Dansk polis: Jag är jätteglad att jag inte arbetar hos den svenska polisen

BROTTSLIGHET. Fem rapporter om gruppvåldtäkt på tre månader i Malmö. Polisen har ännu inte skickat ut något signalement, förutom att gärningsmännen är fler än två och ingen har arresterats i de fem fallen, men vi gör framsteg, säger polisen i Malmö. 

I Danmark arbetar polisen annorlunda. Tidigare chefen för mordutredningar Ove Dahl undrar varför inte den svenska polisen talar om vad de vet om möjliga förövare vid varje tidpunkt.

Vi talar om vad vi vet, oavsett om det är mord, våldtäkt eller något annat brott där gärningsmännen kanske har setts. Vi talar om så bra som vi kan i ett försök att lösa fallen, säger Ove Dahl till Ekstra Bladet och fortsätter Jag har många exempel från min tid när vi har fått hjälpt av allmänheten. Om vi inte ger någon information alls, får vi ingen hjälp, förklarar den danska polisen.

Svensk polis arbetar mycket annorlunda än dansk polis.

”Problemet med den svenska polisen är att de har så många byråkratiska regler. Nästan alla undersökningssteg måste godkännas av en advokat”

”Jag har ofta sagt att jag är jätteglad att jag inte arbetar hosi svensk polis”, säger Ove Dahl.

Ove Dahl påpekar också att Sverige har mycket större problem med farliga brott mot personer än Danmark och i allmänhet är den svenska polisens uppklarningsprocent mycket lägre…

-Pettersson säger att så kan det gå när vi har media  och politiker som står på brottslingarnas sida och hela tiden fyller på med nya…

9 thoughts on “Dansk polis: Jag är jätteglad att jag inte arbetar hos den svenska polisen

  1. Mia, PK och övriga 87:an tittar ängsligt på varandra nu när deras ”utopi” dag för dag krackelerar. Vi är många fler än ni tror som har synat erat förljugna destruktiva tankesätt. Den stora skiljelinjen går mellan oss som bygger upp samhället och de som raserar det.

  2. Förmodligen lämnar polisen ut så knapphändiga uppgifter av den
    anledningen att inget får komma ut att det är den importerade
    delen välfärdssnyltare som ligger bakom, och det ska ju döljas
    enligt vår sorgliga regering?

  3. Svenska polisen jobbar inte för folket som betalar, även om säkert många poliser skulle vilja det. Nej, de har sannolikt order uppifrån, starka politiska intressen, som på olika sätt tjänar på att brott inte blir uppklarade.
    (Advokater, politiker osv…)

    Sverige har blivit ett smörgåsbord för kriminella.

  4. Det skall bli spännande att se vad den nya polistuppen kan utföra när han stå där på toppen av dynghögen av brott.

Kommentera