Ryssland planerar att avsätta Ukrainas regering

UTRIKES. Ryssland planerar att avsätta den ukrainska regeringen och tillsätta en ny regering som är mer Moskva-vänlig. Det uppger amerikanska försvarskällor. – De har för avsikt att i princip halshugga regeringen och installera sina egna styrmedel, säger tjänstemannen.

Steget Efter Den Ryska björnen

Flera amerikanska krigsexperter uppger för Bloomberg att Ryssland försöker besegra den ukrainska militären så snabbt som möjligt. Detta genom raketattacker riktade mot flygbaser och flygfält samt en stor markkampanj.

Strider i närheten av Tjernobyl – Ryssland har erövrat flygbas. En rysk offensiv med sikte på Kiev har inletts. Trupper har tagit sig in i huvudstadsregionen. Ryssland säger sig ha förstört 74 militära mål i Ukraina. Av dessa uppges 11 vara flygfält. Den ukrainska polisen uppger att Ryssland har utfört över 200 attacker i landet under dagen, enligt Reuters.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på Twitter att strider även pågår i närheten av den nedlagda kärnkraftsreaktorn i Tjernobyl. Han skriver också att han har rapporterat detta till Sveriges statsminister Magdalena Andersson.

Även ett sjukhus i Donetsk ska ha attackerats av ryska trupper enligt Ukraina. Där uppges fyra personer ha dött.

Det har även pågått kraftiga strider mellan ryska och ukrainska trupper vid flygbasen Gostomel nordväst om Kiev. Strax efter 17.00 uppger Volodymyr Zelenskyj att flygplatsen har erövrats av ryska trupper och att ukrainska soldater nu har fått order att återta den.

Sverige har evakuerat ambassadpersonalen till Polen.

I Ryssland förekommer det protester mot kriget och 400 personer har gripits.

Live

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ryssland planerar att avsätta Ukrainas regering

  1. Det råder knappat några tvivel om att man kommer att lyckas med det..
    Förra regeringen tillsattes ju av USA´s Victoria Nuland, Bidén & Co med mindre lyckat resultat, men å andra sidan lyckades de ju berika sig med Ukrainas guldreserv, köpt upp jordbruksmarker och plundrat landet för att odla sitt gen manipulerade skit så jag misstänker att det blir bättre för den enskilde Ukrainaren i fortsättningen.
    Om man bortser från Schweiz så är det mycket svårt för ett land ett överleva på penningtvätt om man inte är pro på det som Schweizarna.

    5
    4
  2. Nu har dock Boris J. i London erbjudit ukrainske presidenten Zelensky att bilda en exilregering i London. Så där har man tydligen givit upp hoppet om att Ukraina skall hålla ut någon längre tid.

    • Ja, clownen kan mycket väl trivas med att pimpla öl med sin ofriserade clownkollega i Lillbritanien.

      8
      8
  3. Detta ser vi ju ganska ofta, att stater vill byta regeringar på andra länder…. med vapenmakt.
    USA ligger väl i framkant på denna statistik.

    13
    6
    • Ja, där ligger de i framkant men i övrigt är det bedrövligt att se hur USA förfaller på alla områden.

      6
      2
  4. Ryssland kommer att behöva 10-100 tusen soldater kontinuerligt i Ukraina, varav ett par hundra blir dödade varje dag om de försöker hålla kontroll över landet.
    Liksäckarna kommer att räknas i Moskva…
    Förr eller senare kommer någon att tröttna och skjuta Putin när han minst anar.

    17
    7
  5. Eller är det hela bara ett spel?
    Såg nyss den stora elitens smörjgossar på gala i US! Ingen såg nämnvärt oroad ut, snarare tvärtom! Uppgjord ök!? Det är frågan?

    8
    3

Kommentera