Ukrainas militär förstärker vid Moldaviens gräns

UKRAINA. Den ukrainska militären trappar upp sin närvaro vid gränsen till Moldavien och utbrytarregionen Transnistrien. Det uppger Serhij Bratjuk, talesperson för Odessas regionala militära styre, enligt meddelandetjänsten Telegram rapporterar CNN.

”Vi har stärkt försvaret av statsgränsen mot det så kallade Transinstrien där ryska provokationer fortsätter i försök att skapa spänningar i Odessa och Odessa-regionen”, skriver han på Telegram.

Under veckan har flera explosioner inträffat i den ryskstödda utbrytarrepubliken. Ukraina har anklagat Ryssland för att ha agerat under falsk flagg, som förevändning för att dra in Moldavien i kriget.

-Pettersson noterar att Ryssland har soldater i Moldavien, Georgien och Ukraina mot de lagliga regeringarnas vilja…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ukrainas militär förstärker vid Moldaviens gräns

 1. Clayton går igenom rapporter från faktiska journalister i Ukraina som visar att kriget där är raka motsatsen till vad västerländsk media berättar för oss. Varför? Faktiska video och pålitliga reportrar bryter ner den berättelse som regeringen vill att vi ska tro.

  5
  26
  • @Krister.

   Varför ska man tro på 10-tusentals oberoende journalister när man kan tro på en rysk propagandafilm? Nä, ingen normalt förståndig person gör det men det finns alltid troll som köper allehanda baklängesresonemang. Mindre nogräknade ”nyhetsleverantörer” lever på det. De får visningar och reklamintäkter.

   Visste du förresten att jorden är platt. Det finns filmer som bevisar det också, på youtube vetdu! Ja, va dum jag är, klart du redan visste det!

   22
   7
 2. Tycker Moldavien ska ta chansen och kasta ut ryssarna samt återställa lag och ordning i Tranistrien medans Putte är upptagen på annat håll och inte kan göra något åt det.
  De har inte mycket att förlora på att göra det då antingen förlorar Ryssland och kan inte komma in i Tranistrien eller Moldavien utan att korsa andra nationer eller så vinner Ryssland och Moldavien blir då nästa land som invaderas. Att då ha eliminerat deras styrkor inne i Moldavien är en fördel i det läget.

  11
  2
  • ”Ut med varenda ryssjävel”? Ut från vart då? Knappast troligt att det är vanliga ryssar som orsakat bråker/kriget. Putin krigar mot Ukraina ja men vem orsakade att situationen urartade på det sätt som den gjorde? Tror vi måste rikta blicken mot USA och vissa socialist styrda Europeiska länder för att hitta svar på den frågan. Ingen trodde väl att Putin skulle sitta lungt och acceptera när dessa försöker trycka Nato ner över huvudet på honom, USA och deras ”allierade” var fullständigt klar över att detta kom att bli startskottet till en konflikt, precis som dom planerade, fråga är varför dom ville ha denna krigen och va dom vill att detta skall ta uppmärksamheten bort ifrån, vilken jävelskap har dom gjort eller planerar att göra?? Varför hotar Google alla som använder deras plattform med avstängning om dom publiserar äkta nyheter från konflikten?? Vill dom inte att vi skall veta att Ukrainas regering slaktar sina egna medborgare för att kunna lägga skulden på Ryssland, vill dom inte att vi skall veta att Ukrainas ”demokratiska” regering har förbjudit alla andra politiska partier i landet?? Inte för att Ryssland är på något sätt oskyldiga eller återhållsam i denna konflikten men en sak har alltid minst två sidor och vi skall på död och liv förhindras få vetskap om någon annan sida än den Usa och dom europeiska socialiststaternas berättar?? Tycker det stinker av hela denna grejen. Men när det kommer till muslimerna så kan jag bara hålla med, ut med dom ifrån Europa och hela västvärden.

   13
   24
   • Klart som fn att alla småländer runt Ryssland söker sig till NATO och EU. Alternativet är att bli förtryckta av den ryska maffian, och fängslade eller lönnmördade om man har synpunkter!

    Ryssland har för det första ingen legitim regering! De har en maffiasnubbe som fejkat val och trixat för att sitta kvar vid makten. Varför? Ja inte är det för att värna om det ryska folket, det handlar bara om att han tillsammans med oligarkerna ska kunna stjäla så mycket som möjligt, precis som vilken annan maffia som helst!

    De flesta skulle respektera Ryssland om de uppförde sig anständigt, som de från början försökte göra efter murens fall. Putin tog över och som gammal KGB:are kan han inget annat än terror och förtryck. På den grunden försöker han bygga en stormakt.

    Med en gängkriminell vid rodret kommer ingen acceptera Ryssland förutom andra diktatorer och ett och annat lurvigt troll på nätet! Inte ens ryssarna som sett världen utanför vill bo i Ryssland!

    Om du gillar Ryssland så kom ihåg att där finns ingen yttrandefrihet. Lev som du lär och knip ….!

    18
    5
 3. Släng ut Ryssland ur Ukraina (inkl Krim), Moldavien, Georgien, Belarus och Finland!

  22
  7

Kommentera