Beas omsorg och assistans AB i Södertälje krävs på 5,5 miljoner kronor

BROTTSLIGHET. Beas omsorg & assistans AB blev för c:a tio år sedan av med inkomsterna från omsorg och assistans på grund av fusk. På något vis har dok ägaren Behica Sliwos lyckats komma tillbaka till köttgrytorna och krävs nu på 5,5 miljoner kronor av Försäkringskassan.

Mellan 2016 och 2021 fick assistansbolaget Beas omsorg & assistans AB i Södertälje cirka fyra miljoner kronor för insatser, hjälpmedel och hjälpbehov som de menade att en brukare behövde. Men när Försäkringskassan granskade behoven genom samtal med brukarens omgivning, framkom det att brukaren inte behövde insatserna som bolaget fick ersättning för.

Brukaren bedöms i journaler, av vårdnadshavare och enligt skolan att vara självständig i moment som bolaget fick bidrag för – som exempelvis av- och påklädning.

Från 2017 till 2019 fick samma bolag cirka 1,6 miljoner i bidrag för en annan brukare som de också blir återbetalningsskyldiga för till Försäkringskassan – då det omfattade assistanstimmar, färdtjänst och arbetspass som inte utförts, enligt Försäkringskassans utredning.

Bea, Behica Sliwo, som är verksamhetschef på Beas omsorg & assistans AB säger att allt är ett missförstånd och berättar också att man har överklagat Försäkringskassans beslut.

Bea har dock en bra förklaring till att allt arbete man fått betalt för inte utförts ”Det är bara Gud som kan 100 procent säkerställa, men jag gör alltid mitt bästa”.

Sagan om Södertälje…

Assistansbedrägeri…

***

TIDIGARE 2013-11-05. Prisad företagare sägs upp p.g.a. fusk

2010 korades Behica Sliwos till årets nyföretagare i Sverige. Nu agerar kommunen och säger upp avtalet med hennes företag p.g.a. fusk.

Behica Slivos som äger hemtjänstföretaget Beas omsorg och assistans AB, fick 2010 priset som årets nyföretagare.

Södertälje kommun inrättade i mars 2013 nya regler för anställningar inom hemtjänsten. Trots detta har Slivos fortsatt att anställa anhöriga i sitt företag, något som de nya reglerna skulle förhindra. Utöver detta har det bl.a. uppdagats regelbrott mot arbetstidslagstiftningen och att företaget fått ersättning för tjänster man inte utfört.

688044027001_931227404001_ari-origin05-arc-552-1304546837019

Återigen ser vi hur skattepengar försnillas av företagare utan rent mjöl i påsen och i detta fall en prisad entreprenör.

Källor: Nyföretagarcentrum och LT

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Beas omsorg och assistans AB i Södertälje krävs på 5,5 miljoner kronor

  1. Återigen… vården åter till staten… tjänstemannaansvar och varje slösad skattekrona är en stöld från oss skattebetalare… var fan är ryggraden hos våra verk? Ni borde skämmas, spottas på och låsas in på obestämd framtid.

  2. Utlänningar utnyttjar vår övergång till privat vård. Stoppa den privata vården, så minskar frestelsen för brottslingarna, det ryktas att förenade araberimiaten skall köpa vårdkedjan Capio med 900 000 kunder. Inte bra.

  3. Någon som tror att detta kan ske utan hjälp inifrån kommunen.
    Eller är fru Godner bara en av alla naiva socialdemokrater som styr Sveriges kommuner .
    Detta är nog toppen av ett isberg .
    Ser ut som korruption .

    28
  4. grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
    grebom5 skriver:

    Till detta tar vi och spelar Penninggaloppen av Thore Skogman!
    Allt är så trist och eländigt så något glatt då och då skadar inte.

    29

KommenteraAvbryt svar