Personal attackerad på Bergsjöns bibliotek

BROTTSLIGHET. En anställd på Bergsjöns bibliotek blev på torsdagen påhoppad av ett ungdomsgäng och sparkad i ryggen, rapporterar SVT. Biblioteket höll till följd av händelsen stängt och sätter nu in extra vakter.

Bergsjöns bibliotek Bild: Göteborgs stad

Ett ungdomsgäng fick på torsdagseftermiddagen en tillsägelse på Bergsjöns bibliotek, efter att ha betett sig illa. När den anställde skulle gå ut för att köpa lunch blev personen påhoppad och sparkad i ryggen, enligt SVT Nyheter Väst.

Biblioteket stängdes efter händelsen, vid 14-tiden på torsdagen, och öppnades först klockan 12 på fredagen. Nu ska kommunen bland annat sätta in vakter och andra stödfunktioner, enligt Annika Cross, verksamhetsområdeschef på kulturförvaltningen i Göteborgs stad.

Annika Cross menar att den anställde inte behövde sjukvård och efter omständigheterna mår bra.

Det har kommit flera rapporter om bibliotekspersonalens utsatta arbetsmiljö den senaste tiden. I februari blev en bibliotekarie på Backa bibliotek misshandlad, och Världslitteraturhuset i Gamlestaden stängde ett helt våningsplan på grund av otrygghet. – Sådant här händer överallt och det är naturligtvis oacceptabelt. Men det tillhör inte vardagen att personal misshandlas på biblioteken, säger Annika Cross till SVT.

-Pettersson säger att mångkulturen är spännande för bibliotekspersonal och andra…

Om Bergsjön på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Personal attackerad på Bergsjöns bibliotek

 1. Ett begrepp som sjösattes för några år sedan var ”vita lättkränkta män”. Det gjordes för att man på förhand visste att klanmedlemmar inte klarar av att bli tillrättavisade i ett ordningssamhälle. Man visste också att klansamhällena växte i antal och styrka, så varför inte slå två flugor i en smäll: skam och skuld mot de som ser det komma och skydd för de som förstör Sverige.
  Vi har samma problem på alla andra ställen i samhället som behöver ordning, riktlinjerna är dock att tysta ned för att skydda de lättkränkta!

  28
 2. Vi har väl alltid haft bråk på biblioteken. Det har absolut inget med invandringen att göra……eller har det ??

  51
  2

Kommentera