Ge Natofrågan tid säger Pierre Schori (S)

NATO. Socialdemokraten Pierre Schori är 83 år, han var med Olof Palme på Kuba redan 1975. Palme var den första ledaren från väst som besökte Kuba efter revolutionen. När Olof Palme och Pierre Schori besökte Kuba hade Fidel och Raul Castro styrt landet i 16 år utan demokratiska val. Flera tusen personer hade avrättats och tiotusentals passerat genom kubanska fängelser på grund av sina politiska åsikter. Många tusen kubaner satt just då i fängelse för att de delade precis samma demokratiska ideal som Palme och Schori hävdade och praktiserade i Sverige.

Palme, Schori och Castro på Kuba 1975

Schoris besök på Kuba är inget Sverige bör fira, utan be om ursäkt för. Pierre Schori (S) är revolutionsromantiker beundrade Comendante Fidel. Den tidigare kabinettsekreteraren vid UD menade elva år efter Havanna-besöket: ”Han är en av de största i samtidshistorien. Någon har sagt att han är för stor för sin ö. Castro ser allt i ett mycket långt perspektiv. Han är en encyklopedist och har närmast en renässansfurstes drag”

Shori har även hyllat utvecklingen i diktaturer som Vietnam och Zimbabwe. Pierre Schori var en av Palmes pojkar som föste Palme framför sig, även om det inte var svårt, till många av världens diktatorer som de hyllade och umgicks med.

Vid Socialistinternationalens presidiemöte i december 1981 backade Pierre Schori upp Sovjetunionens krav på att få invadera Polen som företrädare för Socialdemokraterna.

Nu tycker Pierre Schori (S) att det går för fort att besluta om ett svenskt Nato-medlemskap, Schori anser att Sverige skulle förlora sin trovärdighet i flera tunga frågor, bland annat när det gäller kärnvapennedrustning.

-Pettersson tycker att herr Schori ska vara tyst, även om han naturligtvis säger vad han vill. Att prata om trovärdighet och kärnvapennedrustning samtidigt som Putin hotar väst, Finland och Sverige med kärnvapen är inte relevant.

Att det går för fort är knappast sant, Sverige har samarbetat med Nato i 70 år och frågan har diskuterats regelbundet. När det gäller trovärdighet är Norge minst lika trovärdiga som Sverige i olika fredsförhandlingar och Norge har varit med i Nato sedan 1949.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ge Natofrågan tid säger Pierre Schori (S)

 1. Karakteristiska på Socialdemokratisk politik: Tafatthet, senfärdighet och handlingsförlamning.

  11
 2. Vad som kompromettera honom mest är Ryssland. Han tyckte att Polen skulle förbli rysk satellitstat. Han var emot solidaritet.
  Teutenberg är en hedersman som har kopierat och lagt ut dokument.
  Att bjuda in honom att tala i sin sak är tjänstefel på SVT och SR. Det är en googling bort. Sonen jobbar på AB …

  22
 3. Självklart vill den moskvatrogne Schori att ansökan ska dras i långbänk, helst ett par hundra år så att det verkligen utreds eller tills de pratar ryska i Stockholms stadshus. Det skulle också fungera för Schori.

  32
  3
 4. Gamla gubbar på 83 år ska nog inte lägga sig i vår Nato ansökan.
  Gammal kollega till Olof Palme gör inte saken bättre, man får rysningar.
  Pierre Schori återgå till gungstolen omedelbart,
  Och sätt vapenvägraren Hultqvist i en gungstol bredvid, han är också färdig.

  37
  2
 5. Två andra generationens invandrare som såg till att nationalstaten Sverige blev ett multikulturellt helvete. Varför? Tja, de kände sig väl mindervärdiga och det har svenska folket fått lida för.

  32

Kommentera