Peter Lundgren (SD) lämnar SD

INRIKES. EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD) lämnar partiet efter hovrättsdomen för sexuellt ofredande, uppger partiets pressekreterare Christian Krappedal. Därmed blir Lundgren politisk vilde.

Peter Lundgren, Sverigedemokraterna. Pressbild

”Efter samtal med Peter Lundgren har vi kommit fram till att domen i hovrätten gör det omöjligt för honom att företräda Sverigedemokraterna. Han kommer därmed att lämna sitt medlemskap i partiet.”

Lundgren hävdar fortsatt sin oskyldighet och uppger att han kommer överklaga domen till Europadomstolen efter att Högsta domstolen sagt nej till prövning.

Domen i Göta hovrätt, 60 dagars dagsböter för ofredande av en kvinnlig partikamrat år 2018, föll den 22 november i fjol.

***

TIDIGARE 2021-11-22. Peter Lundgren (SD) döms för sexuellt ofredande

INRIKES. EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD) döms till 60 dagsböter för sexuellt ofredande mot en kvinnlig partikamrat 2018, meddelar Göta hovrätt.

Lundgren friades i tingsrätten, men efter att ha fått tillgång till mer bevisning, bland annat inspelningar av telefonsamtal, gör hovrätten en annan bedömning av fallet.

”Hovrätten har kommit fram till att det genom den samlade utredningen är ställt utom rimligt tvivel att EU-parlamentarikern tog målsäganden på brösten vid det aktuella tillfället och att det skedde mot hennes vilja”, skriver Göta hovrätt i ett pressmeddelande.

-Pettersson menar att detta är en politisk dom. Den berörda kvinnan har sagt att åtalet gjorts mot hennes vilja.

Nyligen anmäldes den socialdemokratiske infrastrukturministern Tomas Eneroth för sexuellt ofredande. Ofredandet skall ha ägt rum på en fest på ett hotellrum under S-kongressen och partiet skall först ha försökt tysta ned händelsen och lagt ned den interna undersökningen. Den person som polisanmälde är förvånad över Socialdemokraternas ignorans.

***

Peter Lundgren och Jimmie Åkesson. Bild SD

TIDIGARE 2020-11-17. Den friande domen mot Peter Lundgren (SD) överklagas

INRIKES. Åklagaren överklagar tingsrättens dom i målet där EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD) från Gnosjö friades från misstankar om sexuellt ofredande. Nya uppgifter har inkommit som gör att åklagaren nu har överklagat.

– Nu kommer vi bearbeta materialet och genomföra ytterligare förhör. Därför begär jag anstånd till den 15 januari, men min förhoppning är att utredningen är slutförd innan dess. Så snart det är möjligt kommer jag att lämna in bevisuppgift till Jönköpings tingsrätt, säger chefsåklagare Maria Sterup i ett pressmeddelande.

-Pettersson säger att åklagaren har för lite att göra och är aktivist. Lundgren har erkänt att han tog kvinnan på brösten i fyllan och bett om ursäkt, kvinnan har godtagit ursäkten och tycker inte det är något att bråka om. Kvinnan och Peter Lundgren är fortfarande vänner och umgås privat.

Varför väcker en sådan här sak större uppmärksamhet än när socialdemokrater mördar?

***

TIDIGARE 2020-10-28 Peter Lundgren (SD) frias i den politiska rättegången

LAG & RÄTTVISA. Klockan 14 presenterades domen i Jönköpings tingsrätt mot Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren som stått inför rätta misstänkt för sexuellt ofredande av en partikamrat. Lundgren frias från anklagelserna.

Lundgren stod inför rätta för att ha sexuellt ofredat en kvinnlig partikamrat på ett hotellrum för 2,5 år sedan i samband med en fest på ett hotellrum under en valkonferens.

Tingsrätten menar i sitt ogillande att åklagarens bevisning, bland annat i form av en inspelning på en telefon, inte räcker. I domen skriver tingsrätten att det är svårt att slå fast vad som hände och hur på hotellrummet för två år sedan.

