Historisk majoritet vill att Finland går med i Nato

FÖRSVARSPOLITIK. En majoritet av Finlands invånare vill att landet går med i Nato, enligt en ny opinionsundersökning från företaget Taloustutkimus som Yle låtit göra.

53 procent svarar att det är för ett Nato-medlemskap, 28 procent är emot och 19 procent är osäkra.

Experter på Taloustutkimus beskriver det som en ”historisk vändpunkt” och enligt Yle är det första gången som en majoritet vill gå med i alliansen.

Enligt Hufvudstadsbladet kan resultatet jämföras med en liknande undersökning i Helsingin Sanomat för drygt en månad sedan. Då svarade 28 procent att de är för att Finland går med, medan 42 procent var emot.

Den nya undersökningen genomfördes mellan 23 och 25 februari, och inleddes därmed dagen före den ryska invasionen av Ukraina.

Då Yle senast genomförde en motsvarande undersökning år 2017 var endast 19 procent av finländarna för ett Natomedlemskap.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Historisk majoritet vill att Finland går med i Nato

  1. NATO är en försvarsallians, fredsbevarande för Europa och demokratiska delar av Västvärlden, Den ryska federationen har inga sådana egenskaper, vilket det demokratiska Ukraina nu får uppleva. Vilken mänsklig nytta och livskvalitet vill Putin och juntaoligarkerna erbjuda sitt grannland? Ukrainas president kämpar på barrikaderna, medan Putin med förmodad pandemiskräck gömmer sig bakom extra långa skrivbord. Detta umbärliga spel och ofattbara ynkedom kan komma att sluta som ryssarnas uttåg från Afghanistan.för några decennier sedan.

    13
    8

Kommentera