Tätare Natosamarbete för Finland och Sverige

NATO. Sverige och Finland kan komma att inleda ett ännu närmare samarbete med Nato, enligt uppgifter till den finska tidningen Iltalehti. Uppgifterna gör gällande att USA, Finland och Sverige har inlett en process om att de nordiska länderna ska få status som viktig allierad utanför Nato.

Putin med sina förebilder från Jeander

Om Finland och Sverige skulle få sådan status skulle det i praktiken innebära att länderna får möjlighet att köpa toppmoderna vapen från USA, men skyddet enligt Natos artikel 5 ingår inte.

Andra länder med status som viktig allierad utanför Nato är Japan, Israel, Australien och Sydkorea.

I fredags besökte Finlands president Sauli Niinistö president Joe Biden i USA för att, enligt Iltalehti, föra diskussioner om ett djupare Natosamarbete. Statsminister Magdalena Andersson deltog vid mötet via telefon. Under lördagen är Andersson och försvarsminister Peter Hultqvist på plats i Helsingfors.

-Pettersson tycker det verkar som Putin har misslyckats helt. Kriget går sämre än beräknat. EU och Nato som han försökte splittra är mer enade än någonsin och ännu har de ekonomiska sanktionerna inte verkat…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Tätare Natosamarbete för Finland och Sverige

 1. Bara vapenvägraren och kärringen Peter Hultqvist fattar vad som gäller.
  Men han är Socialdemokrat och van vid att andra betalar.

  10
 2. För övrikt så saknas Churhill i Leanders teckning. Det var han som startade 2dra värdskriget Vilket idag förtigs av en förljugen MSM ägarna

  9
  17
  • @G Nirdström, vilken historia har du hört? Tid att läsa! Jeanders (lysande som vanligt) är rätt.

   9
   4
  • Andra världskriget startades av Hitler med hjälp av Stalin. Hade inte de herrarna delat upp Östeuropa mellan sig så kanske Hitler hade hållit sig lugn.

   Versaillesfreden 1919 efter 1:a världskriget kan vara en annan orsak till 2:a världskriget med det höga krigsskadestånd Tyskland, Österrike-Ungern och Turkiet fick betala. Dock var inte Churchill en orsak.

   Första världskriget var den stora katastrofen, utan det hade inte kommunisterna ha tagit makten i Ryssland och nazisterna hade inte segrat i Tyskland. Det hade inte blivit något 2:a krig och ingen Förintelse, inte heller något kallt krig, samtidigt som de konflikter som varit efter 1945 troligtvis heller aldrig ägt rum eftersom många av dessa startades av kommunistister sov försökte göra revolution med våld och Sovjetunderstödde.

   Det har vissa liknelser med Putins stöd till rebeller i Moldavien, Georgien, Donbass, Krim med flera platser.

   Men utan första världskriget hade det kanske blivit något annat elände…

   9
   3
   • Bara för att någon satt ihop en 12 timmar lång video så betyder inte det att det är sant.
    Snabba nedslag påvisar bara samma gamla dåliga skåpmat som spytts upp och svalts igen av socialistisk propaganda sedan Sovjetunionens grundande.
    Rotschields, judar, sionisterna – nu såg jag inte någon referens till “Sions vises protokoll” men den skiten finns säkert också där.

    Så om du köpt det skitsnacket, Nordström, är du en extremt lättpåverkad och godtrogen person.

    Förresten, jag har en bro till salu om du är intresserad av att tjäna lite pengar.

 3. Gillar man krig ska man naturligt vis gå med i en organisation som står i första ledet för den doktrinen, som är en födkrok för amerikas militära komplex styrt av samma banker som styr rästen av världen

  17
  7
 4. Nato, FN, Eu, är bara till för att få bidrag från skatteslavarna inget annat, typ papperstigrar.
  En massa pappersvändare/betonghäckar som inte bidrar med ett smack mer än lön åt sig själva och bara stiftar lagar/jävleskap åt folket.

  Ban Ki-moon sade i många år, jag föredömer, bla, bla, bla massor med ggr, inget annat hände.

  19
  3
  • Allt du räknar upp ingår i agendan för att FN ska bli regering över världen och som styrs av de som står bakom Federal Reserv

   13
   4
 5. Nej och åter nej!

  Pettersson,Sverige skall vara Neutralt!!
  Sluta lyssna på en massa krigstokiga kärringar.

  Vad Sverige behöver är en ny riksdagordning där kompetenskrav ställs innan någon får
  Riksdagsmans/kvinnas status.
  Nu kan en hårfrisörska bli statsråd.
  Regeringen är ju så korkad att snart utnämner dom en häst till konsul.

