Ryska angrepp dödar allt fler civila

UKRAINA. Enligt statistik från Ukraina har Ryssland hittills attackerat 17.000 civila byggnader, rapporterar Sveriges Radio.

I Vinnitsa dödades minst 20 personer. Robotarna har avfyrats från en ubåt i Svarta havet.

Under torsdagen dödades flera barn i Vinnitsa när rysk beskjutning träffade en neuromedicinsk klinik. Staden ligger drygt 25 mil sydväst om huvudstaden Kiev, mitt i landet.

EU kräver att Ryssland upphör med sitt barbari och FN:s generalsekreterare fördömer alla attacker mot civila eller civil infrastruktur.

-Pettersson säger att Ryssland bedriver statsterrorism.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Ryska angrepp dödar allt fler civila

 1. Eftersom den ryska underrättelsetjänsten inte har kapacitet eller förmåga att hitta depåer och andra viktiga militära mål så spenderar Putte sina sista kryssningsrobotar på viktiga “militära mål” som köpcentrum, sjukhus, skolor, bibliotek, museum.

  Jag tycker att väst borde förse Ukraina dels med de långtgående raketerna till HIMARS samt även riktiga kryssningsrobotar som kan slå djupt in i Ryssland. Enda sättet att stoppa dessa terrorbombningar är att ta bort Rysslands förmåga att iscensätta dem.

  14
  7
 2. Putin är hemfallen åt hot, våld och dödande i ryska statens tjänst. Bilderna från Ukraina visar detta.

  15
  7
 3. ja ukriana måste flytta kriget till ryssland . så det går åt ryska civila.eller möjligan organisera en statskupp i belarus då får putin magsår!!

  16
  6
 4. Knappast förvånande. Krig mördar civila. Det har vi sett i genom historien. Bl.a WWII där 6 miljoner civila judar dog, eller Vietnam där 5,5 miljoner människor dog, eller Rwanda där 1 miljon civila mördades. Så ryssarna är nog inte värst, trots alla de civila som mördats. Det finns värre

  8
  20
  • Ryssland/Sovjet är definitivt bland de värsta och den traditionen verkar leva kvar i våra dagar.

   Du är lite löjlig när du försvarar Putins terror och illdåd med Förintelsen och Vietnam. Bättre du jämför med Stalins utrensning, den organiserade svältdöden i Ukraina eller fördrivningen av tartarerna från Krim.

   17
   5
 5. Det är hur lätt som helst att få slut på dödandet.
  Det är att NATO lämnar Europa och drar sig tillbaka till paradiset USA.

  16
  25
  • Focke-Wulf:
   Ukraina får väl börja bomba inne i Ryssland så Putins undersåtar förstår att det inte är en liter militär operation deras diktator startade.

   25
   8
  • Om Nato drog sig tillbaka vilket naturligtvis inte kommer att hända skulle dödandet eskalera och Putins erövring fortsätta. Det begriper nog till och med du.

   Ska vi gissa att Putin börjar med Belarus som redan är en lydstat till Ryssland, vidare till Georgien, Moldavien, Kazakstan, Baltstaterna, Rumänien, Bulgarien, Serbien…

   20
   6
  • Då fortsätter Putin med sina erövringar och sitt dödande, det har han lovat. Så, nej Focke, du hade fel igen! Så enkelt är det inte. Fascismen sprids om den inte stoppas!

   18
   5
  • Nej du fucking Wulf, det är Puttes banditer som ska sticka tillbaka till skurkstaten Ryssland

   7
   4
   • Svårt att fatta hur ondskan sprider ut sig, men onda människor driver på för en tillbakagång till ett splittrat Europa med olika diktaturer, förtryck och lidande.

    På bloggen står de öppet för sitt motstånd mot vår relativa frihet.

    Varför detta hat? Har det gått så illa för dem i livet? Har de inte längre någon framtid att hoppas på?

    7
    1
 6. Ryssland mördar Ukrainare genom att bestialiskt mörda Ukrainare.Intressant logik dom har Tsar Putins goda vänner…..

  12
  7

Kommentera