Ukrainska soldater ser ut att döda ryska krigsfångar

UKRAINA. Ukrainska soldater ser ut att skjuta ihjäl ryska krigsfångar i en video som publicerades på Telegram i måndags och som verifierats av New York Times.

Videon kommer från byn Dmytrivka, en dryg mil sydväst om Butja, och förefaller ha filmats efter ett ukrainskt angrepp på en rysk militärkolonn när ryska drog sig tillbaka från mindre städer utanför Kiev runt den 30 mars, skriver tidningen.

  – Han lever fortfarande. Filma de här marodörerna. […] Han flämtar fortfarande, säger en man i klippet innan en rysk soldat skjuts upprepade gånger.

Runt den skjutne soldaten ligger minst tre andra döda ryska soldater.

Det här är inte ens människor, säger en ukrainsk soldat i videon medan han går förbi förbi förstörda fordon som varit en del av kolonnen.

-Pettersson har tyvärr inte sett och har inte tillgång till videon men tycker det kan vara intressant information ändå.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Ukrainska soldater ser ut att döda ryska krigsfångar

  1. Eftersom rysshatet ärm så stort i Sverige, så vågar man inte säga något positivt om Ryssland, eller Putin. Den här artikeln pekar på att båda läger gör allt för att framstå som ett offer: https://www.expressen.se/nyheter/sanningen-om-klippen–som-blivit-propaganda/. Dee flesta hämtar sin info från Aftonbladet och FB. Verkligheten ser annorlunda ut. I Sverige fördöms de ryssar som skjutit en ukrainare, medan ukrainare som skjutit en ryss får kultstatus.
    Men vad jag funderar på är om Vladimir och Xi har för rackartyg i åtanke. Medan världen varit upptagen med att sörja för Ukraina, har Xi flyttat fram militär mot gränsen till Indien och pratar vi inte om några gubbar, som ryssarna gjorde vid den Ukrainska gränsen. Man har tanks, artilleri, missiler, bla överljuds missiler. Det är helt enkelt en invasions armé som Kina dragit samman. På 60-talet när ryssar/cubaner och amerikaner var fullt upptagna så startade Kina ett krig mot Indien om någon landremsa. Blir det så nu också?

    Inte ett ord i Aftonbladet eller på FB. Kina har också ökat närvaron runt Formosa/Taiwan. Överflygningar som antagligen görs för att kartlägga hur fort Taiwan kan vara i luften. 142 kinesiska plan flög över Taiwan på fyra dagar.

    3
    3
    • Bra synpunkter om Kina, men eden diskussionen passar inte riktigt in till den här artikeln. Jag bill bara säga en sak: bojkotta alla varor från Kina innan det är för sent. Köp för f-n inte en MG och sluta handla på IKEA. 🙂

      7
      2
  2. Såg denna eller en liknande för c.a en vecka sedan…
    Ville dock inte bli betraktad som ”ryssvänlig” ännu en gång,och avstod därför lägga in den länken…
    Vad som förvånar mig bland kommentarerna hos dig Pettersson är,att de till största delen är verkliga tuffingar,som skriver ner sin mening. Undrar om de varit lika tappra om det hela skett i Abzurdien ?
    Kommer då ofta att tänka på orden min avlidna hustru sade,som fick tyst på en som inte begrep vad verkligt krig är !!
    ”Du har aldrig upplevt det,och vet dessutom inte vad hunger är” !
    Därför går min tankar till alla de civila som får lida,men blundar därför inte för krigsförbrytelser från båda håll….

    9
    1
    • Det låter ryssvänligt när du anklagar Ukraina. Det är RYSSARNA som är angripare, i Ukraina, där Ukrainas civilbefolkning råkar illa ut. Det är alltså INTE båda sidor!

      Ukraina har själva valt att försvara sig, det har dom rätt till, och dom gör det bra! Det betyder att massa ryska soldater dör, men det är ryssarnas eget val. De har blivit erbjudna pengar + amnesti om de deserterar men de väljer att fortsätta terrorisera Ukrainare.

      Ukraina vill absolut inte ge upp och bli lydstat, eller en del av Ryssland. De slåss för att behålla sin frihet!

      Därför blir allt prat om att Ukraina borde ge upp och förhandla för att spara lidande på båda sidor helt absurt och ofattbart i mina öron!

