Medvedev: Vi kommer uppnå fred – på våra villkor

UKRAINA. Den före detta ryske presidenten och en av Vladimir Putins mest inflytelserika män Dmitry Medvedev, säger i en intervju med ryska nyhetsbyrån Tass att landet kommer uppnå sina mål i Ukraina, uppger Reuters.

Dmitry Medvedev

– Ryssland genomför en speciell militäroperation i Ukraina och kommer uppnå fred – på våra villkor, säger Medvedev, som är ordförande i Rysslands säkerhetsråd.

Dmitry Medvedev säger vidare att kriget i Georgien 2008, utvidgningen av Nato och kriget i Ukraina, sammantaget är försök av USA och dess allierade att förgöra Ryssland.

– Målet är gemensamt, att förinta Ryssland.

Uttalandet går i linje med hur Ryssland uttalat sig tidigare och står i stark kontrast till hur de flesta andra länder uppfattar situationen.

-Pettersson säger att Medvedev är som Putin och Lavrov, bröder till Badgad Bob. Inget land i västvärlden hotar Ryssland.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Medvedev: Vi kommer uppnå fred – på våra villkor

 1. Bra om ryssar och ukrainare är nöjda med vad de uppnått. Då kan de sluta fred och sluta att döda varandra.
  Fred uppnås generellt när en vinner eller när båda parter säger sig vara nöjda eller har trönnat på att slåss. Jämför USA – Vietnam och Sovjet-Afghanistan.

  8
  2
 2. Självklart kommer de ha inflytande över vilka delas av Ryssland som ska lämnas över till Ukraina för att Ukraina ska acceptera en fredsuppgörelse. Vi får hoppas att Ryssland bara blir av med Belgorod och Rostov.

  6
  9
 3. Tja här kan vi nu läsa hur propagandan fått fäste på Pettersson blogg….
  Undrar hur många av alla de “nya” som dagligen skriver ner vad de tänker och tror, finner alla sina fantastiska uppgifter från ?
  Inte för att Stenbock vill framstå som en besserwisser kring Ryssland,och de andra f.d. öststaterna,trots jag besökt dem flera gånger.Känner dock inte igen dem i flera av kommentarerna.
  Vad som ofta glömmes bort är att Ukraina o Ryska befolkningen i Donetsk (c;a 40 %) har krigat i c:a 8 år,utan att det skrivits speciellt stora rubriker i Väst-pressen.
  Varför ??? Kanske för att de nu angripna satte i sitt system,att beskjuta östra området under alla år,dag o natt !!
  Civilbefolkningen har fått lida,och delvis fly landet UKRAINA….
  Till dessa fattiga civila går därför mina tankar…med hopp eld upphör.

  17
  6
 4. Fascismen har talat!

  De svenska fascisterna vrider sig i allmän lycka! Fascismens tid är nu!

  STOPPA FASCISMEN innan den kväver dig!!!

  12
  9
 5. Medvedev kan också önska sig en modern rysk stridsvagn som fungerar när han ändå håller på för det kommer inte heller hända.

  18
  16
  • Man har ju ett viktigt jobb att gå till.

   När man vet vart skatten går i dagens Sverige så är man per definition en nyttig idiot.
   😁

   21
   3
 6. ”Den store fredsälskande grannen i öster”, kan inte definiera målen, för fred i Ukraina, för han har hittills inte lyckats med ett dugg av sina föresatser. Den ”speciella militäroperationen”, som var beräknad till mindre än en vecka, och då med intagande av Kiev, blev fiasko. Hela världen garvar åt ryssen. Gode gud vilka ”looser”, där sitter i Kreml. Varje gång Pluttin, Medvedev och deras papegoja Lavrov öppnar käften, gör de bort sig ännu mer!

  25
  16
 7. Medvedev i likhet med Lavrov (och några till) har nog inte alla hästar hemma.

