Putin är sur: Sanktionerna som en krigsförklaring

UTRIKES. Nya hot om krigsförklaringar och löften om att undvika krigslagar: president Vladimir Putin höll linjetal inför kvinnlig kabinpersonal från ryska flygbolag. Uppgifterna om talet på lördagen kommer främst från den ryska nyhetsbyrån Interfax, men återges av internationella medier. Putin markerade i talet att ett införande av en flygförbudzon skulle innebära att ytterligare parter blir stridande motparter gentemot Ryssland. – Alla sådana drag kommer av oss att tolkas som att det landet deltar i en väpnad konflikt, säger Putin.

Försvarsalliansen Nato har flera gånger sagt att man inte kommer att skapa någon flygförbudszon, just på grund av att det hade inneburit konflikt med Ryssland.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har vädjat om flygstöd, och uttryckte sitt djupa beklagande över beskedet från Washington DC och utrikesminister Antony Blinken om att införa en flygförbudzon.

President Putin jämförde också sanktionerna mot Ryssland med en krigsförklaring. Det som händer nu, det vi ser och det vi ställs inför, är tveklöst ett sätt att strida mot Ryssland. Förresten så är de här sanktionerna som en krigsförklaring.

-Pettersson noterar att sanktionerna tar och det blir värre. Sydkoreanska elektronikjätten Samsung stoppar all export av produkter till Ryssland och hakar därmed på andra it-jättars tidigare liknande besked, bland annat Apple och Microsoft, med anledning av Rysslands attack på Ukraina, rapporterar Bloomberg. Stoppet inbegriper allt ifrån mobiltelefoner, datachips och konsumentelektronik. Betaltjänstbolaget Paypal beslutade på lördagsmorgonen att stänga sina tjänster i Ryssland av samma skäl.

Jag tror inte det dröjer länge innan väst slutar köpa olja och gas från Ryssland också och då blir det kris på allvar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Putin är sur: Sanktionerna som en krigsförklaring

 1. Jag är övertygad om att Putin inte agerar ensam. WION sa i ett inlägg på Youtube att Xi hade bett Putin att vänta till efter OS. Så Putin har kinas godkännande. Och det gör ju saken förbannat komplicerad. Vad kan Kina tjäna på det här? Är det en invasion av Formosa som ligger i skålen? Jag undrar? Och om det sker kommer vi att ha ett världskrig,

  1
  1
 2. Putin behöver inte spela korkad, han fick reda på att kraftiga sanktioner
  kommer att drabba Ryssland ifall han gick över gränsen, detta gav han
  fan i? Men det var många som varnade Hitler med vid A.V.K, men han
  lyssnade inte mer än på sin egen stämma! Men man trodde ju att världen
  hade blivit mer upplyst, även Ryssland.

  5
  1
 3. Idag lördag på RT framhöll president Trumps förre säkerhetsrådgivare John Bolton att USA ännu importerar olja från Ryssland – och tillade att så länge priset på olja och gas fortsätter vara höga, ja då finns ingen anledning för Ryssland att backa från Ukraina, då inkomsterna från energi-exporten flödar in på olika vägar. F.ö. något märkligt att Bolton, en av de antiryska hökarna i USA, ställer upp på en halvtimmeslång intervju i ryska statsägda internetsajten RT, vilken censureras och inte får sändas/inte kan ses i EU, inklusive Sverige.

  13
  2
  • @observatör, din källa RT, du måste utlämna länken. Det finns de som kan se runt hörnen.
   Stämmer det att Bolton medverkat och utlämnat väsentlig information till Puton om US, NATO är han körd. OM så är fallet har han fått löfte att dansa Kalinka, kalinka med Aeroflots flotta flickor.
   Då följer han exemplet..

   4
   1
  • Tyvärr undantas ännu så länge energisektorn från de sanktioner som USA och EU inför mot Ryssland efter anfallet på Ukraina. Detta så Europa/USA/Japan kan fortsätta köpa olja och gas från Ryssland.

 4. Med anledning av att Putin säger att sanktionerna är en krigsförklaring.
  ”Vladimir Putin – misstänkt krigsförbrytare”
  https://www.youtube.com/watch?v=gM7trSzl6CQ

  “Putins misstänkta folkrättsbrott ingen ny historia”,
  Putin var i egenskap av president Tjetjenienkrigets militäre överbefälhavare, ett krig med krigsförbrytelser och utbredd straffrihet. Försvararna av människorätt, Martin Uggla och Oksana Tjelysjeva, skrev, citat: “trots våra protester. har Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt nu bjudit in honom till Stockholm”.
  https://iost.nu/blogg/martin-uggla/putins-misstankta-folkrattsbrott-ingen-ny-historia/

  Fotnot. Martin Uggla är ordförande för Östgruppen, – en religiöst, partipolitiskt obunden organisation som arbetar för demokrati och mänskliga rättigheter i Ukraina, Ryssland och Belarus. Oksana Tjelysjeva är journalist som kämpar för mänskliga rättigheter och som bl.a. skriver f. tidningen Novaja Gazeta.

