Rysk cyberattack mot Litauen

UTRIKES. En rysk hackergrupp tar på sig en cyberattack mot Litauen som hämnd för att landet inte har släppt igenom transporter till den ryska exklaven Kaliningrad, rapporterar Reuters.

Estland, Lettland, Litauen och Polen är med i Nato

– Målen är främst statliga myndigheter, transportmyndigheter och mediesajter, säger vice försvarsminister Margiris Abukevicius till Reuters.

Attackerna ska även ha slagit ut det säkra myndighetsnätverket, som fortsätter ligga nere.

Den ryska hackergruppen Killnet har tagit på sig den så kallade DDoS-attacken och hotar fortsätta med den tills Litauen lyfter transportblockaden. Den måste landet tillämpa på grund av EU:s sanktioner mot Ryssland.

-Pettersson tycker det är bättre att Ryssland drar tillbaka den illegala invasionen av Ukraina så löser sig en massa andra problem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Rysk cyberattack mot Litauen

 1. 👍🙏

  Man blir glad av att se videon trots alla tragedier som sker i Ukraina.
  Jag hoppas att det kommer att bli fred i landet efter alla år av krig.

  1
  7

Kommentera