Nato ska diskutera Kina för första gången

FÖRSVAR. För första gången någonsin kommer Kina att diskuteras på Natos toppmöte i Madrid, säger alliansens generalsekreterare Jens Stoltenberg på en pressträff, enligt SVT.

Pettersson gissar att det är nära.

Mötet ska ta upp och diskutera Kina och ”de utmaningar som Peking utgör mot vår säkerhet, våra intressen och värderingar”, säger Jens Stoltenberg.

Flera av Natos närmaste partners Japan, Australien, Nya Zeeland och Sydkorea kommer också delta under mötet. Detta är första gången de är med, säger Stoltenberg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Nato ska diskutera Kina för första gången

 1. Krigshundarna inom NATO skall tydligen ha planeringsmöte om det stora kriget mot Kina. Tyvärr för NATO så kommer de att möta hela BRICS + Iran + Nordkorea + Venezuela + ytterligare ett antal länder och ett sådant krig blir västvärldens slutliga fall.

  22
  34
  • Vad har du emot den fria världen? Har du råkat illa ut? Misslyckats i livet? Blivit sviken och fått hämndbegär?

   Ska man tycka synd om dej eller bara strunta i dej och din galna fantasivärld?

   34
   24
   • Det var betydligt stabilare under ”kalla kriget” p.g.a. den då rådande ”terrorbalansen” mellan öst och väst. När Sovjetunionen föll fick USA hybris och trodde att de skulle inte bara styra världen, , utan även äga den. Då, istället för att avveckla NATO när det inte behövdes längre, så startades, trots löften om motsatsen, utvidgning, upprustning och omvandling till krigsorganisation av NATO. Natos arbetsområde blev även globalt med krigsinsatser i Serbien, Afghanistan, Irak och Libyen.
    Att ansluta Sverige till denna blodtörstiga krigsmaskin är ju rena vansinnet som dessutom kan leda till vårt lands totala undergång.
    Om vår regering inte drar tillbaka ansökan till NATO så får vi hoppas att president Erdogan i Turkiet står på sig och inte släpper in vårt land i denna krigsorganisation NATO..

    2
    3
   • Libyen var FN-sanktionerat

    Irak var inget Nato-krig. USA och Storbritannien drog igång och begärde sedan hjälp av andra, en del Natoländer och andra icke-medlemmar.

    Afghanistan var från början inget Nato-krig men Nato kom in efter en tid och ledde styrkor från många Nato och Icke-natoländer.

    NATO:s flygbombningar av Jugoslavien 1999 var NATO:s militära operation mot Jugoslavien under Kosovokriget. Vilket ledde till ett slut på inbördeskriget i Jugoslavien, men kritiserades också för många civila offer.

    Sammantaget är Nato rena söndagsskolan jämfört med dina vänner.

    4
    2
   • Tack för replik. Jag förstår dina synpunkter och instämmer i vissa delar. USA har inte lösningen på alla motsättningar i världen men hur ser alternativen ut? Jag ser en mycket stor fara i all form av diktatur. Om den sen kallas höger eller vänster spelar ingen roll.

    När Islamister, Putinister eller Xi Jingpinister sätter klorna i dig så kommer du inte loss. Då förlorar du dina rättigheter och din frihet. Då ska du bara lyda, eller bli inspärrad. De orättvisor som vi lever med idag bleknar vid jämförelsen.

    Eller?

    Jag kan uppriktigt sagt inte förstå dem som tycks hylla Putin och glädjas åt förhoppningen om västvärldens undergång. Någon som seriöst – SERIÖST – kan förklara?

    4
    1
  • Pettersson hur var det nu med ditt blogginlägg om att rensa bort obehagliga kommentarer med t. ex. personangrepp?

   17
   28
   • Magnus B: Jag har upprepade gånger sagt att jag inte hinner läsa alla kommentarer så det vore bra om du talade om vad du menar så slipper jag gå igenom alla kommentarer och gissa.

    Helst ska du skicka ett mejl om det viktigt, en kommentar är lätt att missa.

    Bloggen är en hobby, inte en betald dygnet runt anställning.

    13
    5
 2. De flesta diktaturer hotar och provocerar. I dagens värld kan man strypa deras ekonomier genom att flytta produktion till demokratiska länder. Vidta sanktioner m.m. Detta kan ta lång tid. Vi får se när den opålitlige kleptokraten Putin med sitt gangstervälde får ”krypa till korset”. Figurer som inte respekterar livet ska aldrig respekteras.