  12
  5
 5. Människor i demokratiska länder försvarar yttrandefrihet,rätten att demonstrera, fred och rättvisa m.m. Bombade sjukhus, förskolor, bostadshus, ålderdomshem är i den grovt kriminelle Putins hjärna “militärtekniska operationer”. Ett verbalt geni eller dumskalle?.

  15
  10
 6. Italien är beroende av Ryssland.
  Trots det stora manifestationer i Rom. Vi tar 800 000ukrainare.
  Morashov hade en dålig dag på jobbet. De kickade ut honom från TUI det stora reseföretaget. Sedan tog italienarna yachten. En haneovink blir det för att sno hans andel,över 20%. Göra den värdelös typ
  De tog timchenkovs med. Villorna,läs stora egendomar,från usmanov och tv värden solaviev. Ungefär 150miljoner dollars.
  De kritiserar Sánchez en del för det går för långsamt. Källa the guardian och spansk tv.
  Min tanke när jag ser från olika länder är att de skiter i om de fryser. Europa står mycket enat. Såg en turistbuss från Valencia köra ett gäng dit. Mest ryssar där i Spanien. De kommer hjälpa till.
  Man packar mat i kyrkorna. De kör ner mat och tar kvinnor och barn i retur. Många spanjorer vid gränsen. Bra logistik

  8
  1
 7. Citat från utländsk media, översatt Obs kan vara propanda för att skrämma Putte ;.)
  På fredag stiger han ombord på ett plan. enna gång som frivillig (att hjälpa) i Ukraina. Han checkar in flera bagage fulla med gevärssikt, hjälmar och skyddsvästar,

  8
  4
 8. Putins övergrepp på Ukraina får motsatt effekt, nu ser många länder sig nödsakade att gå med i Nato

  15
  3
 9. Han kan sura hur mycket han vill idioten Putin, endast några kommunister som
  sympatiserar med galningen numera.
  Och vad det gäller sanktioner kommer det bara bli fler ju längre han väljer att mörda
  oskyldiga människor.
  Skulle tro att han kommer vara död inom en snar framtid oavsett.
  Och det förtjänar han, barnamördaren och tyrannen Putin.

  39
  17
 10. Ett bra och oblodigt sätt att “ge igen” mot den stora vita hövdingen med det sjuka huvudet i USA/NATO
  är att börja avlöva krigshetsarsas sateliter.
  Plocka ner dom ur skyn.
  Då blev det nog kackel i buren.

  14
  24
  • @Focke-Wulf, ingen bra idé. Det innebär krig i rymden och därmed är det godnatt för mänskligheten.
   Därför fick det en tumme ned av mig och säkert fler som är rymdkrigspacifister. Möjligen gillar röda troll den form av krig. Gud bevare mänskligheten och Ukraina
   P.S. Icke medlem av SvK då jag inte delar ledarens värcegrund

   7
   3
 11. Vad väntar sig dåren. Han angriper ett demokratiskt styrt grannland och förväntar sig att ingen ska bry sig. Hur dj-a dum får man bli. Det är ställt utom tvekan att Ryssland kommer att få mycket stryk ekonomiskt, de närmsta åren, om inte Putte avpolletteras.
  Dessutom har nu fånen med önskvärd tydlighet, visa på hur inkompetent högsta militära ledningen är. Det är nog vara dax, att införa antabus, till de rödnästa skrotbehängda tjockisarna. Deras och ryska krigsmaktens prestationer, är verkligen inte imponerande.

  29
  18
  • Pettersson kan tänka både stort och smått men sällan fel. Citat ovan “Jag tror inte det dröjer länge innan väst slutar köpa olja och gas från Ryssland också och då blir det kris på allvar.”
   – Inte frågan om utan när så blir det kris på allvar i Europa med energiförsöjningen, Italien använder mycket rysk gas. Nordstream 1 som inte nämns leverar fortfarande. 40 % av tysk energi är rysk .plus fler eu-länder.

   Undrar hur de gröna tänker. Vore det inte bäst att välja sida nu, pro putin eller pro ukrainas folk.
   Innan krisen kommer säkert fler bli pro ukrainska på marken.
   #StandWithUkraine

   21
   9

Kommentera