Twitter är en kloak för högerextremism

VALET 2022. Regeringen vill införa flera åtgärder för att motarbeta våldsbejakande extremism. Det säger justitieminister Morgan Johansson på en pressträff, rapporterar Dagens Nyheter.

Det är några hundra högerextrema som är problemet enligt Morgan. Bild: Steget Efter

Johansson nämner bland annat rekrytering via sociala medier som ett problem som polisen måste kunna komma åt.

En del sociala medier är plattformar för radikalisering. Twitter till exempel är en kloak ibland – för högerextremism, rättshaverism och radikalisering, säger han.

Bland annat vill regeringen ge säkerhetspolisen utökad möjlighet att söka och spara information som hämtas från sociala medier. Regeringen vill dessutom skärpa lagstiftningen för att förhindra att högerextremister och våldsbejakande islamister får laglig tillgång till vapen.

Morgan Johansson (S) hänvisar till flera terrordåd med koppling till högerextremism de senaste åren, nu senast det som skedde i Almedalen.

Theodor Engström som åtalas för mordet på Ing-Marie Wieselgren är allvarligt psykisk sjuk enligt rättsmedicinalverket och bör lämnas över till rättspsykiatriska vården. Att S-regeringen låter svårt sjuka personer springa lösa är tydligen högerextremism enligt Morgan Johansson.

Morgan Johansson (S) på Twitter

-Pettersson konstaterar att Morgan Johansson (S) gillar kloaker. Få personer tillbringar så mycket tid på Twitter som Morgan Johansson.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Twitter är en kloak för högerextremism

 1. Vänstern är inte emot hat och hot på sociala medier. De vill ha ensamrätt till det! Förutom vänsterpolitikerna i S, C, L, V och De Gröna Khmererna så är journalistkåren inom Bonnier media, SVT/SR, de största hatarna.

 2. Min kloak är större/starkare än din kloak sa morgan ifrån sandlådan.
  Smack i pallet med rejält hickory……löst.

 3. Om Twitter är en avfallskloak för Högern vet jag inte för har aldrig varit
  inne där, Men vad gör då Morgan där merparten av dygnet? För han
  lär vara där mer än han är på det jobb.som han borde sköta ??

  Men en sak vet jag, att SVT/SR TV4 Och merparten av Media är
  vänsterns springchasar, och det är sorgligt att det inte finns någon Media
  i Sverige som man kan lita på, det är tur att fria bloggar och Media finns,
  annars hade inte vanliga människors röst hörts.

  13
 4. Twitter är än så länge ett andningshål för demokratiska diskussioner. Fria från repressiva krafter som S, MP, V och C samt HBTQI. Naturligtvis är det fria ordet ett hot mot globalismen. I Sverige företrätt av politiska partier, media och statsunderstödda organisationer. Folket skall kuvas och inrätta sig i ledet. 1984 here we come.

  25
  1
 5. Prata om att” kacka” i eget bo ! Herr Johansson tar upp som exempel på högerextremism Theodor Engström som är en svårt psykiskt sjuk person.Jag försvarar inte Theodors dåd men man måste kunna skilja på extremism och psykiska megaloma vanföreställningar.F.ö.undrar man ju vem som räknas som högerextrem ? Är det alla dom som inte knäböjer inför S,V,MP och C verklighetsfrånvända flumpolitik ?

  45
 6. Dom som klagat mest på hatet är de som hatar mest. För dem är det viktigt att peka ut hatarna först, när de utpekade säger att det är tvärt om låter det som om de kivas och småsint vill säga tillbaka.
  Först på bollen blir de som sätter normen, så när sossarna ska börja hata börjar de först med att säga att de är de andra som hatar!

  37
 7. Så det finns några meningsmotståndare som han inte lyckats få bannade från Twitter ännu?!?
  Nåväl, det är några dagar kvar på veckan så det fixar Mogge med ett samtal till Twitters kontor i Sverige.

  25
 8. Morgan är en verbal avfallskvarn. Vem blir klokare? Bygga fyra nya fängelser, samt uppgradera flera andra. Morgans betyg på sig själv. Skatteslaven betalar.

  42
 9. Undrar om han har samma diagnos som Theodor Engström sägs ha? Kanske därför hans barns mamma gått till SD?

  47
  1

Kommentera