  För fan ,håll Sverige utanför NATO-dårskapet, börja jobba på att återställa all dårskap som Miljöpartiet är ansvariga för.
  Sluta att tjafsa om klimatet.
  Se till att hjulen börjar att snurra igen annars väntar ransonering!!

  29
  7
  • Du har fullständigt rätt i vad du skriver. Att det måste bli ett slut på allt j-a tjat om klimat o miljö under de närmast kommande åren är en absolut nödvändighet.Vi har inte råd med detta.
   Som situationen är nu med despoten Putte och hans angrepp på Ukraina och hot mot övriga Europa finns inte utrymme för att tjata om “den gröna omställningen”, det får vår herre ordna.
   Jag är mycket orolig för hur det skall gå för oss alla i västerlandet och hur vi skall klara av energibehovet med “iblandkraft” och solpaneler när politikerna lägger ner resten av kärnkraften.
   Igår hade MP kommit med förslag i energifrågan men som vanligt får man säga att dessa har otur när de försöker tänka!

   15
   4
  • VAKNA UPP. Det är länge sedan Sverige var neutralt. Vi har länge haft samarbete och övningar ihop med Nato. De senaste åren har vi haft ännu tätare samarbete. När omvärlden ser ut som den gör så är det bäst för Sverige att bli medlem. Kostnaden är INGA problem. Vi stoppar allt bistånd och alla bidrag till utlänningar samt utvisar alla illegala bidragsturister.

   13
   9
 6. Det har vi inte råd med. Möjligen Finland, inte Sverige. NATO kräver att man satsar 2% av BNP på försvaret. Det har Sverige inte gjort sedan 1995. Istället har kretinerna vaskat pengar på än den ena, än den andra förlustaffären. Miljarder på diverse drönarnästen, EU, FN och andra tillhåll för överbetalda byråkrater UPA. Hundratals miljarder på folkutbyte. Pålitliga energisystem har ersatts av oberäkneliga vindflöjlar som inte ens förmår att skapa värme i stugorna. Så frågan är vilket område man nu ska dräpa i jakten på skattemedel?

  14
  3
  • Jag vet inte om Nato kräver två procent av BNP i försvarsutgifter eller om det är ett önskemål. Men många länder når inte upp till det. Sverige skulle utan tvekan ha råd med två procent, det är en fråga om prioriteringar. Bistånd, FN, är två områden som skulle kunna ordna finansieringen.

   Så här mycket lägger Nato-länderna på sitt försvar, i procent av sin BNP (siffror från oktober 2020):

   USA: 3,87

   Grekland: 2,58

   Storbritannien: 2,43

   Rumänien: 2,38

   Estland: 2,38

   Lettland: 2,32

   Polen: 2,30

   Litauen: 2,28

   Frankrike: 2,11

   Norge: 2,03

   Bulgarien: 1,93

   Turkiet: 1,91

   Montenegro: 1,91

   Kroatien: 1,87

   Slovakien: 1,86

   Portugal: 1,63

   Tyskland: 1,57

   Nederländerna: 1,48

   Danmark: 1,47

   Albanien: 1,47

   Kanada: 1,45

   Italien: 1,43

   Tjeckien: 1,43

   Ungern: 1,33

   Nordmakedonien: 1,27

   Slovenien: 1,20

   Spanien: 1,16

   Belgien: 1,10

   Luxemburg: 0,64

   Fotnot: Det 30:e medlemslandet, Island, har ingen egen militär.

   Källa: Nato.

   11
   2
 7. Glöm Nato..
  Ska vi bli knähund till dom..
  Inblandade i krig.
  Nej
  Ponnsan
  AfS

  22
  8
  • @Ponnsan62, Du faller i sömn Du drömmer om Nato..”Ska vi bli knähund till dem? .Inblandade i krig. – NEJ ” – Fortsätt drömmen! Fienden anfaller. Sverige faller (kanske som Ukraina.kommer att göra) allt är förstört. Nato kom inte till din hjälp. Sluta drömma Ponnsan. NATO är en försvarsallians!

   4
   8
  • Gud bevare Kungen och Fosterlandet (mig) från Troll. Självklart råder det free speach. Men vem skall rädda oss när vi räddat så många att vi inte kan rädda oss själva?

   3
   2
 8. Fullt medlemskap i NATO är det enda som fullt säkrar Sverige och Finland, dvs. artikel 5. NATO skulle aldrig riskera ett kärnvapenkrig för länder som inte är medlemmar i NATO. Detta är ett faktum.

  15
  21

Kommentera