SD och S ska diskutera Nato internt

FÖRSVAR. Sverigedemokraternas partistyrelse har kallats till ett möte om partiets Nato-linje, rapporterar Expressen. Syftet är att ge partiledningen mandat att uttala stöd för en svensk Nato-ansökan. Enligt tidningens uppgifter ska mötet hållas vid lunchtid.

I helgen sa SD-ledaren Jimmie Åkesson att partiet kommer att verka för en svensk Nato-ansökan om Finland ansöker om medlemskap i alliansen. Sverigedemokraterna har tidigare varit emot ett medlemskap i Nato, men är det enda riksdagspartiet som varit emot slakten av försvaret.

Socialdemokraterna startar en intern debatt kring säkerhetspolitiken, meddelas i ett pressmeddelande. Syftet är att uppdatera den säkerhetspolitiska analysen som låg till grund för att partikongressen sade nej till Nato-medlemskap.

I ett internt utskick konstateras att det säkerhetspolitiska läget har förändrats i grunden efter Rysslands invasion av Ukraina.

Partisekreterare Tobias Baudin säger att processen ska ske skyndsamt och förhoppningsvis vara klar före sommaren. Han poängterar också att diskussionen inte bara ska handla om ja eller nej till Nato, utan beröra säkerhetspolitiken i ett bredare perspektiv. – Natofrågan är naturligtvis en del av det, säger Baudin.

-Pettersson var tidigare emot Nato och för en nordisk försvarsallians, men vi kan nog glömma att få med Danmark, Island och Norge som varit med i Nato sedan 1949. Nu är jag för Nato och mot Putin…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “SD och S ska diskutera Nato internt

 1. Får vi SD väljare säga vad vi tycker först, innan ni bestämmer er…..SD….. HALLLÅ!

 2. Djävulskt roligt när Sverige dras in i krig med religiösa förtecken.
  Turkarna ger sig på kurderna och sverigedemokraterna får strida på samma sida som de Grå Vargarna, Sunnimussar mot shiamussar och Åkesson får slåss mot Hizbolla från Iran.
  Turkarna mot Grekerna vilka ska vi hjälpa?
  Vi kan sälja vapen till bägge och tjäna en slant.

  11
  2
 3. Det sossarna borde ta itu med är sina ljugande ministrar och tidningar.
  Att plocka ihop ett tolv år gammalt uttalande med dagens situation i Ukraina .
  För att lura folk att Åkesson hyllat Putin .
  Och dessutom få ministrar att slänga sådant omkring sig , står inte Lavrov efter .
  Snacka om får fake news .
  Så här får inte Sverige utvecklas.
  Titta på Ygemans och Strandhälls CV . Säger det något om Magdalena och sossarna .
  Läs Aftonbladets hjärndöda journalister som tycker att vindsnurror skall få förstöra miljön och göra fastigheter värdelösa .
  Vill vi ha det så ska vi rösta på S och C.
  Men det vill vi inte och det kommer att visa sig i september.
  Bara stollar röstar på några som inte har politik att sköta Sverige .

  20
  • Det drabbar ju inte dom journalister som bor i dom fiiina områdena i
   Tjockhult, för där vill dom fan inte ha några vindsnurror, och där bor
   merparten av dem som skäller sig för journalister?

 4. Personligen så tror jag att det räcker med att skaffa sig 2-3 atombomber för att få vara ifred, men det är som sagt min personliga uppfattning i försvarsfrågan!

  9
  4

Kommentera