Drygt 8000 kända gängkriminella i Sverige

BROTTSLIGHET. Antalet tonåringar och barn som är gängkriminella i Sverige ökar, rapporterar Ekot. Av de 8.233 personer som Polismyndigheten i slutet av förra året pekade ut som gängkriminella är 1.202 under 18 år.

Numera är det inte ovanligt att tonåringar styr kriminella gäng och utnyttjar yngre barn till avancerad brottslighet, säger Martin Wallin, som leder polisens arbete mot grov organiserad brottslighet i lokalpolisområdet Sollentuna i Stockholm, till Ekot.

Högst andel av unga gängkriminella finns i polisregion Mitt, där Gävleborg- , Uppsala och Västmanlands län ingår. Där är nästan en tredjedel av de runt 1.000 gängkriminella under 18 år, och omkring 70 av dem är under 15 år.

-Pettersson säger att 8.200 gängkriminella plus “vanliga” brottslingar är ett ansenligt antal. Så går det med okontrollerad massinvandring av dysfunktionella.

Jag är övertygad om att rättsväsendet varit nöjd med de svenska kriminella…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

DrIBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Drygt 8000 kända gängkriminella i Sverige

 1. Gängen är väl knäckta nu. Det som finns kvar är väl missförstådda barn som aldrig har gjort något olagligt och ser fram mot nästa möte med socialen där dom får saft och bulle. Fråga bara regeringen. MP och C har också samma kunskaper.

 2. Siffran förefaller låg. “Gängbrottslighet, gängkriminalitet, brott som begås inom ramen för ett gruppsammanhang som har viss varaktighet och där brottsligheten spelar en inte obetydlig roll för gruppens identitet.” ne.se

  “Ensamkommande flyktingbarn” torde exempelvis vara en sådan grupp enligt definitionen. Det är en grupp. De fuskar med ålder och identitet. Det är ett pågående brott. Sedan har vi alla andra som ljuger och trixar får att få stanna på skattebetalarnas bekostnad. 800 000 verkar ligga närmare sanningen?

  18
 3. Det där kompetensregnet som det skröts så väldigt mycket och som skulle se till att vi upprätthöll en god välfärd i vårt land blev inte ett regn.Det blev i mångt och mycket en störtskur av grov kriminalitet av för oss sällan skådat slag.Man har låtit klaner etablera sig i minst 20 år med förgreningar åt alla håll medan man av rädsla för att bli kallad rasist underlåtit sig att på allvar ta tag i den problematiken.Den patetiska förklaringen var att vi har varit naiva ! Vilka vi kan man undra…..Jag känner en stor saknad efter vårt gamla Sverige där vi kunde leva våra liv i någorlunda trygghet och ro….

  27
  • Ja, han lär väl få rätt också…. Vad klarar det kastrerade svenska rättssystemet av egentligen….?!?! Jo, ställa till det för, i allt väsentligt laglydiga svenskar, som råkar köra 56 om/h på femtioväg och liknande. Då finns det ett rättsväsende med tänder minsann. Men när kompetensregnet kastar ut döttrar från balkonger exempelvis, så händer, typ, ingenting….

   12
 4. Polisens kommentar – Vi vet vilka de är!

  Så varför görs inget? Är det bara Mållgan (S) som trilskas? Varför agerar INTE oppositionen?

  Dagligen ser vi hur rättssystemet utnyttjas av kriminella som undviker straff. OFFREN SKITER MAN I..

  Ministern i Libanon hade rätt
  —————————————
  “Samtalen från Libanon kommer nu åter efter min senaste resa dit. Framför allt det råd jag skulle vidarebefordra till våra politiska ledare men som jag, och många, ryggar för. Jag kommer nu ihåg hur den lille mannen, ministern som överlevt ett tjugo år långt inbördeskrig, spände ögonen i mig och sade:

  ”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa i det ni kallar för utanförskapsområden.

  Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande.

  Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana”.
  ————————————

  Ord och inga visor.

  VARFÖR KLARAR INTE SVERIGE AV ATT FÅ NÅGOT GJORT??

  Är det de “goda” som trilskas eller “batikhäxorna”? För det är väl aldrig så att islamisterna har infiltrerat statsapparaten och nu gör allt för att förstöra Sverige?

  Till islamisterna vill jag säga

  Utan ett fungerande Sverige försvinner er all-inclusive tillvaro utan förpliktelser. TÄNK PÅ DET!!

  33
 5. Nästa år är problemen fördubblade, nästa år fyrdubblade osv. Kanske Sverige ska börja med att utvisa de, som i decennium aktivt jobbat för den här utvecklingen i riksdag, myndigheter och kommuner. Dessutom lämpar man, som vanligt över kostnader och extraarbete på skattebetalarna.

  25
 6. De här 8000 är de som polisen har kännedom om, de utgör väl bara toppen på isberget?

  27
 7. I dag tjatas det om vilka länder som avrättar brottslingar,men det sätter ju stopp på deras förehavanden
  på ett billigt och varaktigt sätt,så varför gnäller batikhäxorna.Eller är det av andra orsaker?

  30
 8. Där har vi 48 000 som kan utvisas med en gång. Alla de kriminella som de utlänningar som umgås med dem.

  37
 9. Grattis Morgan Johansson.
  Du måste vara oerhört skicklig som inte fått sparken .
  Om en ledare i det privata hade misslyckats så grovt som MJ hade den personen avpolletetas för länge sedan .
  Att du dessutom har förklaringar till eländet, låt vara att ingen tror på dem , visar att du varit politiker för länge .
  Nu måste vi få fram något annat. Ditt arbetssätt har försatt Sverige i ett krigsliknande tillstånd .
  Nato krisen visar hur fel du och ditt parti har haft de senaste mandatperioderna.

  39
 10. Fråga till Ygeman (S)

  VARFÖR UTVISAS INTE DE SOM KAN UTVISAS????????

  Till Oppositionen

  VARFÖR TAR NI INTE TAG I FRÅGAN OM FLER UTVISNINGAR?????

  46
 11. Mörkertalet…
  som sagt var, mörkertalet är inte att glömma bort!
  Samt att media och myndigheter mildrar rejält när det handlar om negativa konsekvenser av invandring!

  42

Kommentera