Nummer 17 fälld i Stockholm – Fredrik Andersson var ett oskyldigt offer

VÅLDSVÅGEN. Den man som blev skjuten på ett gym i centrala Stockholm i måndags har avlidit, uppger polisen. Anhöriga har underrättats. Mannen, Fredrik Andersson, fördes till sjukhus med livshotande skador efter att ha skjutits med flera skott inne på Delta gym i stadsdelen Vasastan i Stockholm vid 12-tiden i måndags.

Skytten uppges ha varit ute efter en annan man, en Bandidos-man och den mördade mannen sköts i huvudet när han försökte hindra mördaren. Mc-gänget Bandidos har flera konflikter både i Stockholm och Linköping. Polisen utreder händelsen som ett misstänkt mord. Ingen person har gripits efter händelsen.

***

Till minne av Fredrik Andersson

Medborgerlig Samlings partistyrelse har nåtts av beskedet att vår ordförande i Medborgerlig Samling Solna, Fredrik Andersson, har avlidit av skottskador som han ådrog sig på ett gym i centrala Stockholm i måndags. Enligt uppgift ingrep Fredrik Andersson mot en pistolbeväpnad man som var ute efter att mörda en annan som befann sig i lokalen, vilket slutade med att han själv blev skjuten.

Vi har förlorat en make, en familjefar och en oerhört modig vän.

Ryggraden var bokstavligt talat Fredriks signum. Han bar ibland runt på en modell av en ryggrad för att visa vad han ansåg att det behövdes mer av i Sverige. Han var både i ord, bild och handling ett uttryck för civilkurage – det medborgerliga modet.

Orsaken till Fredriks politiska engagemang var att han som krogvakt och samhällsengagerad såg den negativa utvecklingen från första parkett. Han såg att våra nuvarande politiker var oförmögna att hejda utvecklingen och i praktiken var ansvariga för vartåt det barkade. Det var hans huvudfråga.

”Fel värdegrund” stod det med en rejäl skopa ironi på en T-tröja som Fredrik ofta hade på sig. Nej Fredrik, din värdegrund var det sannerligen inget fel på. Felet återfinns i den tid och den samhällsutveckling som inte värdegrunden ville förlika sig med.

Vila i frid, Fredrik. För alltid ihågkommen.

Ilan Sadé, för Medborgerlig Samlings partistyrelse

***

-Pettersson säger att förra året fälldes nummer 17 den 1 juni. I år levererar mångkulturen betydligt snabbare.

Justitieminister Morgan Johansson (S) har bekämpat brottsligheten sedan den 3 oktober 2014. När ska han inse att han gör ett dåligt jobb och avgå?

Antal skjutna till döds nedan, från 2014 är min privata statistik, där endast gängrelaterade mord med skjutvapen är med, det har varit några fler skjutvapenmord som inte är kopplade till gängkriminalitet, dom är inte medräknade. Minst 90 procent sedan 2015 är invandrare. 2014 och tidigare är alla skjutna enligt officiell statistik.

 • 2022: 17 st hittills, det är rekordfart. Utöver dessa har en ”svensk” skjutits i Köpenhamn och en man i Borås som inte var gängrelaterat.
 • 2021: 45 st tangerat rekord.
 • 2020: 43 st
 • 2019: 41 st
 • 2018: 45 st
 • 2017: 43 st
 • 2016: 28 st
 • 2015: 28 st
 • 2014: Stefan Löfven (S) vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten med hjälp av justitieminister Morgan Johansson (S).
 • 2010–14: 14 st sammanlagt
 • 2005–09: 9 st sammanlagt
 • 2000–04: 8 st sammanlagt
 • 1995–99: 7 st sammanlagt
 • 1990–94: 4 st sammanlagt

***

TIDIGARE 2022-03-28. Man skottskadad i Stockholm

VÅLDSVÅGEN. En stor polisinsats pågår i centrala Stockholm efter larm om skottlossning på Delta gym i Vasastan. Ägare till gymet är Dimitrios Skarmutsos.

Tunnelbanans gröna linje är stoppad.

En man är svårt skadad, skjuten i huvudet. Polisen jagar en maskerad gärningsman, enligt uppgifter.

UPPDATERAT 12.40: Målsägaren är en man och har fått livshotande skador. Han är förd i ambulans till sjukhus för vård. Polisen har inlett en insats som är rubricerad mordförsök.

Uppdatering klockan 13.30: Kontroller av personer har genomförts. Kartläggning av den skottskadade personen pågår. Inhämtning och analys av bilder från övervakningskameror  pågår. Ett flertal personer har förhörts . Brottsplatsundersökningen har påbörjats och i den ska fysiska spår och bevis säkras. I denna undersökning biträder specialsökhundekipage.

Den skjutna mannen verkar inte ha varit måltavla utan sköts i huvudet när han försökte hindra skytten.

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Nummer 17 fälld i Stockholm – Fredrik Andersson var ett oskyldigt offer

 1. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Om trenden håller i sig de kvartal som är kvar så slår vi tidigare år med råge. I Sverige, en gång ett av världens säkraste länder. Nu ligger vi i topp på listan om farligaste länder att turista i för kvinnor. Och tyvärr så kommer vi aldrig att få se en förbättring, för jag får intrycket av att politikerna är nöjda med situationen som den är. Annars hade man tagit krafttag redan från början

 2. Det som hände var osannolikt, trots det så hände det och allt talar för att regeringen vill att det ska hända igen!
  Förra statsministern jobbade hårt med att knäcka våldet, han tog till den hårda metoden att stämpla våldet som oacceptabelt. Trots det ökar våldet!

  12
  1
 3. Wow. Hela två månader tidigare än förra året. Nu belönar vi (S) med minst fyra procentenheter till i opinionsmätningen.
  Tack för att ni med spett och spade vänt på alla dessa stenar för att återigen överträffa de tidigare två årens dödsskjutningar.

  35
 4. Man kan ju undra hur många oskyldiga som ska fällas innan Morgan kommer på en lösning. Lösningarna finns där ute, varför agerar han inte?

  32
 5. Stefan Löfven, när du sa att flyktingarna blir en vinst för samhället lite längre fram, menade du då vinst för begravningsentreprenörerna.

  38
  • Olof.

   Det är nog så, och snart med rabatt?

   Bonus på Fonus, peta ner två, betala för en………kartong ingår för de som inte har råd med riktig träfrack.

   15
 6. Jag går en promenad på förmiddagen , förbi två skolor. Grundskolor. En upp till sjätte Klass och en upp till nian .
  På den ena är det 6 rastvakter i gula västar, på den andra är det nio rastvakter i gula västar .
  Så ser den trygghet ut som Morgan J pratar så mycket om .
  Är den stenen vänd ??

  44
 7. Oootrooligt nu behövs t.o.m.vakter inne på Gymén ….
  Eller var det kanske ett Gym som har en skjutbana för pistol-träning ?

  25

Kommentera