Skärp klimatmålen – annars stämmer vi er

KLIMAT. Aurora är en ideell förening som kämpar för att försvara barn och ungas lagstadgade rättigheter till god miljö, liv, hälsa och utveckling. Auroras mål som organisation är att ställa svenska staten till svars för dess bristfälliga hantering av klimatkrisen. Detta görs genom en rättslig process där Aurora kommer att stämma staten. Syftet med stämningen är att få staten att agera, stå till svars och ta ansvar för den klimatkris som hotar nuvarande och kommande generationer, enligt en debattartikel i Aftonbladet.

Aurora har i dag skickat ett brev till svenska staten. I brevet kräver vi att dagens folkvalda ledare fullföljer Sveriges skyldighet att göra sin rättvisa del för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader över förindustriella nivåer.

För att detta ska bli verklighet behöver vi nya klimatmål om årliga, tillräckliga utsläppsminskningar. Vi behöver en sanningsenlig beräkning av huruvida de uppfylls eller inte. Inte minst behöver vi omedelbara, effektiva åtgärder för att uppfylla dem.

Aurora ber om en försäkran från statsministern och klimat- och miljöministern att dessa krav kommer följas. Om vi inte fått en sådan försäkran senast den 1 juni, ser vi ingen annan utväg än att vända oss till en domstol för ett förtydligande av statens skyldigheter att minska klimatkrisens effekter.

Ida Edling, Aurora
Anton Foley, Aurora
Smilla Ubbe, Aurora

-Pettersson noterar att alla inte håller med Aurora, det vore konstigt om det inte blir lite varmare eftersom ”eperterna” anser att tiden runt 1850 var optimal. Då pågick ännu den lilla istiden, det var svinkallt och svält på många håll. Själv undrar jag om den underbara Värmetiden kan komma tillbaka?

Det finns ingen klimatkris, vi är på väg mellan två istider…

Bild från SD Laholm

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Skärp klimatmålen – annars stämmer vi er

 1. Hur skall det mätas att målen har haft effekt? Utan det kan man väl inte se om målen är uppfyllda.
  I dag när världens utsläpp ökar och sprids över klotet är det en omöjlighet. Inhemska utsläpp i fast form går att beräkna och begränsa, men det är en piss i havet.

 2. Hur många idioter finns det i Sverige? Haven stiger inte. Vindkraften hjälper inte, den stjälper i stället. I mitten av april då hade vi varmt och det blåste inte då gav vindkraften 2 % det varade i tre dagar, hade vi då haft 20 grader kallt hade vi fruset ihjäl. Källa Kontrollrummet. Fy sjutton för dessa dårar som inte förstår.

 3. Nu har klimathysterikerna gått igång igen. Det är för lågt grundvatten och det kommer att bli svår torka i sommar, säger SVT. Då säger jag, med tanke på att samma klimathysteriker hotar med att polarisarna kommer att smälta och höja havsnivån med 10 meter, är det inte bra då med lagt grundvatten så vattnet från polarisarna från plats?
  Dom är mästare på att hitta besvärligheter och helt urusla på att hitta lösningar, klimathysterikerna.
  Simma lugnt, jorden kommer att snurra och fungera så länge vi lever.

 4. Stämma staten för klimatet? Hade det inte varit bättre att i så fall stämma dom för alla ungdomar som har blivit mobbade, slagna, våldtagna, förnedringsrånade och till och med mördade?

  13
 5. Vart får alla idioter luft o försörjning från?
  Ingen ökad värme utan fördelar för många
  Idiottiden är nu!

  20
 6. I allt det där tjafset om klimatet, så har jag aldrig sett någon nämna
  jordens överbefolkning som en anledning till att vi behöver göra något
  åt den? Det är precis som att det inte har någon betydelse att jordens
  befolkning på några år har fördubblats, och då mest i underutvecklade
  länder, och det bara fortsätter.

  25
 7. Dessa tre ungar, födda i bästa fall i början av 2000 talet tror sig vara
  experter på klimatet? Varför reser dom inte till Kina som bygger nya
  kolkraftverk utav bara attan plus trafik som är hundra gånger så stort
  som Sveriges, det mesta utan avgasrening??? Är det deras ideologiska
  bakgrund som hindrar dem för det? För tomma huvud brukar ha sin grund
  i den Ideologin, det hade Kina också tills dom börjat anamma västvärldens
  kapitalistiska System, därför går deras industri som en dans idag.

  Så jag hoppas att dessa skitungar stämmer staten, och att dom förlorar
  så att deras föräldrar får lösa ut dem med saftiga rättegångskostnader?

  Att klimastet i alla tider varierat utan att människan kan göra ett vitten åt
  det går ju att ta reda på, att Sverige ska stå för kostnaderna för alla andra
  länder med, är huvudlöst. Inte någon följer Sveriges hysteriska tjafs om klimatet.

  29
 8. Ingen klimatkris i den verkliga världen förrän om några tusen år..
  Nu är vi på väg mot en liten istid, ger dåliga skördar men ingen större fara..
  På några tusen års sikt närmar sig en stor istid, och en sådan kan man kalla en kommande klimatkris när människorna tvingas flytta söderut..

  20
 9. Är detta samma infantila snorungar som limmar fast sig på vägarna ?? Vore bättre att dom utbildar sig o skaffar ett jobb. Om företagen går i konkurs har vi inget klimat att rädda….

  27
  • De har knappast hjärnkapacitet att utbilda sig, snöflingegeneration med stor mäft o tomt på vinden

   16
   1
 10. Hoppas att de stämmer staten. För då måste de påvisa att det faktiskt stämmer annars förlorar de och måste betala alla kostnader för rättegången.

  26
  1
 11. Man kunde likaväl säga: Tomten finns. Jag kräver att regeringen gör en fullständig undersökning av hur julklapparna levereras annars kommer jag stämma regeringen i en domstol.

  24
 12. Ren luft är naturligtvis bra. Sanktioner för de grupper som ökar i antal baserat på härkomst och religion. För varje barn mer än 2 stycken bör man betala en straffskatt på 30% av sin lön. Detta är effektivt om det följs upp. Nu menar jag naturligtvis inte vita då vi är en utrotningshotad ras utan de andra som uppehåller sig som gäster i vårt land. det skall ta 20 ”felfria” år där man visar att man är närande innan man ska få del av den svenska välfärden. Vi måste sluta dadda med dessa avarter.

  37

Kommentera