Extremist-muslimer förlorade för tredje gången

ISLAM. Muslimska mänskliga rättighetskommittén, MMRK:s aktivister drev civilt åtal med anklagelsen grovt förtal mot Ann-Sofie Hermansson, fick ge sig även i Högsta Domstolen som beslutat att att man inte ger prövningstillstånd och därmed är ärendet avslutat. Nu har de extrema muslimerna förlorat i tingsrätt, hovrätt och nu Högsta domstolen.

Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi beskrevs som extremister och det är inte olagligt. Foto: Eva Lindholm

-Pettersson undrar vilka extremister som betalar damernas rättegångskostnader?

TIDIGARE 2021-09-30. Ann-Sofie Hermansson frias även av hovrätten i förtalsmål

ISLAM. Hovrätten går på tingsrättens linje och frikänner Ann-Sofie Hermansson (S), tidigare ordförande i Göteborgs kommunstyrelse, i det uppmärksammade förtalsmålet.

Hermansson anklagades för grovt förtal sedan hon på sin blogg beskrivit två kvinnor som extremister. Hovrätten bedömer att hennes formuleringar var ”straffria värdeomdömen”.

Rätten skriver att tillämpning av förtalsbestämmelsen i ett sådant fall hämmar den öppna debatten.

Hovrättens pressmeddelande

Som en konsekvens av domslutet ska Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi ersätta Ann-Sofie Hermanssons rättegångskostnader i hovrätten med 376.300 kronor, men de tänker överklaga till Högsta domstolen som knappast tar upp det.

-Pettersson säger att det var bra att Hermansson friades, synd att jag fälldes för förtal när jag berättade att en pakistansk sexförbrytare var en pakistansk sexförbrytare, alltså sanningen från offentliga handlingar.

Pettersson frikänd av Svea hovrätt men ändå dömd att betala skadestånd

TIDIGARE 2020-02-11. Tidigare S-toppen frias efter extremistkommentar

INRIKES. Förra S-toppen Ann-Sofie Hermansson frias från grovt förtal för att ha kallat två debattörer för extremister på sin blogg. Kommentaren kom efter att filmen ”Burka Songs 2.0” ställts in i Göteborg.

Ann-Sofie Hermansson. Foto Astrid Eriksson Tropp. Wikipedia. Sedan Ann-Sofie lämnade politiken valde hon till skillnad från många andra politiker att försörja sig själv. Numera är hon sopåkare, det skulle Veronica Palm fundera på.

”Tingsrätten bedömer att varken ’extrema röster’, ’extremister’, ’favorit-extremister’ eller ’icke-demokrater’ är uttryck med ett bestämt innehåll. Tingsrätten anser inte heller att den liknelse som politikern gjorde i relation till fascister och nazister utgör en uppgift i förtalsbestämmelsens mening”, skriver Göteborgs tingsrätt i ett pressmeddelande.

Debattörerna polisanmälde tidigare Hermansson för förtal, men det ärendet lades ner. Duon gick då vidare med ett enskilt åtal.

-Pettersson undrar vem som betalar det enskilda åtalet och gissar att det är Sveriges skattebetalare genom olika former av bidrag.

De två utpekade kvinnorna, Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil, måste nu ersätta Ann-Sofie Hermanssons rättegångskostnader på 190.000 kronor. 150.000 kronor går till hennes advokat, och resten till arvoden till de fyra experter som kallades att vittna till hennes fördel. Ann-Sofie Hermansson ansökte även om totalt 13.000 kronor i ersättning för kost och logi för experterna, men eftersom hon inte kunnat visa upp kvitton godtar inte tingsrätten det yrkandet.

Givetvis ska muslimska aktivister tåla att kallas extremister när islam är extremistiskt.

TIDIGARE 2018-09-23. Topp-sosse hotas med stämning av muslimer

ISLAM. Konflikten som uppstått efter att filmen ”Burka songs 2.0” och det efterföljande panelsamtalet stoppats fortsätter. Nu hotas kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson, S, med stämning, skriver GT. 

– Det är ett sätt att försöka tysta ett demokratiskt samtal. Det är helt absurt, säger Ann-Sofie Hermansson.

-Pettersson undrar vad Hermansson och andra socialdemokrater väntat sig, släpper man in och uppmuntrar islam så blir det bråk. Det har vi 1400 års erfarenhet av.

Eldar man får man helt enkelt lära sig tåla rök…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Extremist-muslimer förlorade för tredje gången

 1. Tror inte dom ger sig även om de har fått avslag i HD. Vad är deras nästa drag?

  20
  • Det blir EU-domstolen eller Europadomstolen. Hittills har de inte behövt betala några rättegångskostnader, men går de vidare med sin ”Law-Fare”, så kommer det att kosta.

 2. Vad hjälper det??
  Islamiseringen rullar vidare som inget hänt.
  När skall vi förstå att de INTE tänker integrera sig. Vi borde helt enkelt hjälpa dem tillbaka till något av deras lyckoländer.

  37
 3. Sopåkare är ett hedervärt jobb. Bättre än att vara politiker. Man slipper tala med avskrädet.

  22
 4. Man tänjer på lagarna med hjälp av prejudikat. Stämmer och skrämmer folk till tystnad. ”Lawfare” är väl en annan beskrivning. Troligen bekostat med hjälp av våra skattepengar som bidrag till diverse ”kulturföreningar”.

  37
 5. Visst är det märkligt att två kvinnor som kommer från ställen i världen,
  där dom saknar rättigheter som kvinnor, ställer till bråk när någon
  säger sanningen om deras beteende, och detta i världens mest jämlika
  land, där kvinnor har samma rättigheter som männen??

  49
 6. Om Veronica Phalm skulle köra sopor hade någon kunnat ta fel och slängt
  henne bland soporna, för hon som länge inte orkat försörja sig själv ses av
  många som onyttiga.

  37
 7. Islam handlar om samhällsomstörtande verksamhet. Förbjud eländet, så försvinner huvuddelen av Sveriges problem – pensionerna blir de högsta i Norden..

  67
  • Problemet är väl egentligen inte Islam. Grundproblemet är är väl snarare dom som gjorde det möjligt för Islam att slå rot i Sverige.

   47
 8. Många står på de muslimska kvinnornas sida! Men jag är inte en av dem. I min lilla slutna värld befinner de sig i fel land och på fel kontinent. Europa och USA var ledande innan vi bejakade minoritetsrättigheter och gav idioter medborgarskap. Även när idioten med all tänkbar tydlighet visat att hen inte accepterar de normer vi har utvisas de inte.

  If it walks like a duck, and talks like a duck IT’S A DUCK!

  24
 9. Man får inte vara för kritisk.
  Det är så här de skapar sysselsättning i samhället.
  Helt enligt den socialdemokratiska värdegrunden.
  I say no more.

  68

Kommentera