Polisen efterlyser Erhan Semovski misstänkt för mordförsök

BROTTSLIGHET. Köpenhamns Västregions polis letar efter 37-årige Erhan Semovski. Mannen misstänks ligga bakom en knivattack i Taastrup, väster om Köpenhamn, den 16 mars. Knivattacken skedde med sådant våld att polisen betraktar det som ett mordförsök.

Erhan Semovski. Foto: Polisen

Den misstänkte mannen beskrivs som en man av åldersanpassat utseende, mörk i hy, muskulös till byggnaden och 180 cm lång. Han hade vid tiden för brottet kort hår och mörkt helskägg.

”Erhan Semovski vet att vi letar efter honom, och jag måste därför uppmuntra honom att polisanmäla”, säger poliskommissarie Ole Nielsen.

Om du har sett mannen eller vet var han befinner sig kan du kontakta Köpenhamns Västpolis dygnet runt på 43861448.

-Pettersson noterar att dansk polis ofta släpper bilder och signalement på misstänkta så nära efter brottet som möjligt och att media hjälper till att sprida efterlysningen. Den svenska polisen gör motsvarande betydligt sällsyntare och ofta har det gått 3-4 sedan brottet begicks och bilden på den eftersökte på polisens hemsida är förbjudet att kopiera och sprida.

För några år sedan skrev vi på bloggen om en dansk polis”Jag är jätteglad att jag inte arbetar hos den svenska polisen”Vi talar om vad vi vet, oavsett om det är mord, våldtäkt eller något annat brott där gärningsmännen kanske har setts. Vi talar om så bra som vi kan i ett försök att lösa fallen, säger Ove Dahl till Ekstra Bladet och fortsätter Jag har många exempel från min tid när vi har fått hjälpt av allmänheten. Om vi inte ger någon information alls, får vi ingen hjälp, förklarar den danska polisen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Polisen efterlyser Erhan Semovski misstänkt för mordförsök

 1. Det har i alla tider varit stor skillnad på Poliserna från de båda sidorna av Sundet.
  Redan under Stenbocks unga år hade vi unga svenskar,respekt för danska polisen !!

  21
  2
  • Jag hade en positiv respekt av svenska polisen när jag var ung. Det sitter kvar vid de få kontakter jag har nu för tiden. Jag tycker de uppträder korrekt och är trevliga. När det inte fungerar tror jag det beror på ledningen och politiker.

   25
   3
   • Han ser kriminell ut, ett kriminellt utseende! Låt oss följa den magkänslan när Sverige ska återställas!

    4
    1

Kommentera