Statsministern underkänner och ska utreda tidigare S-politik

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Regeringen vill se tuffare tag för att hindra att unga hamnar i kriminalitet. Bland annat ska elektronisk övervakning av barn på glid utredas.

Att samhället är för svagt är Magdalenas verk. Det är er kriminalpolitik och era regleringsbrev sedan 3 oktober 2014. S har haft all tid på sig. Dessutom gav statsministern Sveriges sämsta justitieminister ett UTÖKAT ansvar på justitiedepartementet.

Statsminister Magdalena Andersson (S) pekar på att segregationen tillåtits gå så långt att vi har parallellsamhällen i Sverige. – Samhället är helt enkelt för svagt för att bryta segregationen och tränga tillbaka parallellsamhällena, säger hon.

Integrationen har varit för dålig samtidigt som vi haft en stor migration.

Vid en pressträff tog hon upp påskhelgens upplopp som uppstod i samband med att den danske/svenske islamkritikern Rasmus Paludan brände koranen i utsatta områden. Andersson understryker att stenkastning mot polis inte är politiska, utan kriminella handlingar.

Det finns starka krafter som är beredda att gå långt för att skada vårt samhälle, säger statsministern.

För att förhindra att barn och unga dras in i kriminalitet vill regeringen pröva nya grepp.

Det handlar om att samhället tidigare och tuffare ska kunna gripa in när ett barn är på glid, även om föräldrarna motsätter sig det, säger integrationsminister Anders Ygeman (S).

Regeringen vill se tuffare tag för att hindra att unga hamnar i kriminalitet.

Bland annat ska elektronisk övervakning av barn på glid utredas.

Regeringen ska nu låta utreda om man ska kunna tvinga föräldrar och barn att delta i så kallade öppna insatser även om de inte samtycker till det. Sådana insatser kan till exempel vara att vårdnadshavare deltar i ett föräldrastödsprogram. Eller krav på att de säkerställer att barn befinner sig hemma på kvällarna och skolorna på dagarna. Eller deltar i vissa aktiviteter.

Utredningen ska också se om bidrag, som barnbidrag eller bostadsbidrag, ska kunna sänkas eller dras in om föräldrarna struntar i kraven.

Utredaren ska också titta på om det finns behov att kontrollera om en unge följer sådana krav med hjälp av elektronisk övervakning.

Denna möjlighet finns ej i dag, men skulle kunna vara ett effektivt sätt att kontrollera om barn och unga följer socialtjänstens beslut, säger Ygeman.

Det kräver naturligtvis särskilda överväganden av integritetshänsyn.

Utredningen ska pågå under 15 månader.

Regeringen vill dessutom utreda om ungdomskriminalitetsnämnder ska inrättas i Sverige. Sådana finns i Danmark. Där består de av personer från polis och socialtjänst.

Nämnderna ska se till att ungdomar som begår brott får rätt insatser och säkerställa att till exempel kommunen verkligen genomför dem. I Danmark får ungdomar träffa en domare som ser till att en vård- och behandlingsplan tas fram.

Därutöver ger socialdepartementet en utredare i uppdrag att utreda en aktivitetsplikt för personer med försörjningsstöd, som innebär krav på deltagande i heltidssysselsättning för att få stödet.

Justitieministern Morgan Johansson (S) aviserade på pressträffen ytterligare en utredning om att öka brottsbekämpande myndigheters möjligheter att i underrättelseverksamhet inhämta uppgifter om elektronisk kommunikation. I dag kan tillstånd till inhämtning ges antingen för brott med lägst två års minimistraff eller för vissa särskilt angivna samhällsfarliga brott.

-Pettersson säger att S-regeringen nu ska utreda sådant som andra föreslagit i tio år minst.

”Några” har dessutom tillåtit stenkastning att bli för många, alldeles för många och fortsätter fylla på…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Statsministern underkänner och ska utreda tidigare S-politik

 1. Paniken på regeringskansliet. ”Fan också, nu skjuter de hejvilt igen och det är upplopp i 4 städer. Maggan, vad ska vi göra?”.

  Vi vill ju inte ha någon invandringsdebatt så här nära valet.

 2. I t.ex. fotboll får man varning för maskning, dvs när det ledande laget medvetet fördriver tiden för att stå som vinnare vid slutsignalen. I politiken är det bara att byta ut ”slutsignalen” till ”nästa val” för att inse vad S håller på med. De låtsasspelar och lär gå i mål som vinnare.