-Pettersson säger att denna händelse borde aldrig ha hamnat i tingsrätten och det är obegripligt att det väcker mer uppmärksamhet än när socialdemokrater mördar…

När får Stefan Löfven stå till svars för mördande socialdemokrater?

TIDIGARE 2020-10-14. Idag inleds en politisk rättegång mot Peter Lundgren (SD)

LAG & RÄTTVISA. Rättegången mot Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren inleds i dag. Han är åtalad för att i samband med en valkonferens på ett hotell i Nacka den 17 mars 2018 ha sexuellt ofredat en kvinnlig partikamrat, skriver SVT Jönköping.

Lundgren förnekar brott. Kvinnan har själv inte velat medverka i utredningen och har svarat ”inga kommentarer” på många av åklagarens frågor.

En del av bevisningen är en inspelning där den tidigare EU-parlamentarikern Kristina Winberg pratar med kvinnan om händelsen på hotellet.

-Pettersson säger att åklagaren har för lite att göra och för mycket pengar i budgeten.

 • Peter Lundgren har erkänt att han tagit kvinnan på brösten.
 • Kvinnan vill inte anmäla, Peter har bett om ursäkt och de umgås privat före och efter händelsen.
 • Kristina Winberg var EU-parlamentariker för SD 2014-2019, men fick inte förnyat förtroende. SD motiverade petningen med att hänvisa till Winbergs omdömeslösa uppförande. Om varför uteslöts råder det delade meningar om, en del påstår att det beror på att hon ligger bakom anmälan mot Peter Lundgren.

-Pettersson undrar hur åklagaren kan dra en sådan här sak till tingsrätten och troligen vidare till hovrätten, när åklagarkammaren säger att de inte hinner med grova brott.

Jag anser att Peter Lundgren åtalas för att han är SD-politiker.

Jönköpings Tingsrätt Mål: B 3329-19

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Peter Lundgren (SD) lämnar SD

 1. Oj, utvecklingen påminner om moralpolisen i länder som övervakar och straffar beröringar även om de inblandade själva inte vill. Klart det är en politisk dom!

  42
  • detta är skandal . vad det är frågan om är ju att andra sätter sig till dom över andra. detta utan att utan att bry sig om vad innehållet är..
   man tillåter pedofilers och andra tveksamma som förgriper sig men om några samtycker då rycker hela genustrams foreningen ut med femenissterna ut..
   det är hög tid att kasta ut kärringarna och deras genustrams vi har ett inbördeskrig med jihadister importera toy boys och putin på andra sidan Östersjön som existerar sina kärnvapen ? och och ekot som gort sig av med åldringar springer runt och försnillar statens pengar

   17
 2. Löjligt, men vad som hade hänt är att det enda SD skulle fått prata om är att de har en dömd sexbrottsling som EU parlamentariker. Journalisterna hade skitit i vilken politik partiet förespråkar och bara tjatat om det, trots att det finns grövre kriminella i de andra partierna så är det irrelevant för media.

  36
 3. Nej! Nu ger jag upp.
  SD får ha sina ”utrensningar” utan mig.
  Ångrar inte att att jag lämnade partiet förra året. Redan 2019 reagerade jag på hur snabbt de ville ta avstånd från medlemmar som inte uttryckte partiets konformade åsikter.
  Så j_kla trött på alla de politiska anpasslingar som likt robotar entonigt upprepar partiets floskler.
  Personval nu!

  30
  1
 4. Vilken tur lagen är lika för alla enligt förra landsfadern ( som mutat till sig topp jobb med våra skattepengar) han nämnde det när Asap Rocky vart häktad för påstådd misshandel

  36
 5. Helt obegripligt. Alla som kan läsa kan själv ta del av hela historien och komma till slutsatsen att här föreligger ingen anledning till att utsluta honom. De som nu genomför det, skadar partiet inför valet.

  53
  1
  • Det var ingen våldtäkt och ingen tortyr så max 84 kr kan det bli. Mari Heidenborg blir säkert inte kåt på en fet gammal gubbe som Lundgren heller så något skadestånd blir det säkert inte alls han är ju dessutom Svensk.

   30
   1

Kommentera