Stort problem i Västerås: Många lyfter bidrag länge – ingen vet varför

BIDRAG & SKATTER. Det finns personer som har haft försörjningsstöd i tiotals år utan att man vet varför. Och det är många fler i Västerås, än i andra kommuner, som långvarigt fastnat i bidragsberoende. Nu ska kommunen ta reda på varför, skriver VLT, bakom betalvägg.

-Pettersson vet vad problemet beror på. Som bilden illustrerar är det stora och långvariga bidragsberoendet ett resultat av att det bor många blondiner i Västerås!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Stort problem i Västerås: Många lyfter bidrag länge – ingen vet varför

 1. Var och sökte jobb för några år sedan i Västerås. Det var en blandning av Bagdad och Mogadishu. Tacksam att jag inte fick jobbet.

 2. Ja, vad kan det bero på..?? Tricky question. Tvinga alla till minst 10 års arbete utan någon nämnvärd sjukfrånvaro för att komma i åtnjutande av socialförsäkringar och bidrag. No exceptions.

  8
  1
 3. Blir man erbjuden försörjningsstöd villkorslöst så kanske folk tackar ja. Vi har kommunala myndigheter i alltför många kommuner, som beter sig oförskämt ansvarslöst mot sina skattebetalare. Vilken chef skötte handläggningen och delade ut försörjningen och sedan glömde allt, men förmodligen finns ingen ansvarig, så långt ögat kan nå…

  13
 4. Avveckla försörjningsstödet och övriga onödiga bidrag. Höj pensionerna för de som har arbetat och betalat skatt.

  41
  • Visste du att det är 1000-tals som inte får vård av sin åkomma och inte blir rätt diagnosticerade som därför inte blir sjukskrivna och då tvingas till socialbidrag. Av den pursvenska befolkningen gissar jag att det är 30%. Låt istället vita män betala för sin egen försäkring i systemet. Mycket in, mycket ut. Skulle somaliska kvinnor t.ex. betala för sig så skulle de vara lika fattiga här som där. De skulle tvingas flytta hem då Sverige är ett kallt land.

   Jag ger ett rättvist räkneexempel.

   Låt oss säga att 80% av svenska män i arbetsför ålder arbetar. 10 procent är sjukskrivna och 10% på soc eller i åtgärder. Man ser att den ekvationen går ihop då de kastar in massor till systemet och plockar således ut lite. Denna grupp är närande i systemet.

   Men, av somaliska kvinnor är siffrorna troligtvis omvända. 2 arbetar och resterande sjukskrivna, arbetslösa eller i åtgärder. Denna grupp är tärande på systemet.

   Det säger sig själv att tar man in folk där merparten inte bidrar utan man dränerar de pengar man skulle kunna använt för att höja servicen till ursprungsbefolkningen är galet.

   Varför är det så många från Ukraina i arbete och så få från T.ex. Iran?

   Det kan inte vara vårt kall att hjälpa otacksamma som inte sköter sig och inte vill betala skatt. Punkt slut.

   17
 5. Det kan finnas 2 förklaringar till det. Det ena är naturligtvis elefanten i rummet ”invandrare” eller så har de för mycket maffia som ser till att befolkningen inte kan gå till arbetet. Jag tror på det första alternativet även om jag inte utesluter det andra. Vi håller på att få Kinas utveckling där ingen sund person går ut med namn på Internet. Se gärna portalen Weibo. Detta är orsakat av deras höga brottslighet utförd av ligor. Vet de vad du heter och var du bor kan du hälsa hem. Sverige går åt det hållet även om jag tror att Kina har 50 gånger fler mord per capita än Sverige. Mordens antal friseras både där och här.

  Hade vi inga invandrare skulle varken alternativ 1 eller 2 vara möjlig utan västeråsborna skulle strävsamt gå till arbetet. Den som förstår detta borde bli nästa statsminister.

  33
 6. En stor och oansvarig invandringspolitik av företrädesvis icke integrerbara med låg eller obefintlig skolunderbyggnad. I sammanhang med en kulturell diskrepans mot den som är rådande i det utvecklade svenska samhället.

  Samt att man lärt sig att samhället alltid är grönt och att kamelerna alltid ger mjölk så varför jobba öht ?

  32
 7. Bra av sossarna att de kommer på att kolla detta efter 8 år .
  Att det är valår spelar säkert ingen roll .

  28
 8. Det finns ett bra sätt att minska detta problem. Sänk socialbidragen med 20% för varje år man får bidrag. Första året får man 100%, andra året 80%, tredje året 64% osv.

  33
 9. I Västerås har ju inte ens dom kommunanställda ordning på Kommunens kontokort.. Har tydligen handlas helt utan kontroll. man undrar vad revisorerna i västerås gör om dagarna??

  38
 10. Dra in alla bidrag. Jobba eller flytta om du är arbetsför. Utan bidrag vill dom nog inte bo här längre. Enkelt

  46
 11. Här gäller det för sossarna i kommunen att tassa försiktigt.
  Får Annie L. eller Stenevi nys om detta blir de anklagade för ren och skär rasism .
  Vilka regler som ska gälla i ett samhälle som C och MP styr blir aldrig sagt .
  Men att de gillar kravaller , kvinnoförtryck ock kriminalitet framgår allt tydligare.
  Kan bero på att SD är emot allt sådant.
  Och då kan naturligtvis dessa kackelhönor inte ha samma syn problemen .

  61

Kommentera