Jimmie Åkesson sjuk i covid-19

INRIKES. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har testat positivt för covid-19, skriver han på Facebook. Förutom lätt hosta och snuva mår Åkesson bra men kommer att missa ett antal viktiga möten de närmaste dagarna, skriver Åkesson på Facebook. Jimmie Åkesson är vaccinerad.

Eftersom jag mår bra och inte har upplevt annat än lätt snuva och hosta, hade jag inte tänkt göra någon sak av att jag i helgen testades positivt för covid-19. När nu omvärldsläget pockar på en partiledares fysiska närvaro känner jag mig ändå nödgad att förklara att det är anledningen till att jag är kvar hemma i Sölvesborg och därmed kommer missa ett antal viktiga möten, bland annat eftermiddagens frågestund med statsministern i riksdagens kammare.

Jag är alltså inte särskilt sjuk, och räknar med att bli fri från isoleringen inom ett par dagar. Tills vidare jobbar jag hemifrån.

Tidigare i förmiddags medverkade jag i ’Riks Morgongänget’ för att kommentera utvecklingen i Ukraina.

Jimmie Åkesson

Se det på Riks Youtubekanal:

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Jimmie Åkesson sjuk i covid-19

 1. Vadå testad, pcr testerna är ju inte godkända sen 0101, de kan visa vad som helst, både positivt och negativt om man gör detta fler ggr, musk provade detta?
  Som sagt en lätt influensa som hållit på i över 2 år, och inte alla drabbas svårt om man inte har underliggande orsaker.

  https://youtu.be/GW0BlTjIOuY

  23
  8
 2. Lätt hosta och snuva tyder på att det är omikron. Vaxxin hjälper inte mot omikron, den är i allmänhet väldigt mild och är över på 4-5 dagar. Sedan är man skyddad mot covid, då det ger immunitet.

  24
  3

Kommentera