Döden i skuggan av av Södertäljemaffian

VÅLDSVÅGEN. I söndags den 10 april 2022 avrättades 21-årige Mattias Tamer vid en kyrkogård i Södertälje. Mattias blev det 19:e offret för gängens skjutvapen i år. Förra året låg antalet på sex döda vid motsvarande tid.

Mattias Tamer

Mattias mördades när han besökte sin mördade brors grav, det var årsdagen av mordet på hans äldre bror, Ellia ”Eli” Tamer, som sköts till döds den 10 april 2016 i Geneta Södertälje.

Den 1 juli 2010 mördades Mattias och Eli Tamers morbröder, Eddie och Yacoub Moussa på klubb Oasen i Ronna, Södertälje.

Jakob (Yacoub) och Eddie Moussa. Bilden från ett minnesblad som delades ut på brödernas begravning.

-Pettersson säger att bröderna Tamers mamma har drabbats hårt. Två söner och två syskon har mördats i Södertälje vad jag känner till. Bloggen har skrivit om Södertäljemaffian i tolv år, det har resulterat i flera tingsrättsbesök och mordhot.

Familjen är assyrier, de första assyrierna/syrianerna kom till Sverige och Södertälje år 1967 och Södetälje räknas ibland som assyrierna/syrianernas huvudstad i världen. De allra flesta assyrier/syrianer är kristna. De är anslutna till de olika syriskt kristna kyrkorna, i huvudsak den Kaldeisk-katolska kyrkan, Syrisk-ortodoxa kyrkan, Syrisk-maronitiska kyrkan, Österns assyriska kyrka och Syrisk-katolska kyrkan. Trots att många är aktivt kristna så bryr sig många av dem inte om at leva efter de tio budorden…

***

TIDIGARE 2018-03-20. Följ fucking order – liv och död  i skuggan av av Södertäljemaffian

BROTTSLIGHET. Natten mot den 1 juli 2010 rusar två män beväpnade med kalasjnikov och pistol in i kafé­lokalen Oasen i Ronna, Södertälje. Där skjuter de ihjäl två bröder, elitfotbollsspelaren Eddie Moussa och fyrabarnspappan Yaacoub Moussa. Dubbelmordet utgör kulmen på den våldsspiral som satt skräck i staden under flera år.

I en liten stad påverkas alla, vare sig man vill eller inte. Oritha vars bror lånar pengar av fel människor. Issa som bara vill spela kort med vänner. Philip som kastar tärning för en halv miljon. Milad som vägrar betala för ”skydd”.

Ann Törnkvists berättelse om Södertäljenätverket är en intensiv skildring av vad som händer när skuggsamhällen tillåts växa fram, när våld och rädsla får styra en stad – och vilka förödande konsekvenser det leder till.

Boken handlar om den kriminella invandrargruppering som kallas Södertäljenätverket, som bland annat varit en del av det uppmärksammade rättsfall där gängledaren 2014 dömdes till livstids fängelse för bland annat anstiftan till tre mord och utpressning. Förlaget som tänkte publicera boken stoppade utgivningen efter påtryckningar från kriminella. Nu har förlaget Mondial valt att ge ut boken som kommer ut 1 april.

Köp på ADLIBRIS eller BOKUS

-Pettersson konstaterar att Ann Törnqvist har kämpat med boken i fyra år och blivit hotat av de invandrarklaner som styr i Södertälje.

På bloggen har vi skrivit om boken tidigare och det som boken handlar om har vi avhandlat i sju år, vilket inkluderar inläggen nedan, tingsrättsbesök och mordhot.

Om Södertäljenätverket på bloggen…

Om Sagan om Södertälje på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Döden i skuggan av av Södertäljemaffian

 1. Jag minns när Södertälje var en trevlig och mysig stad att besöka.Många med Finlänskt ursprung jobbade på Scania och andra industrier.Grabbarna från Stockholm åkte dit på friarstråt för kvinnoöverskottet var stort.Man kunde åka på utflykt till Torekällberget och ta en fika i solen.Man kunde strosa runt kanalen och titta på alla båtar som krånglade sig igenom denna smala passage genom stan.I dag är staden ett ” tjyvanäste ”som det är slutbesökt för min del.Om man mot all förmodan skulle ha ett nödvändigt ärende dit så känner man sig som en ovälkommen turist som inte har där att göra…..

  38
  • Jag var ofta i Södertälje på 60 talet. Man promenera ofta i staden ibland till Kringlan för att fika. Sedan började kulturberikningen, så nu kör jag förbi så fort jag kan.

   31
 2. Fäller inte en tår över dessa parasiter som förstör vårt land.
  Aftonhoran har en tårdrypande artikel om skiten, å släktningarna förstår inte varför deras bröder å farbröder har dödats, de kan åka hem med sig så hade de varit i livet idag.

  41
 3. Ja ingen större skada bara inte oskyldiga drabbas, samhället måste uppmuntra dessa ”individer” av humanitära samhällesskäl detta till gagn för övriga samhället.

  25
 4. Det verkar inte som statsministern har orkat lyfta på sina stenar. Att Morgan inte gör det och är väl den som borde hjälpa statsministern kan man tycka. Han har ju haft några år på sig. Fint att lyfta lön och inte göra ngt

  53

Kommentera