Dansk polis: Jag är jätteglad att jag inte arbetar hos den svenska polisen


BROTTSLIGHET. Fem rapporter om gruppvåldtäkt på tre månader i Malmö. Polisen har ännu inte skickat ut något signalement, förutom att gärningsmännen är fler än två och ingen har arresterats i de fem fallen, men vi gör framsteg, säger polisen i Malmö. 

I Danmark arbetar polisen annorlunda. Tidigare chefen för mordutredningar Ove Dahl undrar varför inte den svenska polisen talar om vad de vet om möjliga förövare vid varje tidpunkt.

Vi talar om vad vi vet, oavsett om det är mord, våldtäkt eller något annat brott där gärningsmännen kanske har setts. Vi talar om så bra som vi kan i ett försök att lösa fallen, säger Ove Dahl till Ekstra Bladet och fortsätter Jag har många exempel från min tid när vi har fått hjälpt av allmänheten. Om vi inte ger någon information alls, får vi ingen hjälp, förklarar den danska polisen.

Svensk polis arbetar mycket annorlunda än dansk polis.

”Problemet med den svenska polisen är att de har så många byråkratiska regler. Nästan alla undersökningssteg måste godkännas av en advokat”

”Jag har ofta sagt att jag är jätteglad att jag inte arbetar hosi svensk polis”, säger Ove Dahl.

Ove Dahl påpekar också att Sverige har mycket större problem med farliga brott mot personer än Danmark och i allmänhet är den svenska polisens uppklarningsprocent mycket lägre…

-Pettersson säger att så kan det gå när vi har media  och politiker som står på brottslingarnas sida och hela tiden fyller på med nya…


5 responses to “Dansk polis: Jag är jätteglad att jag inte arbetar hos den svenska polisen

 • Rolf

  Mia, PK och övriga 87:an tittar ängsligt på varandra nu när deras ”utopi” dag för dag krackelerar. Vi är många fler än ni tror som har synat erat förljugna destruktiva tankesätt. Den stora skiljelinjen går mellan oss som bygger upp samhället och de som raserar det.

  Gilla

 • Tony

  Förmodligen lämnar polisen ut så knapphändiga uppgifter av den
  anledningen att inget får komma ut att det är den importerade
  delen välfärdssnyltare som ligger bakom, och det ska ju döljas
  enligt vår sorgliga regering?

  Gilla

 • Cinna

  Svenska polisen jobbar inte för folket som betalar, även om säkert många poliser skulle vilja det. Nej, de har sannolikt order uppifrån, starka politiska intressen, som på olika sätt tjänar på att brott inte blir uppklarade.
  (Advokater, politiker osv…)

  Sverige har blivit ett smörgåsbord för kriminella.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Det skall bli spännande att se vad den nya polistuppen kan utföra när han stå där på toppen av dynghögen av brott.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: