Blir svårt att bromsa apkopporna

SJUKDOM. Magnus Gisslén, professor i infektionssjukdomar vid Sahlgrenska Akademin, har reagerat på den snabba spridningen av apkoppor med förvåning. – Det här viruset har funnits under en längre tid utan att sprida sig på det här sättet. Det vi ser nu är nytt, så har det inte betett sig tidigare, säger han till Sveriges Radio P4 Göteborg.

Apkoppor

Minst 111 fall av virussjukdomen har nu bekräftats i Sverige, majoriteten av dem i Stockholmsområdet. Gisslén tror att det kommer bli svårt att få stopp på viruset då det sprider sig via närkontakt och sexuell kontakt. – Det är en effektiv spridningsväg, konstaterar Gisslén.

-Pettersson läser att i hela världen är 26.000 smittade och majoriteten av de smittade är homosexuella män. I Sverige är Stockholmsområdet värst drabbat, det blir perfekt med Pride på det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Blir svårt att bromsa apkopporna

 1. Aldrig har viruset apkoppar betedd sig på detta sättet säger en läkare, undrar vilket laboratorie som har manipulerat detta viruset och hur desperat dom kommer att vara i sina försök att dölja sanningen denna gången?

  36
 2. Det känns sorgligt att det vackra naturfenomenet regnbågen, besudlas av hormonavvikelser. Var finns sambandet?

  51
  2
 3. ”Blir svårt att bromsa apkopporna”
  Sannolikt blir det så, efter att ha läst senast uppdaterad info. 29 juli, fr. CDC (Department of Health and Human Services), om hur apkoppor sprids, framkommer följande:
  En person med apkoppor kan smitta andra, allt ifrån symtomens början tills det utslagen har läkt helt och ett nytt hudlager bildats. Den smittade kan sprida sjukdomen till vem som helst som kommer i direktkontakt med utslag, sårskorpor eller kroppsvätskor, antingen det sker genom sexuell kontakt eller genom kramar, pussar eller massage. Eller genom kontakt med andningssekret, men även genom att röra vid föremål, så som kläder, sängkläder, handdukar och andra textilier eller föremål som den sjuke har använt.
  ”Centers for Disease Control and Prevention”:
  https://www.cdc.gov/poxvirus/monkeypox/transmission.html

  25
  1
 4. Va ska dom i röven och göra ? Och till en början på apor.
  Höll er borta från röven och håll er rena.
  Pride kommer ge en explosion av apkoppor i Stockholm.
  Usch Usch Usch !!!

  70
  3
 5. Apkopporna kom ju lägligt?
  Innan utbrottet i Nigeria 2019 så hade apkoppor (Orthopoxvirus)
  Varit utrotat i nästan 4 Decennier.
  🤔

  De flesta i Sverige är ju vaccinerade mot smittkoppor så det är inga stora problem……. om man desutom har kalsonger med en enkelriktat skylt så har man ett fullgott skydd.

  64
  5
 6. Appkoppor (monkey pox) är det nya HIV. Naturens sätt att eliminera pervos.
  Undrar hur många tusen fall kommer att bli efter Pride (Skam) Paraden…

  67
  3
  • Jag kommer ihåg 80-talet, då aids kom. Redan då förekom konspiratoriska åsikter om att det var framställt i labb med avsikt att eliminera bögar och knarkare. För det var i stort sett bara sprutnarkomaner och homosexuella män som drabbades. Olyckligtvis kom en massa ”oskyldiga” att drabbas genom blodtransfusioner.

   Nu är vi där igen. Även om apkopporna inte verkar vara lika dödligt.
   Men det kanske är som så att naturen tar hand om……… .

   44
   5
   • 1978–1981 genomförde CDC ett hepatit B-vaccinexperiment på homosexuella män som bodde i New York City, San Francisco och Los Angeles. HIV/AIDS upptäcktes först bland deltagarna i CDC hepatit B-vaccinförsöket och spred sig snabbt över hela homosexuella samhället i dessa städer.
    Före dessa CDC-experiment fanns inga rapporterade fall av HIV eller AIDS i Amerika. AIDS-epidemin deklarerades officiellt av CDC 1981, vid slutet av experimentet.
    Orsaken berodde på simianvirus 40 (SV40). Ytterligare ett misslyckat experiment kan man säga.

    HIV och Aids är en immunbrist sjukdom. AIDS har man när antalet CD4-celler faller under 200 celler per kubikmillimeter blod.  HIV 200-500 celler per kubikmillimeter blod friska har 500-1600 celler per kubikmillimeter blod. När man pratar om immunbrist sjukdomar så ökar riskerna för opportunistiska infektioner.

    36
    5
   • Till den gammaldags konspirationsteoretikern.
    Du har tydligen inte hört talas om att man delat ut ett Nobelpris, för forskningen om HIVs ursprung.
    Finns att läsa om på internet om man bara orkar.

  • Bosse S

   Du kanske kan berätta för mig som är en novis konspirations teoretiker vad simianvirus 40 har för betydelse i människokroppen.
   Du kan även finna tragedin med Polio vaccinet som blev kontaminerat med simianvirus 40 på 60-talet?
   Handlar forskningen om Schimpanser så kan du skönja en röd tråd till (SV 40).

   LÅT MIG FÅ HÖRA VAD DU GRUNDAR DIN ANGLAGELSER PÅ?

 7. Kan ju bara hoppas på att varenda såzze och miljöfascist som deltar i perversa paraden blir smittad!

  64
  3
 8. Det handlar om sex som förtroendebyggande metod. Vita betjänar färgade, suger av dem osv. Teorin om det är att de färgade jagats av vita i århundraden och sex ska bygga upp färgades förtroende för vita. Att vita struntar i att de får apkoppor eller andra sjukdomar ses som ett offer ”jag skiter i om du smittar mig, jag vill ha ditt förtroende i kriget mot det vita samhället”.

  45
  7
 9. Skulle tro att spridningen kommer att explodera under Pride i Stockholm.
  Hoppas alla riktiga, friska människor, håller avstånd till perversiteterna.

  75
  5
  • Dom där kopporna kan och kommer att mutera.

   I värsta fall, så kan dom bli luftburna, I bästa fall så blir dom dödliga.

   Tyvärr så finns det ingen myndighet som vågar förbjuda pride, trots att det är självklart att göra det. Inte heller så finns det någon som delar ut kondomer eller antibajsmedel till deltagarna.

   Kort sagt, ingen gör ett skit. Löjligt. Pinsamt. Kommunistskit. Alla likas värde trams.

   45
   3

Kommentera