Är Ryssland byggt på lögner?

UKRAINA. När robotkryssaren Moskva sjönk i Svarta havet uppgav Ryssland först att samtliga besättningsmedlemmar evakuerats.

Robotkryssaren Moskva

Därefter har det varit tyst om vad som hänt soldaterna på fartyget, men nu uppger Rysslands försvarsdepartement att en person har dött och att 27 personer saknas, rapporterar AP.

Bekräftelsen kommer efter att flera familjemedlemmar desperat börjat fråga om vad som hänt deras söner och makar.

Uppgifterna om hur många som försvunnit ifrågasätts också av anhöriga som undrar varför de försvunna inte rapporteras som döda – när de försvann på öppet hav.

Bland annat har den ryska pappan Dmitrij Sjkrebet skrivit ett inlägg som uppmärksammats stort på sociala medier.

”En värnpliktig som inte var tänkt att vara en del av fientligheterna är listad som saknad”, skrev pappan på VKontakte, Rysslands motsvarighet till Facebook.

”Efter mina försök att få klarhet kring olyckan slutade befälhavaren att kommunicera med mig. Jag frågade varför du, befälhavaren, är vid liv medan min son, en värnpliktig, är död”, skrev pappan också.

-Pettersson säger att Ryssland blir gång på gång avslöjade med att ljuga, de skulle inte invadera Krim, de skulle inte invadera Ukraina, de skulle inte…är hela landet byggt på lögner?

Hur många dog av den c:a 500 man stora besättningen?

Sjönk Moskva efter två robotträffar som Ukraina säger eller var det en olycka med en brand som utbröt enligt ryssarna version.

Eller utbröt branden av träffarna från robotarna?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Är Ryssland byggt på lögner?

 1. Kryssaren Moskva är inte alls sänkt. Den har i stället övergått till ”Special underwater operations”…🤣

  16
 2. Enligt rysk tradition är lögn och avtalsbrott ett användbart politiskt verktyg. Hela västvärlden drar på smilbanden åt lögnerna, men ryssen tror på dem.
  Ett påskrivet avtal gäller bara så länge det är positivt för Ryssland, därefter kan man bortse från detsamma.
  Många gånger kommer man närmare sanningen, genom att vända på innehållet i uttalandena.

  16
  4
 3. Jag tror inte att lögnen är något specifikt bara för Ryssland, alla ljuger, sen i vilken grad dom ljuger kan ju vara svårt att avgöra.
  Sverige är ett mycket bra exempel där lögnen har slagit rot och frodas!
  Regeringen, tjänstemännen, politikerna ljuger, dom har t.o.m. ett eget statligt organ, SVT, för att kunna föra fram alla sina lögner och fantasifulla fantasier.
  Svenska journalister ljuger så mycket dom kan, hela mediavärlden ljuger!
  Och ljugandet i Sverige har nu gått så långt att det numera är straffbart att säga sanningen! Folk som har fräckheten att EJ ljuga blir åtalade och straffade!
  Utöver detta så importerar svenska politiker enorma horder av människor från andra sidan jordklotet, som ljuger om sin ålder, sitt namn, var dom kommer ifrån, vilket yrke dom har, deras mor och far och övrig släkt. Dom ljuger om rubbet, så inte att undra på att dom svenska politikerna är överförtjusta över sina ovärderliga långväga ”fynd”

  58
  3
 4. Märkligt att detta är känsligt för ryssarna. Att sjömålsrobotar träffade fartyget är sådant som händer i krig. Om brandbekämpningen inte fungerade, vara sig branden orsakades av fientlig eldgivning eller en olycka ombord DET är något att skämmas för. Det var sådant slarv som kostade den japanska flottan fyra hangarfartyg vid slaget vid Midway.

  22
  • Skitsnack, det var kryssaren Washington som sänktes av Ryssland. Ingen överlevde! Det vet väl varenda ryss?

   6
   5
   • USS Washington är en ubåt av Virginia-klass. Den ”sänks” regelbundet av egna besättningsmän, ibland flera gånger om dagen. Fast, de säger att de dyker. 😉

    Ovanstående text kan innehålla spår av ironi.

    9
    1
  • Ryssland hävdar 27 saknade och 1 död det troliga är raka motsatsen.
   28 överlevande och resten 472 döda.

   1
   1
 5. ”Men kejsaren är ju faktiskt naken”, utbrast den lille pojken. Den enda som som PK-sekten ännu ej hunnit med att hjärntvätta.

  36
  1
 6. Lögn är sanning
  Krig är fred

  Men förr eller senare står verkligheten naken framför våra ögon

  Då vet vi

  32

Kommentera