27 kilometer lång rysk fordonskolonn rör sig mot Kiev (uppdaterat 64 km)

UKRAINA. Kolonn med ryska pansarvagnar och soldater på väg mot Kiev skrev vi på bloggen igår. Den konvojen var 5 km lång.

Maxar Technologies

Idag kommer rapporter om en 27 kilometer lång kolonn av ryska militärfordon rör sig mot den ukrainska huvudstaden, visar satellitbilder från det amerikanska företaget Maxar Technologies enligt New York Times.

Kolonnen är på sina håll två-tre rader bred och innehåller hundratals fordon. På måndagen befann den sig mindre än fem mil från Kyivs stadsgräns.

Det är oklart om fordonen har sikte på Kievs innerstad eller om de möjligen ska ansluta sig till andra ryska trupper för att omringa staden.

UPPDATERAT: Den kolonn av ryska militärfordon som rör sig mot Ukrainas huvudstad Kiev sträcker sig längre än 64 kilometer, klart mycket längre än vad som angavs under måndagskvällen. Det skriver CNN i sin direktrapportering under natten mot tisdagen. Siffrorna bygger på nya satellitbilder från det amerikanska företaget Maxar Technologies, som tidigare sa att kolonnen är längre än 27 kilometer. Efter nya analyser har den siffran korrigerats. Den främre delen av kolonnen är knappt tre mil från de centrala delarna av Kyiv.
Kolonnen är på sina håll två-tre rader bred och består av hundratals fordon, däribland stridsvagnar. Det är oklart om fordonen har sikte på Kievs innerstad eller om de möjligen ska ansluta sig till andra ryska trupper för att omringa staden.

Under söndagen visade satellitbilder från Maxar en liknande fordonskolonn, fem kilometer lång.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “27 kilometer lång rysk fordonskolonn rör sig mot Kiev (uppdaterat 64 km)

 1. Antingen är ryssarna säkra på att de inte kommer att attackeras eller så är detta bara ett bevis på rysk inkompetens eftersom man låter inte logistikförbanden köra på sådant sätt i stridsområden.
  Denna kolonn är en artillerists eller pilots dröm mål.

  3
  2
 2. Putin kommer troligen aldrig ge upp. Hittills få civila offer men nu kommer de att öka starkt. Bara Nato kan stoppa Putin och det verkar de ej vilja göra.

  1
  4
 3. Senaste nytt, den är över 6 mil lång!
  Enligt SVT, så vi får väl ta det med en nypa salt.

  5
  1
 4. En dylik kolonn borde vara ett enkelt mål för ukrainsk artilleri? Tiotals fordon kunde förstöras med en enda granat.

  8
  1

Kommentera