Lyssna på Märta Stenevi – för en gångs skull

INVANDRING. Märta Stenevi (MP) vill lyfta den ”superkänsliga” frågan om familjeplanering bland invandrarkvinnor i utanförskap. Det gör hon rätt i. Om vi ska stoppa nyrekryteringen till gängen måste vi börja prata om de stora barnkullarna, skriver Anna Dahlberg i en Ledare i Expressen.

”Måste vi börja prata om de stora barnkullarna”, skriver Anna Dahlberg och verkar tro att dubbelmoral betyder dubbelt så bra. Bloggen och andra har tagit upp barnkullarna som föräldrarna inte kan försörja i åratal, men Dahlberg har varit tyst eller kallat oss som påpekat självklarheter för rasister, även om Anna Dahlberg under senare år skrivit en hel del vettigt, så är damen ofta sent ute.

Storfamiljen Hassan med nio barn skrev bloggen om 2012.

Märta Stenevi (MP) och Anna Dahlberg borde också ta upp några saker som verkar bli bortglömda. I klimatdebatten nämns ofta IPCC, FN:s klimatpanel. IPCC har slagit fast att befolkningsökning orsakar ökade koldioxidutsläpp, dessutom spelar konsumtion och livsstil in. En somalier som lever i Sverige släpper ut 50 gånger mer växthusgaser än en somalier som lever i Somalia.

Naturligtvis har vi ett individuellt ansvar att göra ett så litet klimatavtryck som möjligt, men ju fler vi blir desto mer utsläpp och i kallare klimat går det åt mer energi. Så för klimatets skull är det inte så smart att flytta folk norrut.

Märkligt är att de partier som driver frågan om klimat och miljö hårdast även är mest invandringsvänliga. Det arbetar alltså mot sin egen politik. Dessutom är det väldigt tyst om befolkningsökningen globalt som det pratades mycket om på 1960-talet.

 • På 1960-talet hotades vi med kärnvapenkrig, DDT och vi var alldeles för många människor på vår planet, tre miljarder.
 • På 1970-talet var det också klimatkris, forskarna var eniga om att temperaturen sjunkit de senaste 30 åren och att en ny istid var på gång. Vi hade blivit 3,7 miljarder.
 • 1980-talet var tufft, då skulle vi krossas av asteroider eller dö av aids och vi hade blivit 4,4 miljarder.
 • 1990-talet skulle vi bli grillade för att ozonhålen växte och vi var 5,3 miljarder.
 • 2000-talet hotade med fågel- och svininfluensa och vi var drygt 6 miljarder på jorden.
 • 2018, det är dagliga klimatlarm och om några år är vi 8 miljarder men det pratas aldrig om befolkningsbegränsningar.

Media leker ”Följa John” och skriver likadant, de påstår att forskarna är eniga om klimatförändringarna och de tror att skattehöjningar i Sverige ska rädda jordens klimat…

För några årtionden sedan framträdde en ”enig forskarvärld” offentligt i våra medier, det så dystert ut för Europas skogar. Boven i dramat sades vara luftföroreningar från bilar, industrier och kraftverk. I bergen i Centraleuropa, i dåvarande Tjeckoslovakien och Östtyskland, och i Polen, fanns de värst drabbade skogarna. Under några år i slutet av 1970-talet och början av 1980-talet dog träden på arealer om tusentals hektar. Skogsdöd och försurning blev ord på allas läppar.

Men larmen tystnade. Vart tog det stora problemet vägen?

-Pettersson skrev nedanstående insändare i mars 2007, den publicerades i lokaltidningen, Aftonbladet och Expressen. Det är delvis samma forskare som hade fel då som larmar nu…

Skogsdöden, minns ni den?

I början på 1980-talet och ett 15-tal år framåt skrevs det spaltkilometer om skogsdöden. Forskare, journalister och politiker var i stort sett eniga om att vi stod inför en miljökatastrof. Sedan svängde det och forskarna påstod att träd i alla tider blivit sjuka och dött av naturliga orsaker och att kalkning av skogsmarker var helt bortkastat.

Nu gäller det klimatet och växthuseffekten. Lika eniga forskare, journalister och politiker tävlar idag med varandra om anslag, upplagor och röster.

Kritikerna får inte en syl i vädret. Den som lever får te som kinesen sa!

Pettersson skrev denna insändare år 2007.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Lyssna på Märta Stenevi – för en gångs skull

 1. Jag vill hemskt gärna höra Mikael Yüksel kommentar till Stenevis (revolutionerande?) förslag. Fler upplopp mot islamofobi och hädelse att vänta?

  20
 2. Ja, det vore väl bra, men sånt tar tid. Svenskarna kommer i framtiden vara ett brunt folk tror jag.
  Hoppas att de kommer att vara sekulära och snälla.

  10
  5
 3. Ozonhålet inte att förglömma. Idiot blaskan publicerar nu att ökningen av bin är av ondo. De är vilda och små

  13
 4. Sent skall syndaren vakna. Va faan tror dom pk? Här väller det in av islam hjärntvättade analfabeter som varken kan eller vill jobba. Dom vet att dom kommer att massor av bidrag och som en bonus extra bidrag om dom skaffar barn och ännu mer bidrag om dom skaffar många barn.
  Man måste verkligen vara en korkad politiker om man inte förstår dessa samband.
  Det en väljare undrar är vart ansvaret tog vägen? Tack för att ni valde Sverige sa Reinfeldt. Han sa aldrig vad det var han tackade för. Det verkar som det var mord, våldtäkter och bilbränder Reinfeldt tackade för.
  Dom kommer att bli en vinst för samhället lite längre fram, sa Löfven. För vem blir den naturliga följdfrågan. För dessa kriminella muslimska analfabeter, advokater, narkotikahandlare och hälare har det blivit en klar vinst. Men för oss svenskar är det en verklig nitlott.
  Vi svenskar kan sätta oss bredvid Dan Eliasson och kräkas över hur vårt en gång så fina Sverige har blivit.
  Är inte detta argumentation nog för att rösta på Sverigedemokraterna är du förmodligen inte svensk.

  33
 5. En stor anledning till att dessa personer som kommer ifrån underutvecklade länder ”producerar”så stora barnkullar , beror nog till en stor del på att föräldrarna ej har tillgång till sociala förmåner som ålderspension utan är förlitade till att något eller några av barnen tar hand om dom på ålderns höst . En som påtalade detta var den framlidne professorn Hans Rosling som framförde teorin att den främsta anledningen till minskade barnkullar är högre levnadsstandard , och det stämmer nog för ser man befolkningsutvecklingen i västvärlden så är den på nedgång . Men många nysvenskar som kommer till Sverige ser sina hustrur som pengamaskiner som drar in stora bidrag genom att alstra fler och fler barn .

  19

Kommentera