Slöjan och folkdräkten

Det finns inget konstigt i att bära det muslimska klädesplagget slöja tillsammans med Sverigedräkten. Det menar i alla fall den till Expo knutna Annika Hamrud i en debattartikel.

Detta efter att Partiet Nyans toppkandidat i Malmö, Anwaar al Saleh, uppträtt i Sverigedräkten under Nationaldagen.

Bild från Nyans twitter. Sverigedräkten på bilden säljs av Partykungen för maskerad.

Annika Hamrud menar att al Saleeh bar hijaben diskret på huvudet (se bild ovan och avgör om den var diskret) och anser det vara mer olämpligt att låta håret fladdra fritt tillsammans med en folkdräkt, där hon använder Louise Erixon (SD) som ett exempel.

Hamrud nöjer sig inte med detta utan ångar på. Slutklämmen i debattartikeln låter så här. “Som nyutkommen ”dräktpolis” är jag lite skeptisk till blomsterkransen, men kan ha överseende med den”. Att använda en blomsterkrans till Sverigedräkten är enligt henne mer upprörande än att använda hijab.

Nu är inte Anwaar Saleh vem som helst. Hon är som skrivet toppkandidat för Partiet Nyans i Malmö. Att hon tillhör den muslimska del av befolkningen som sätter religionen före allt annat visas om inte annars på denna bild…

Bild från Expressen

…från denna artikel där hon går till hårt angrepp mot Socialdemokraterna. Partiet som slåss med Nyans om de muslimska väljarna. Sedan tidigare vet vi också att Partiet Nyans partiledare har kopplingar till turkiska fascister. Gällande slöjan står ord mot ord. Vissa hävdar att plagget tas på frivilligt, andra att den tvingas på. Alla som sett muslimska kvinnor, unga flickor och t.o.m. små barn springa omkring i slöja under gymnastiktimmar, raster i skolan, på badstranden, på tv-sända festligheter och som anmält arbetsgivare för att de inte får ha hijab på sig under arbetstid, är nog rörande överens.

Slöjan är ett religiöst plagg som påtvingas kvinnor.

En annan sak rörande Annika Hamrud. Hon har en bakgrund som journalist på DN. 2010 avslöjade hon att medarbetarna på tidningen inte fick skriva något om Sverigedemokraterna då partiet “riskerade” att komma in i riksdagen. När det ändå var ett faktum uppmanades medarbetarna att istället skriva väldigt intensivt om partiet. Låter märkligt likt lokaltidningens dåvarande chefredaktörs uppmaning till sina anställda.

8 thoughts on “Slöjan och folkdräkten

  1. Malmö är sedan länge en förlorad stad och en försmak av det kommer se ut i det nya Sverige. Partiet Nyans har goda chanser av att komma in kommunfullmäktige i Malmö och kan ha liten chans komma in in riksdagen i år. Däremot så tror jag att den muslimska befolkningen är så pass stor att Partiet Nyans kommer in i riksdagen år 2026

  2. När Nyans väljare är tillräckligt många kommer istället sverigedräkten förbjudas. Att islams anhängare i längden skulle gå omkring i de otrognas folkdräkter är garanterat otänkbart. Detta är bara någon slags PR.

  3. Det finns cirka 600 olika sorters bygdedräkter i Sverige.Det är och var ett högtidsplagg.Den blågula dräkten är ett senare påfund som tillkom där meningen var att alla kunde bära den som inte hade hade någon specifik anknytning till någon bygd.Skaparen av den inspirerades av flaggans färger och ville med den hylla vårt land och flagga.Den är en stark nationell symbol för det som är vår Svenska kultur och ska definitivt inte bäras tillsammans med hijab….

    18
  4. Helt klar är Hamrud hjärnskadad av all PK dravel.
    En folkdräkts utseende ändrar man inte på men tydligen svårt för den sinnesslöa Hamrud att förstå.

    33

Kommentera