Nu är det allvar, bolaget slutar sälja rysk sprit

SANKTIONER. Systembolaget slutar sälja rysk alkohol på grund av kriget i Ukraina.

-Pettersson är inte orolig. Jag har lite på lager och det finns alternativ.

Tidigare under dagen har Finlands alkoholmonopol fattat samma beslut.

Beslutet att säljstoppa alla ryska produkter gäller omedelbart och tills vidare. Systembolaget ställer dessutom in alla planerade lanseringar av rysk alkohol.

I ett pressmeddelande skriver det statliga bolaget att Ryssland angrepp innebär stort lidande för den ukrainska befolkningen, och att invasionen är ett uppenbart brott mot internationell rätt.

”Situationen är exceptionell och vi tar utvecklingen på stort allvar. Vi har mot bakgrund av beslutet informerat berörda leverantörer”, säger Ulf Sjödin, sortimentschef på Systembolaget i pressmeddelandet.

Electrolux, Ericsson, Scania, Volvo med flera pausar sin verksamhet i Ryssland. De internationella Fotboll och hockeyförbunden slänger ut Ryssland. Putin har det inte lätt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Nu är det allvar, bolaget slutar sälja rysk sprit

 1. Den ryska spriten kan dom behålla. Den dricker jag aldrig ändå. Tacka vet jag en rökig wkisky eller Gin o tonic. Det är grejor det.

 2. Den indiska tidningen ”The Hindu” rapporterar från Ukraina att indiska studenter där (vid ukrainska universitet) blivit misshandlade av vanliga ukrainare och att de vägrats inträde till caféer samt att ukrainska militärer kastat tårgasgranater på dem. Orsaken: att Indien vägrade rösta för ett fördömande av Ryssland i FN:s säkerhetsråd några dagar sedan.

  18
  1
 3. I Spanien rensade de hyllorna från rysk vodka igår. Som stort turistland är det inte symbolpolitik. Det är mycket pengar. Det kommer svida i (penning)pungen.

  17
  2
 4. Som vanligt löjlig symbolpolitik. Slutade de sälja amerikansk Whisky när USA bombade sönder Iraq och alla andra länder? Tänkte väl det.
  Då de har stängt av SWIFT så lär de ju inte kunna betala leverantören och jag har svårt att tänka mig gratisleveranser.

  26
  16
  • Nu var det så att Irak/Saddam hade startat tre krig och mördat miljoner innan det bombades.

   Hur många krig har Ukraina startat om du ska göra en jämförelse. Tänkte väl det…

   31
   16
   • Jag tror att Petterssons bevingade ord att ” de tror att dubbelmoral är dubbelt så bra” smittat av sig ända in på denna blogg.
    Förevändningen till det senaste Irakkriget var ju när den tidens utrikesminister satt med en tub babypulver i TV och påstod att det var ”weapon of mass destruction”.
    Den svenske Hans Blix fick ju uppdrag av FN att utreda om det fanns sådant i Irak, men konstaterade senare att det inte fanns.
    Jag har stor respekt för Hans Blix och hans kompetens.
    Givetvis hade USA redan bestämt sig för att starta ett krig ändå. De är fortfarande kvar där för det än så länge finns olja att sno åt sig, precis som de mot den Syriska regeringens vilja fortfarande bitit sig fast för att stjäla olja. Sedan har vi ju Libyen, hur många krig hade de startat?
    USA, UK har haft detta modus operandi genomgående tex när Argentina gick in på Falklandsöarna som ville bli självständiga från UK genast dit sina överlägsna och mördade 649 argentinska soldater, sjömän och flygare samt tre civila lokalbor… . etc etc.
    Varför finns det så många zomalier i Sverige? Kan det bero på att USA varit där och förstört landet?
    Sedan så har vi ju Korea, Vietnam för att nämna några eller det sönderbombade Jugoslavien så jag tror nog att ovanstående indikerar på att man nog borde hålla käft om folkrätt och dessa oerhört överdrivna reaktioner och masspsykotiska överreaktioner bara för att det råkar gälla Ryssland.

    14
    2
   • Jag trodde den gas Saddam använde mot kurder, iranier och den egna befolkningen och mördade miljoner var ett massförstörelsevapen men det verkar du och många andra ha glömt.

    Korea, Vietnam med flera startades av Sovjet efter att kommunisterna beslutat starta krig genom ombud över hela världen genom kommustiska revolutioner.

    5
    10
   • Falklandsöarna ville bli fria från England. Var fick du det ifrån?
    De som bodde där var inte argentinare.

    7
    1
  • Du kunde skickat den till Ukraina så kunde de använda den som molotovcocktails för att grilla ryssar med.

   16
   9

Kommentera