlorade i Afghanistan och precis som USA förlorade i Vietnam, Irak och Afghanistan.

  So, om Putin nu vinner genom sina kärnvapen… det är era krigshätsarnas fel! Och då kan ni (riktika putinister) stå där med handhjärtan och tycka vad ni vill om ryssarna och ukrainare.

  6
  14
  • Granne från östsidan!
   Att du är en granne i öst, är fullt klart, med den svenskan och den stavningen. Alltså svår att ta på allvar!
   Väst har inte pressat ”Puckot i Kreml”, till att överfalla Ukraina. En from önskan är att lidandet för Puttes idiotbeslut, får soptippen att kollapsa.

   13
   16
   • “Att du är en granne i öst, är fullt klart, med den svenskan och den stavningen.”

    Tack.

    “Väst har inte pressat ”Puckot i Kreml”, till att överfalla Ukraina.”

    Jag talar inte längre om det initiala överfallet, utan om vad som hände efter det. Putte trodde säkerligen att Ukraina skulle kapitulera snabbt eller att någon slags vapenvila skulle uppnås; möjligen “Minsk-3” avtal. Men ingen värkar ha viljan att medla fred mellan dom parterna.

    Väst räknar nu helt enkelt att Ryssarna till slut förlorar – bara man ger mer vapen till Ukraina. OCH då har vi hammnat i nuvarande situationen där Pytin har dom två usla alternativ a) förlora kriget, mot avancerade vapen från väst b) vinna kriget med sina kärnvapen.

    Jag tycker inte om dessa två alternativ – båda är dåliga.

    11
    1
 9. Krigsförbrytaren, folkmördaren, klepokraten och gangstern Putins dagar är räknade. Putin är en skam för mänskliheten.

  17
  12
 10. Ryssland kan nog vinna utan att använda kärnvapen, men det kommer att bli en Pyrrhusseger som till och med Pyrrhus skulle ta sig för pannan och skaka på huvudet åt. Ryssland har ett övertag i sin befolkning och viljan att offra miljoner av dom. Det kommer nog tyvärr att bli ett långvarigt krig…

  9
  2
 11. Om Putte förlorar kriget så väntar enorma krigs-skadestånd, som kommer att slå hela Ryssland i spillror.

  Om Putte vinner kriget så kommer västvärldens sanktioner att fortgå för evig tid. Dels som straff men också som försvagning inför fortsatt invasion västerut.

  Om Putte tar till det slutgiltiga vapnet så är det ju godnatt för alla parter med ingen vinnare alls.

  Valet 2024 ?????? Putte har ju utropat sig själv som överkukku på livstid, så det s.k. valet är nog bara ett spel för gallerierna.

  12
  10
  • Ryssland är en effektiv demokrati, en kandidat att välja på (plus ett par okända dårar utan chans), folket behöver inte gå till valurnorna och rösterna behöver inte räknas då både valdeltagande och resultat bestämts på förhand.

   9
   9
 12. Är övertygad om att bloggens Puttekramare, vet precis hur ryssen, med sin ynkliga utrustning, ska vinna kriget.

  15
  14

Kommentera