Fem från bortalaget åtalas för inblandning i mordförsök i Kristianstad

VÅLDSVÅGEN. I dag väcks åtal mot tre unga män som förra sommaren avlossade flera skott utanför Gamlegårdens köpcentrum i Kristianstad. Nio personer som befann sig på platsen utsattes för mordförsök.

Justitieminister Morgan Johansson (S) har lovat att knäcka gängen 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 och 2022. Bild: Steget Efter

Det var den tredje augusti förra året som tre personer skadades allvarligt när de unga männen körde förbi köpcentrumet på motorcykel och två av dem avlossade vapen. Totalt nio personer befann sig i skottlinjen.

Utanför köpcentrumet befann sig dessutom flera personer som hade kunnat bli träffade, utan att de befann sig i den direkta skottlinjen, säger kammaråklagare Marie-Louise Holmberg. De misstänkta åtalas därför också för framkallande av fara för annan avseende fem personer som hade kunnat träffas av skotten.

Utöver detta åtalas två av männen för grovt vapenbrott och ytterligare två personer för skyddande av brottsling.

Målnummer i Kristianstads tingsrätt: B 2097-21.

De åtalade är:

  • Mahmmod Elyasir, född 2004, åtalas för mordförsök, framkallande av fara för andra och grovt vapenbrott.
  • Gabriel Everman, född 2004, åtalas för mordförsök, framkallande av fara för andra och grovt vapenbrott.
  • Mohammed Temeiza, född 2000, åtalas för mordförsök och framkallande av fara för andra.
  • Habeeb Jabor, född 1997, medborgare i Irak och Sverige, åtalas för skyddande av brottsling.
  • Hanan Jabor, född 1999, åtalas för skyddande av brottslingg.

Var och en av herrarna har hjälp av ett offentligt biträde, försvarsadvokat, där staten betalar 1442 kronor per timme exklusive moms. 1802 kronor inkl. moms.

TIDIGARE 2021-10-01. Fyra unga män från bortalaget häktade misstänkta för tre mordförsök i Kristianstad

VÅLDSVÅGEN. Ytterligare en person har häktats misstänkt för skjutningen vid ett köpcentrum i Kristianstad den 3 augusti, rapporterar SVT Nyheter Skåne. Mannen, som är i 20-årsåldern, är misstänkt för försök till mord.

Sedan tidigare är två tonåringar häktade, misstänkta för försök till mord. En tredje person är häktad för medhjälp till mordförsök.

Två män och en kvinna skottskadades vid händelsen.

-Pettersson säger att som vanligt hamnar vi i Mellanöstern, när man ser namnen på de misstänkta och häktade. Det finns en anledning till att det ser ut som det gör i deras egna länder…

Kristianstads Tingsrätt Mål-nummer B 2097-21

  • Mohammed Temeiza, född 2000, häktades idag misstänkt för mordförsök
  • Habeer Jabor, född 1997, medborgare i Irak, misstänkt för medhjälp till mordförsök.
  • Gabriel Everman, född 2004, misstänkt för mordförsök
  • Mahmmod Elyasir, född 2004, misstänkt för mordförsök
Steget Efter

TIDIGARE 2021-08-03 Flera personer skottskadade i Kristianstad, tre unga män gripna

VÅLDSVÅGEN. Medan Sveriges justitie och Migrationsminister Morgan Johansson (S) ägnar sig åt twitter fortsätter inbördeskriget i Sverige. Flera personer har hittats skadade efter misstänkt skottlossning i Kristianstad, uppger polisen.

– Vi arbetar nu med att få en överblick på händelsen och hur många skadade som vi har totalt, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist till Kvällsposten.

Polisen larmades om flera höga smällar i området Näsby på tisdagseftermiddagen. När polisen är på väg får man ytterligare uppgifter om att en skottlossning har skett.

Väl på plats hittades flera skottskadade personer på olika ställen i området. Skadeläget är ännu okänt.

Uppdaterat: Polisen inleder en särskild händelse efter skottlossningen i Kristianstad.– Flera personer avlossade många skott, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson för polisregion Syd, på en pressträff på tisdagskvällen.

Efter oroligheter de senaste två dagarna som kulminerade i skottlossningarna i eftermiddags så har polisen valt att inleda en så kallad särskild händelse.

– Det blev för mycket, säger Westford. På frågan om hur polisen ser på att skottlossningarna skedde mitt på ljusa dagen säger hon:– Det finns bara en sak att säga och det är att det är fullständigt oacceptabelt.

Polisen vaktar vid sjukhuset på grund av en hotbild mot offren.

Tre unga män har gripits misstänkta för mordförsök.

-Pettersson säger att mångkulturen skapar sysselsättning och höjer BNP…

Justitieministern har ännu inte twittrat om detta,

Uppdaterat 2021-08-05: De tre tonåringar som anhållits för skottlossningen i Kristianstad släpps på fri fot, skriver flera medier. – Misstankarna mot de här personerna kvarstår. Men det finns inte bevis nog eller skäl för att hålla dem fortsatt häktade, säger kammaråklagare Johan Eriksson till Sveriges Radio Ekot.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

exten uppdateras.

5 thoughts on “Fem från bortalaget åtalas för inblandning i mordförsök i Kristianstad

  1. grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
    grebom5 skriver:

    Hyenor jagar i grupp, varför får jag dessa glimtar från min tid i Afrika?
    Jag är ju tillbaka i mitt fädernesland som jag tyvärr inte känner igen.

    PK politiker har förstört och fortsätter förstöra Sverige utan att själva ha en aaaning om vad de gör.

KommenteraAvbryt svar