  28
  14
  • Och jag tycker att det är svagt av USA/NATO att offra det ukrainska folket för att strida mor Ryssland. Men USA har lärt av Afghanistan och Irak att det är bättre att använda ett tredjeland som proxy för att strida mot en ”fiende”. Man gör det i Ukraina och i Yemen. Och det blir Ukraina med Zelensky i spetsen som får krypa till korset. Det är så många ledare nu som ber Zelensksy att ge upp och sluta offra det ukrainska folket. Men så länge som dollar ramlar ner i presidentens fickor så kommer han att fortsätta. Ukraina är Europas mest korrumperade land
   (https://www.youtube.com/watch?v=Y_1-nPjYu3o)

   7
   12
   • Peter Kostin, skärp dig, det är inte Ukraina som fortsätter, det är RYSSLAND som fortsätter.

    Ja, så länge Ryssland fortsätter kommer Ukraina få dollar och hjälp till att försvara sig.

    Ingen kan sluta försvara sig och backa för Ryssland eftersom det skulle få andra långtgående konsekvenser som jag är säker på att även du skulle ogilla.

    Fundera ett steg längre än propagandan i den smala åsiktskorridoren dina alternativmedia skapar åt dig!

    6
    3
 3. NATO:s panik lyser igenom.
  De röda trådarna haglar i MSM medierna hela tiden……. med ett mångfald av lögner.
  Nu ska de som skapade problemet försöka lösa det med att ta upp ytterligare ett BRICS land som ett hot.
  Verkligheten kan vara jobbig att förstå när agendan bygger på lögner.

  Västvärldens storhetstid är över.

  18
  33
 4. Kinas militära krafter är i stor kvantitet men kommer aldrig att vara vidare kvalitativ.
  Anledning: De är kineser.

  Excuse me for telling the truth.

  Slut på meddelandet.

  14
  9
 5. Xi lurade Putin att attackera Ukraina. Därigenom fick han ett eget litet proxykrig för att se vad som händer den dag han själv attackerar Taiwan.

  Vissa nötter försöker skylla Putins krig på den fria världen… 🙂

  28
  16
  • Så klart att det var så. Xi visste hur lättlurade korkade ryssar är så givetvis sa han till Putin, börja du så kanske vi kommer efter.

   17
   10
  • Öppenhet och sanning är inte diktaturers framtädande egenskaper. Putin kan ha lurat Xi och därmed sig själv.

   12
   8
  • Och där lärde sig troligtvis kinesen att det kan bli betydligt dyrare att ge sig på Taiwan än vad jasägarna inom militären utlovat.

   13
   1
  • 1. Det finns ingen fri värld. Tyska journalister som skriver ”sanningen” om Donbass riskerar 3 års fängelse. Man får inte skriva att ukrainska idioter mördat 18000 ryssar sedan 2014-
   2. Kriget i Ukraina är NATOs och USAs proxy krig. Det säger man i amerikansk media och i fri media. Tanken är/var att få bort Putin. Varför iscensatte CIA cuppen 2014 annars? (sägs också i amerikansk fri media). Så Kina är inte inblandat. Lyft näsan från Aftonbladet så sök efter relevant information. Alla vet att Ukraina bara har stöd från väst. 50 afrikanska ledare var kallade till ett möte med Zelensky, bara 4 ställde upp. Lika i Asien och Sydamerika, man fördömer inte Ryssland utan man kastar av sig den amerikanska hegemonin. Världen kommer aldrig att bli sig lik igen. USA kommer att krympa ihop.

   5
   9
   • Peter: Jag vet inte. ”Alla vet att Ukraina bara har stöd från väst”

    I FN röstade 141 länder för ett fördömande av Rysslands invasion av Ukraina. Det var dock 5 länder som valde att rösta emot den, och 35 länder avstod.

    Förutom Ryssland stod Belarus, Eritrea, Nordkorea och Syrien på Putins sida.

    Det är 141-5 till FN mot Ryssland och knappast ”alla vet”

    Det motsvarar inte ditt påstående.

    Du hänvisar till amerikanska fria medier. Synd att det inte finns motsvarande ryska.

    7
    3
   • Putin besökte Kina före attacken. Kina lovade sitt stöd i alla väder… Kina förstod vad som skulle hända och peppade Putin för att få sitt proxykrig!

    6
    1
 6. Dom har väl lärt av Putin, för han lever i samma tankevärld att han har rätt
  att tala om för Europas länder att det är Ryssland som bestämmer? Om inte
  så skramlar han med kärnvapenhotet!

  18
  11
 7. Kina ska man ta på största allvar , bara en så enkel sak som antalet vän-nationer som samarbetar med Kina utan att få hållhakar på sig är ungefär noll (0) och de länder som tagit emot ”hjälp” av Kina har plötsligt funnit sig stå med ohanterliga skulder till Kina som då istället krävt landet på alla naturtillgångar !

  Kina tror att de kan äga ALLT och andra länder ska stå med mössan i hand och be vackert om allmosor från Xi !

  26
  7
  • Visst. Xi är smart han driver Kinas linje så långt det är möjligt men vet när han ska sluta. Den korkade Putin tänkte göra likadant, men han fattar inte var gränserna finns.

   20
   12

Kommentera