Försvaret vill ha lättade miljökrav

FÖRSVARET. Om Försvarsmakten ska kunna växa snabbt – då krävs rejäla lättnader i miljöregelverket. Det skriver myndigheten i en hemställan till miljödepartementet, enligt Altinget.

För att verksamheten ska kunna skalas upp med fler skjutfält och flygplatser krävs tillstånd. Försvaret vill nu bland annat inskränka allmänhetens möjlighet att yttra sig.

Möjligheterna för utbildning, övning och skarp verksamhet som krävs i dag är inte tillräckliga, anser Försvarsmakten.

-Pettersson säger att vi ska vara rädda om miljön men vi kan inte ha handläggningstider på tiotals år som nu…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Försvaret vill ha lättade miljökrav

  1. Aj då, då blir det inga elektriska terrängbilar för försvaret. Miljöpartiet kommer att slita sit hår av ilska.

  2. OM – Alltid dessa OM – vi gräsrötter plockar bort representanter för vänsterextremister och miljöfascister från diskusioner runt försvarets behov, så kommer vi SVENSKA gräsrötter genom SAMARBETE hitta goda gemensamma lösningar med försvaret.

    Någon liten larv eller lav kommer inte tillåtas förstöra en god lösning. Larven eller laven skulle f ö inte vara “så rar” om svenskarna slutade att skövla landet med kalhyggen, förbjöd granplantering, gynnade nordisk tall (så att markbränning kan återinföras) och återgår till BLÄDNINGSBRUK (lär er historia). Skogsägare skulle dessutom tjäna 2-4 ggr mot nu.

Kommentera