Barnen på fjärde våningen

SKOLAN. Den kommunala grundskolan Sorgenfriskolan i Malmö har under tio års tid avskilt barn från sina klasser på ett sätt som strider mot lagen, rapporterar TV4.

Den kommunala Sorgenfriskolan

I ett litet rum på fjärde våningen, utan fönster, placerade Sorgenfriskolan barn man tyckte störde lektionen eller inte hängde med i undervisningen i månader och år.

Utåt beskrevs det som en satsning på elever med behov av extra stöd. Men nu vittnar både personal och elever om motsatsen.

Det var en förvaring av barnen, om jag ska beskriva det helt ärligt, säger Tina Forss, f.d personal Sorgenfriskolan.

Barnen fick lärarledda lektioner bara ett par gånger per månad, vittnar en annan tidigare personal om.

Under tio års tid har skolan återkommande fått kritik från Skolinspektionen, för brister i stöd till barn som behövt extra hjälp

Många av de barn som placerades på fjärde våningen gick ut med underkända betyg och är idag dömda för brott.

-Pettersson misstänker att problemen kommer regeringen (S) att åtgärda genom att kritisera vinster i privata skolor.

47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Barnen på fjärde våningen

  1. Vad har dom dåliga kommunala skolorna för elever. Är det elever som är födda i Sverige, talar svenska och vet hur man uppför sig bland andra personer. Eller är det elever som har kommit nyss. Inte pratar någon svenska och redan har lärt sig att svenskar är rasister .Det finns nog orsaker till att kommunala skolor sägs vara dåliga. Och det är inte säkert att det beror på undervisningen som ges där.

  2. Antalet kognitivt utvecklingsstörda ökar i Sverige, rapporterar SVT. Som vanligt hittar SVT på en massa konstiga orsaker. För er som inte fattat kan jag berätta hälften av alla muslimer bär på anlag för inavel, som kan yttra sig i kognitiv utvecklingsstörning pga av kusingifte. Kan vara såna som kommuner låser in. Finns nog inte så mycket annat att göra.

  3. Lärarnas möjligheter att hålla disciplin i skolan är så begränsade numera att det inte är svårt att förstå varför man tar till dylika metoder. Någonting måste man ju ändå göra för att undvika ett totalt kaos.

    10
    3

Kommentera