      13
      8
  3. Tittar man på videoklippet framgår inget som ser ut som krigsfångar som blivit skjutna utan det är främst ryssar som dödats i strid när deras kolonn slagits ut.

    Jag har sett videoklipp där det ser ut som krigsfångar blivit skjutna, men det var georgiska frivilliga som gjorde det, inte ukrainska reguljära. Säger inte att det ursäktar det hela och Ukrainska armén tar säkert hand om det brottet allt eftersom då georgierna står under ukrainsk lag.

    19
    9
    • Först måste Putin och hans ryska soldater ställas till svars för allt lidande de orsakat. Sen måste Ryssland betala krigsskadestånd för att reparera alla skador och kompensera alla Ukrainska soldaters och civilas liv. Först därefter borde det bli aktuellt att se om någon från Ukrainas sida har gjort sig skyldig till otillåten nödvärnsexcess!

      23
      19
  4. Är det så konstigt att de avrättar angriparen? Förväntas de vända andra kinden till?
    När jag gjorde min militärtjänst utbildades jag för att försvara mitt land, med vapen.

    21
    17
  5. Tja, sådan expressrättvisa är att förvänta sig efter att nyheterna om ryssarnas mördande, torterande och våldtagande i de ockuperade områdena kommit fram i dagens ljus.

    Säger inte att jag håller med dem, men jag förstår dem.
    Samt beter man sig som svin mot civilbefolkningen då får man räkna med att sådant här händer om man förlorar.

    28
    25
    • Absolut! Så om de förb… ryssvinen kunde ta sitt pick och pack och åka hem så skulle allt lidande stoppas direkt. Är de kvar så får de skylla sig själva. Varför lägga tid och energi på att fånga dem och mata dem och vårda dem? De har t.o.m fått erbjudande om betalning och amnesti om de deserterar. Men ryssarna har valt att fortsätta terrorn mot Ukraina. Den som tycker att Ukraina gjorde fel och istället skulle ha låtit ryssen ligga kvar och stöna i gyttjan en kvart, en timme, dag eller vecka och självdö eftersom Ryssland skiter i sina egna, kan trycka tumme ner!

      26
      24
      • När drar USA ut ur Syrien? Kanske skulle USA och Ryssland komma överens om att samtidigt dra bort sina trupper från Ukraina och Syrien. Får du din information från Nazibloggar och FB. En hel del av det som Ukraina säger är propaganda. Bilder från TV spel, gamla bilder från något tidigare krig och diverse filmer. Jag är övertygad om varenda korkad urblåsning som skriver inte har en enda aning om vad kriget handlar om. Det är precis det som Kennedy gjorde när han trodde att ryssarna skulle placera kärnvapen på Cuba. Men som alltid så är våld och massakrer som USA gör sig skyldiga till är inget som den genomamerikanifierade svensken- För två månader sedan massakerade amerikanskt flyg 13 civila varav 6 var barn. Vad tycker du om det? Är det ok? Nu ska jag inte säga att bara för att dom gjorde så är det här legitimt. Men i krigen mot Korea, Vietnam, Afghanistan, Irak och Pakistan har USA mördat 12 miljoner människor. USA har varit i krig sedan 1945, man började då mot Kina. Den ende som vågat stå upp och säga sanningen om USA var Olof Palme i sitt jultal 1972.

        https://www.expressen.se/nyheter/sanningen-om-klippen–som-blivit-propaganda/

        4
        6
      • Tavarish Kostin, du har en väldigt skev syn på historien.
        ”USA har varit i krig sedan 1945, man började då mot Kina.”
        Exakt hur och varför invaderade USA Kina 1945?
        Dina andra exempel:
        Korea – kommunistisk aggression mot den demokratiska regeringen i Sydkorea var orsaken. Delningen av landet i en kommunistisk och demokratisk del var på grund av att Ryssland ville det.
        Vietnam – kommunistisk aggression mot den sydvietnamesiske regeringen. Rysslands fel.
        Afghanistan – kommunistisk aggression mot den sittande regeringen startade konflikten som lett till dagens Afghanistan. Rysslands fel.
        Pakistan – ummmm… när invaderade eller krigade USA mot Pakistan??
        Irak – vilken omgång? Första Irakkriget kom av att Irak invaderade en suverän nation – så med det som mall vet vi vad som kommer att hända Putte om inte han skärper sig. Andra Irakkriget var helt fel och något som aldrig skulle ha hänt.

        6
        2

KommenteraAvbryt svar