Anklagelser om kemiska vapen i Ukraina

UKRAINA. Storbritannien utreder anklagelser om att ryska styrkor ska ha använt kemvapen i den belägrade hamnstaden Mariupol, rapporterar BBC.

Rysk övning med kemiska vapen. Foto: Gavriil Grigorov/Tass

Detta efter att ukrainska försvarare hävdade på måndagskvällen att ryska styrkor med hjälp av drönare satt in kemiska vapen mot ukrainska styrkor tidigare under dagen.

Offer uppger att de drabbats av andningssvårigheter och spasmer.
”All användning av sådana vapen skulle vara en oansvarig eskalering i den här konflikten och vi kommer ställa Putin och hans regim till svars”, skriver Storbritanniens utrikesminister Liz Truss på Twitter.

Även Australien arbetar med att verifiera uppgifterna, och utrikesminister Marise Payne säger sig vara djupt oroad över dem.

-Pettersson säger att inte ens Hitler använde kemiska vapen i strid, däremot har kemvapen används i Syrien. Hoppas det är falskt alarm.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Anklagelser om kemiska vapen i Ukraina

 1. Jag är av åsikten att det är fel att England ska utreda en eventuell gasattack eftersom de är part i målet och skyr nog inga medel för att skuldbelägga Ryssland. Tycker istället att FN utser en grupp av individer som inte har någon som helst koppling varen till Ryssland, Ukraina eller väst. Man ska inte sätta bocken till trädgårdsmästare. Hans Blixt undersökte om Irak hade massförstörelsevapen, det accepterades av alla utom USA och hundvalpen England. Så det är väl bara att hoppas att FN tar tag i frågan. För som sagt var, en part i målet ska inte göra utredningar

 2. Bra att du nämner Syrien, Pettersson!
  SDF har aldrig använt kem-vapen, men anklagas ständigt för detta. Inte heller ryssarna har gjort detta i Syrien.
  Däremot är England flera gånger överbevisade om att deras militära personal levererar kem-vapen till IS/AlQuida. Dessa tas omhand av White Helmets, som organiserar en False Flag, finansierad av särskilt Sverige, där det ingår förberedda artiklar som skall publiceras enligt en plan i västerländska media (90% ÄR VÄNSTER). Inte sällan dödas samtidigt några kristna familjer för att visa upp verkliga dödsoffer.
  En gång gick det dock radikalt fel, då artiklarna publicerades i västmedia EN DAG FÖRE det Syriska/Ryska ”krigsbrottet”. Den gången avrättades alla White Helmets man kunde hitta på platsen för False Flag. Platsen angavs ju i artiklarna.

  I Ukraina går det till på samma sätt, fast där är det någon av Azov-bataljonerna som sköter ruljangsen. Bli inte förvånade om det så småningom kommer fram att även här är det svenska skattemedel som finansierar.

  10
  7
 3. Det verkar ortoligt meningslöst att förgifta tre personer och riskera ett världskrig.

  I Syrien var det någon som använde kem-vapen varje gång det gick dåligt för IS. Och varje gång blev det ett bombanfall.

  15
  4
 4. Om ryssen har satt in kemvapen, tyder det på att han inte klarar av motståndet, med konventionella vapen. Ett svaghetstecken, som tyder på desperation. Nästa steg kan bli kärnvapen.
  Den inskickade invasionsarmén, håller låg klass, och är ett mördande rövargäng, utan disciplin. Endast den enorma storleken, har tagit den till nuvarande position.

  21
  17
  • Saddam använde gas mot kurderna, det finns också fler länder som gjort sig skyldiga. Vad jag menar är att det inte är unikt. Tror nog inte att det behövs någon atombomb. Nu har ryssarna satt in Spetnaz trupperna. Så jag förstår inte meningen med att använda gas

 5. Kunde dåren Saddam Hussein så kan väl galningen Vladimir Putin!
  Varför denna förvåning?

  25
  16
 6. Stämmer detta har vi en helt ny krigssituation.
  Ingen äger rätten till något dylikt, överträds det bör Putin straffas stenhårt.
  Bojkott av Ryssland för evigt gällande allt.
  Och var så säker att det kommer inte vara lätt att vara ryss i framtiden.
  Ekonomiska slakten av Ryssland har bara börjat.
  Utan mediciner från väst kommer Ryssland se gigantiska problem i Ryssland.
  Och dit är det inte långt.
  Putin ska hanteras lika som han behandlar ukrainska folket.

  33
  13
  • Eller som ukrainarna behandlade det ryska folket i Donbass åren 2014 till 2022.

   5
   1

Kommentera