Turkiet publicerar kravlista för svenskt medlemskap i Nato

NATO. Turkiet publicerar en kravlista för att ett svenskt medlemskap i Nato ska godkännas, enligt ett pressmeddelande på den turkiska regeringens hemsida. Landet vill bland annat se säkerhetsgarantier och samarbete med Sverige i kampen mot terrorism, enligt ett pressmeddelande.

Irans f.d. president Hassan Rouhani, Rysslands president Vladimir Putin och Turkiets Recep Tayyip Erdogan. Detre vännerna är pigga på att kalla politiska motståndare terrorister.

Den turkiska regeringen upprepar kraven på att Sverige ska upphöra med att stödja den kurdiska milisen YPG. Turkiet hävdar att Sverige stödjer den av EU terrorstämplade organisationen PKK vilket landets regering kräver att Sverige ska sluta med.

Dessutom kräver Turkiet att Sverige ”upphör med vapenstödet till PKK/PYD”.

”I enlighet med Natos kollektiva säkerhetsprincip förväntar sig Turkiet konkreta försäkringar från Sverige, som stöder terroristorganisationer”.

Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) har tidigare markerat mot vad hon kallar ”desinformation” om Sveriges hållning till terrorklassade PKK. På Twitter påminner hon ”om att Olof Palmes regering var den första efter Turkiet att terrorklassa PKK redan 1984”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Turkiet publicerar kravlista för svenskt medlemskap i Nato

 1. Även om jag kan instämma med vissa av Erdolfs påståenden om svenska politiker – många av de väldigt naiva och/eller med sina egna agendor när det gäller icke-västerländska ‘frihetskämpare’ – och politik (särskilt den ‘feministiska’ versionen) jag har en egen önskelista som jag vill skicka till Erdolf:

  – sluta alla försök att islamisera alla de länder som Turkar har bosatt sig i genom att…
  – avveckla Diyanet (turkiska religiösa styrelsen)
  – ta hem alla de gråa vargarna som finns utspridd över Europa
  – sluta användandet av ‘flyktingar’ för att pressa igenom dina önskemål
  – mm.

 2. Stenbocks veterligen första gång som f.d. Sveriges sanna bild visas upp för omvärlden ! Dubbelspelet har även sin mörka sida….
  Undrar om sådan snedsteg ger än fler röster åt Socialisterna i September ?

 3. Har slutat ha en åsikt om NATO, känner att jag ändå inte kan påverka. Men det skulle var kul om Erdogan sätter käppar i hjulet för Sveriges del.
  Detta för att sossarnas partiledning har uppträtt på ett svekfullt sätt mot såväl sina egna medlemmar samt mot Svenska folket.
  Intressant också det Ann Linde tydligen skriver på Twitter om att regeringen Palme terrorklassade PKK. Visar att en sosse regering stöder en torrororganisation med skattemedel, som en annan sosse regering har terrorklassat.

  12
 4. Kul att se Erdogan dra ner brallorna på sossarna som svängt 180 grader i NATO-frågan på två månader. Sossarna försöker åka snålskjuts på Finlands kloka politik. Det är ju valår.

  22
 5. Utpressade av antingen Ryssland eller Turkiet hur vi än gör. Två skitnationer.
  Skall Erdogan hålla på med sin utpressning kan Nato-medlemskapet gott kvitta och istället behåller vi våran självbestämmanderätt.

  13
  12
 6. Svensk feministisk utrikespolitik sätter systerskapet först.
  Diktaturer sätter makt och militärer först.
  En svår kombination!

  25
  2

Kommentera