Saudiarabien öppnar för israeliska flyg

UTRIKES. Inför USA:s president Joe Bidens besök i Saudiarabien på fredagen meddelar kungadömet att man öppnar sitt luftrum för “alla flygbolag”. I klartext betyder det att Saudiarabien häver sitt långvariga förbud mot israeliska flygningar över landet, rapporterar Reuters med flera.

Bild: El Al

Biden har i dagarna besökt just Israel och kommer att bli den första amerikanska ledare som flyger direkt därifrån till Saudiarabien.

Öppnandet är ytterligare ett steg mot en normalisering av relationerna mellan Saudiarabien och Israel, och Vita huset är inte sena med att ta åt sig äran.

“Det här beslutet är ett resultat av att presidenten under många månader har fört en ihärdig och principfast diplomati gentemot Saudiarabien, som kulminerar i dagens besök”, säger USA:s nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan i ett uttalande efter beskedet.

-Pettersson säger att Israel, Saudiarabien och USA har en gemensam fiende i Iran…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Saudiarabien öppnar för israeliska flyg

  1. Lustigt hur snabbt Bidén och demokraterna tog ära för Trumps fredsarbete i Mellanöstern.

Kommentera