S kan komma med beslut om Nato nästa helg

NATO. I veckan ska statsminister Magdalena Andersson (S) besöka flera Natoländer. Samtidigt kan Socialdemokraternas interna process tidigareläggas, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Statsministrarna Sanna Marin (S) och Magdalena Andersson (S)

Finland väntas fatta sitt beslut i frågan lördagen den 14 maj och enligt Aftonbladet kan Socialdemokraternas beslut fattas redan samma helg.

Den helgen är det mycket troligt att svenska Socialdemokraterna också fattar beslut. Landar både S i Finland och i Sverige i att de är för ett medlemskap så kommer båda länderna att gå vidare utan några större dröjsmål, säger tidningens källa.

Utrikesminister Ann Linde sa under söndagens Agenda i SVT att det är ”ganska säkert” att Finland kommer gå med i försvarsalliansen.

Tidigare har det varit sagt att den 24 maj är sista dagen som svenska Socialdemokraterna kan ta ett beslut i frågan. Partiet har dock även tidigare varit tydliga med att ett beslut kan komma tidigare än så.

-Pettersson hoppas att S inte fattar beslut ensamma utan att Riksdagen får vara med, men det är regeringen som tar beslutet…

https://petterssonsblogg.se/wp-content/uploads/2022/04/Peter-Hultqvist-om-Nato.mp4

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “S kan komma med beslut om Nato nästa helg

  1. grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
    grebom5 skriver:

    När ska sossarna begripa att vi försöker leva i en demokrati, inte ett socialistiskt
    samfund.
    Först Riksdagsbeslut sedan Regeringsförslag därefter genomförande av Regeringen, vi är ju för fan en demokrati.

    19
  2. grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
    grebom5 skriver:

    När skall de fartblinda sossarna begripa att de lever i en demokrati och inte en demokratur. Först Riksdagen och vad beslutas där skall genomföras av Regeringen. Regeringen får sj

    10
  3. Stängda processer angående Nato varför ?
    I Finland är processen öppen helt naturligt.
    Nato frågan är hela Sveriges angelägenhet.

    24
    • ”Det kan jag garantera alla”. Vad var det Hultqvist kunde garantera och vad sa han mer. ” Jag kommer aldrig att medverka i en sådan process”.
      Ja Hultqvist, då får vi se hur rakryggad du är eller är du en sann sosse som står och ljuger inte bara för svenska folket utan även för dina socialdemokratiska bröder och systrar .
      Nu finns det bara en väg. Att avgå.

      12
      • Det var då tusan vad bråttom det blev med Natoanslutningen.
        Jag misstänker att allt ingår i den stora planen.
        Klasse Swabben drar i trådarna, Sandra Marin och vissa andra marionetter sprattlar lydigt.

  4. Ryssarna gnäller ofta om att hela Västvärlden är motståndare till Ryssland?
    Det är dom inte, däremot är dom motståndare till ett onödigt och vidrigt
    krig som Ryssarna startat mot ett grannland, den sortens krig att slå ut
    grannens infrastruktur och mörda befolkningen ligger inte i tiden, vi är en
    bra bit in på 2000 talet Putin?

    25
    4

KommenteraAvbryt svar