Internationell militärövning i och runt Östersjön

FÖRSVAR. Det brittiskledda försvarssamarbetet Joint Expeditionary Force (JEF), där Sverige ingår, kommer att genomföra militärövningar i norra Europa, skriver Reuters bakom betalvägg. Bland annat ska en övning hållas i Östersjön för att ”demonstrera JEF-nationernas rörelsefrihet”.

Joint Expeditionary Force landstiger i Estland 2019. Foto: JEF

Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) säger att övningen ska ske inom kort och att det handlar om ”friheten att navigera” i området. – Det är en väldigt viktig markering men vi har också planerat fler övningar framöver.

Joint Expeditionary Force (JEF) är en rörlig expeditionsstyrka ledd av Storbritannien som kan bestå av, vid behov, Sverige, Danmark, Finland, Island, Estland, Lettland, Litauen, Nederländerna och Norge.

Danska Försvaret

Idag träffades de tio försvarsministrarna under JEF-samarbetet på Belvoir Castle i England.
Joint Expeditionary Force är ett brittiskt försvarssamarbete mellan nordeuropeiska länder bestående av Danmark, Storbritannien, Norge, Sverige, Finland, Island, Nederländerna, Estland, Lettland och Litauen. Foto: Danska Försvarsdepartementet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Internationell militärövning i och runt Östersjön

 1. Kan vi skicka dit Greta och kolla så försvaret har köpt tillräckligt med utsläppsrätter för att kriga.

  20
  • Ja Stridsvagnarna verkar inte va utrustade med Avgasrening, dom ryker
   värre än ett gammalt ånglok, fast här är röken kolsvart.

 2. Rätt så patetiskt, där är bara storbritanien och Finland som varit i krig dom senaste 70 åren, dom andra la sej platt när det gällde. Vem ska hultqvist, som aldrig gjort lumpen, med hensoldaterna skrämma.

  33
  2

Kommentera