  22
  20
  • Tro mig, Medvedev är ingen idiot långt därifrån.
   Ryssland hoppades naturligtvis på att Kiev skulle hissa vit flagg första veckan något som dom hade tjänat massor på.
   Då var inte Rysslands krav speciellt långtgående, självständighet för Donetsk och Lughansk, att Ukraina skulle ha en neutral status samt att landet skulle avnazificeras.
   I sammanhanget relativt snälla krav.
   I takt med att kriget fortsätter och Ryssland avancerar allt längre in så kommer fredsvilkoren bli allt hårdare, för fred kommer Ukraina tvingas till, tro inget annat.
   Ryssland använder omkring 10% av sina styrkor, man har inte ens beordrat partciell mobolisation medans Ukraina dammsuger landet på potentiella soldater.
   Ryssen går metodiskt tillväga, dom använder artilleri, flyg, drönare, missiler allt för att minimera de egna förlusterna.
   För några veckor sedan kom en polsk rapport där dom menade att Ukraina förlorar omkring 300 man om dagen, minst dubbelt antal skadade.
   Omkring 1000 man om dagen med andra ord, hemska siffror.
   När kriget startade fanns mer än 700 T64:or i tjänst i den ukrainska armen, numera ser man mest T72:or av antingen polskt eller tjeckiskt ursprung de fåtaliga gånger en fungerande stridsvagn uppenbarar sig i de gulblåa leden.
   Ryssens påståenden om att dom slagit ut mer än 4000 stridsvagnar och andra bepansrade fordon är nog inte allt för långt ifrån sanningen.

   16
   7
 8. Ytterligare en av Putins fascistlakejer. Må nu hela västvärlden sluta upp och ge ryssen vad de förtjänar. Tänk ändå att det finns “folk” som förvarar Rysslands terrorism. Obegripligt

  27
  25
 9. Och Rysslands mål definieras när kriget väl är över, det gör det lättare att nå dem.

  21
  11
 10. Nej varför skulle någon vilja inta Ryssland, när dom som bor där bara
  vill därifrån och flyr när chansen uppstår ??

  29
  21
  • Men Ryssland har olja och gas och kan värma sina hus ,köra bil och behöver inga vindkraftverk som bara står stilla.
   Det är nog vi dumma svenskar som har kört i väggen,men det fixar nog Magda.
   Fan tror det,nu är det vattenkraften som skall offras!

   38
   8
   • Fake-Voff: Du har uppenbarligen aldrig varit i Ryssland.
    Ryssland uppfann Potemkinkulisserna…

    22
    18
   • Många ryssar kan inte värma sina hus eller köra bil. De har inte råd. Ryssland har inte råd med krig.

    Enligt Rysslands statistikmyndighet saknar 35 miljoner ryssar vattentoalett, 47 miljoner har inte varmvatten och 29 miljoner har inte rinnande vatten i huset.

    Rysslands befolkning är 144 miljoner människor och minskande, så 32% saknar varmvatten i bostaden, 24% har inte en vattenklosett utan använder torrdass i någon form, och 20% har alltså inte ens rinnande vatten.

    Totalt sett har inte ens 63% av ryssarna moderna bekvämligheter som vatten i huset, avlopp, centralvärme eller ens elektricitet och gas.

    https://petterssonsblogg.se/2022/05/31/ryssland-har-inte-rad-med-krig-sanktioner-pressar-vanliga-ryssar/

    14
    12
   • Förvisso har de bränslet , tyvärr har de snart inga reservdelar till utländska fordon och farkoster !

    Många ryssar undviker att åka i Lada , Vas och allt deras bilar heter , de vill hellre visa lite status och köra utländska bilar med lyx och hästkrafter samt klarar krocktester .

    Flygtrafiken har det nog svårast , delar byts i förhållande till flygtimmar , start o landningar och annat . . . Nu när Boeing och andra västerländska tillverkare stoppat leveranser av delar så blir planen stående på marken .

    Tids nog så kanske ryssarna kan tillverka egna delar och datorkomponenter till planen . . MEN . . Det betyder då att planen blir reparerade med PIRATDELAR som inte är godkända och då får planen aldrig lämna ryskt luftrum ☺️

    7
    6
   • Håkan
    Ska du flytta? Vad bra då är du hemma och kan njuta av “friheten”
    Vi här i Sverige fortsätter kämpa med livets besvärligheter, men vi har mat och bekvämligheter fortfarande så tänk inte på oss.

    3
    3

Kommentera