  13
 3. Nästan varje dag är det skjutningar och rån av ungdomar, för ett par veckor sedan flera upplopp där en utländsk mobb försökte döda poliser och övrig blåpersonal samt kastade brandbomber och satte eld på bilar. Jag undrar starkt om pk-sektens politiker, media och kändiseliten samt dess hantlangare som älskade massinvandringen någon enstaka gång när de står framför spegeln i sin ensamhet tänker och utbrister ” va f-n har vi egentligen ställt till med” och ” tänk om SD och alla andra tänkande människor som varnade för konsekvenserna hade rätt”

  20
 4. Det var ett bra tal . Resultatet av den första stenen som blev vänd .
  För att bli tagen på allvar bör hon agera i linje med talet .
  Sparka justitieministern och polischefen borde vara en självklarhet .
  Att Få Ygeman , Strandhäll och nya energiministern att sluta ljuga blir nog en
  för stor uppgift för en nyvald statsminister .
  Men om vi går samman och ger sossarna några mandatperioder i skamvrån så hinner riktiga politiker rätta till en del av förfallet vi tvingas leva i , och de (S) kan träna upp sig att bli Sverigevänliga socialdemokrater igen .
  En win-win situation , så att säga

  13
  1
 5. Det enda raka är att meddela dessa som inte lever efter svenska regler förlorar sitt svenska medborgarskap om de inte har ett fast arbete.
  Varför ska vi försörja dem som spottar på oss samt lär barnen kasta sten på poliser?

  36
 6. Utredningar ,utredningar ,Utredningar, som det inte kommer något ur,
  det är väl vad LillMorgan sysslat med under alla år han lekt justitieminister
  ja och förståss Twittrat,, man importerar Mena folk varje dag, den sortens
  invandring smyger regeringen med, och bland dem finns det redan färdiga
  ligister som struntar i våra lagar? Sen Magdalena, du har ju varit med
  under resans gång och kunnat påverka? Om ni lagt samma tid på dessa
  problem som ni lagt på att behandla dem som varnat för utvecklingen som
  idioter hade vi varit betydligt längre fram, dessutom har ni lämnat över makt
  till Muslimer utan att på något sätt frågat folket!

  39
 7. Komihåg att det är valår. Hur kommer det att låta efter valet ?? Det har svängt förr om S kan man säga

  36
 8. Skulle tro att Magda blandat ihop begreppen en aning. Det heter inte UT-redning. UT-visning ska det vara. Befria oss från det pack som endast kommit hit för att jävlas med oss. Befria oss även från ärkenötet och förrädaren Morgan.
  Finns det över huvud taget någon i denna regim som tillfört något positivt ?

  34
  1
 9. Lite hårdare tag kommer säkert införas. Men nätverken som hatar Sverige vill att den vita svensken ska ge upp och emigrera allt enligt ”vi har fått för mycket och nu ska vi dela med oss” (var så god, välfärdslandet är ert, det är ni värda). Nätverken som hatar Sverige resonerar också så här: om alla är migranter så blir det svårt att vara emot invandring!

  30
  • Låt förespråkarna ”njuta” av de multikulturella ”paradisen” så kommer förvirringen att gå över fortare än kvickt.

   19
 10. Även om det är sent så är det bra att de tar tag i dessa problem. Jag tror att riksdagen förstår problemen nu, möjligen är MP och V ännu oförstående.

  8
  13
  • Naiviteten har nått sin höjdpunkt, glöm sådana tankar det är kört för Svea Rike.
   Det kommer inte att hända något alls, utan man kommer att köra på i samma gamla hjulspår.

   24
 11. De vidskepliga muslimerna har flyttat samhällets gränser (de firar stort nu). När ska samhället ta tillbaka sitt offer, vilket våld kommer muslimerna använda för att försvara sina vunna revir!

  36
 12. Nej vi ska inte lägga ett enda jävla öre på att få ”asylsökande” att fungera i vårt land, hur i helvete ´kan vi som ger människor ett skydd från våld och terror förordas att lägga än mer pengar på och för att dessa människor ska trivas och fungera i vårt land?
  Skicka tillbaka eländet, flyktingar behöver inte betalas för att trivas!

  57
  • Dom kommer inte att trivas i något land oavsett vad vi gör för dem,
   dom trivs ju inte ens i sina egna länder, det är otroligt naivt o korkat
   att lägga ner resurser på denna religion som vi inte ens vill ta i.

   14
 13. -Kära Gud reklamera vårt land till EU och ge oss ett nytt, låt oss sedan bygga detta under ett blå-gult kors helt befriat från främmande influenser!

  48
 14. Som sagt om islam är fredens religion vilken religion är då krigets?
  Enligt statsministern lär även samhället vara för svagt!?
  Fråga på det, hur kan det vara det efter åtta socialdemokratiska år och efter 100 000-tals nya invällande pensionsräddare och fredsdyrkare!?
  Varför inte bara sluta låtsas vara intelligent och erkänna sig fylla upp luckorna av alla utdöende dumma sossar med intelligensbefriat valboskap? ( som förhoppningsvis inte gillar brinnande koraner )

  44

Kommentera