Sveriges statsminister kan inte tala om vad en invasion är

INRIKES. Statsminister Magdalena Anderssons (S) höll idag en presskonferens, där hon fördömde den ryske presidenten Vladimir Putins erkännande av de separatistkontrollerade områdena i östra Ukraina. Magdalena Anderssons insats var en trevande insats (Anna Dahlberg, Expressen)) och en ren dikeskörning (Amanda Sokolnicki, DN) när statsministern fick frågan om det rör sig om en rysk invasion.

Statsminister Magdalena Andersson (S) Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Susanna Silfverskiöld, tidigare ledarskribent på SvD (obunden moderat), vill att Andersson utvecklar varför hon inte svarade ja på om det är en invasion utan i stället talade om en ”tydlig aggression” och brott mot folkrätten. ”Lite som att inte kunna välja mellan Putin och ett demokratiskt land”, skriver Silfverskiöld.

-Pettersson säger att Putin invaderade Donbass samtidigt som Krim för åtta år sedan.
Ryssland har förklarat Donbass, självständigt trots att separisterna ”bara” kontrollerar runt en tredjedel av Donesk och Luhansk. Det är synd om ryssarna som har en sådan ledare.

En invasion, vanligen ett militärt begrepp, föreligger när en stat övertar och besätter hela eller delar av ett territorium, som förut kontrollerades av ett annat land, med dess egna militärstyrkor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Sveriges statsminister kan inte tala om vad en invasion är

 1. En stolle till statsminister tog över efter en annan! Vi behöver en stark konservativ höger!

  23
 2. Sossarna har så länge slirat med osannolika uttalanden, att de inte kan säga sanningen fastän de vet den.
  Om ett land sänder trupper in över annat lands gränser så är det invasion.

  24
 3. Kan inte media kräva att hon säger vem hon föredrar. Putin eller Biden. Men S har väl alltid gillat kommunister bäst. Men dom senaste åren har det mer glidit över till att muslimer är favoriterna. Det är väl därför S håller på att byta ut befolkningen i Sverige. Synd bara att befolkningen aldrig blev tillfrågade om det var något dom ville vara med om. Men hon kommer nog att få chock om några år när muslimerna blivit för många och visar vem som bestämmer. Då kommer dom flesta partier bli av med sina kvinnor och förvisas till köket. För en äkta muslim tar inte order av kvinnor.

  30
 4. Socialdemokrat och kvinna, med hjärnan förvirrad av ”livmoderjuice”, avslöjar en otrolig okunskap. Fy fan!

  37
  2
 5. Ukraina behöver hjälp med vapen och Magdalena Andersson utlovar hjälp till Ukrainska röda korset.
  Ungefär som att ringa till 112 och alarmera att man håller på att bli mördad och få till svar ”okej vi skickar plåster och förbandsmaterial”.

  37
  6
 6. Ukraina, är som Palestina! Det fanns inga Ukrainare där före 1917. Innan dess var de alla Ryssar. Samma med Palestinier och Palestina-området före och efter 1947.

  29
  13
  • Anschluss, är inte invasion, även om det inte är bra!

   Men om det finns goda skäl för det! Om man har folket som bor där med sig! Varför inte?

   I vårt tidevarv när man inte håller på det nationella, varför då bry sig om nationsgränser? Är inte folk -och sympatigränser viktigare?

   Tänk bara hur samerna har brutit sig ur vår nation, och skapat ett eget osvenskt rike, näst intill! Och det vore ju kanske inte fel, om vi fick ha vår egna kvarvarande del svensk, d v s svearnas och götarnas land + skåne!

   Så har egentligen Putin så fel, och gör han egentligen så fel, gällande Ukrainas två områden och Krim, när han har folken som bor där med sig???

   17
   14
   • En parallell är året 1905, då 99,95 % av norrmännen i en folkomröstning röstade ja till att avsluta unionen med Sverige och bli ett eget land.

    21
    1
   • Nation (av lat. natio (gen. -ōnis), födelse, släkt, folk, avledn. av nasci, födas) är ett kollektiv av individer med samma ursprung, språk och kultur. Härav nationalstat där befolkningen till övervägande del är av samma nationalitet.

    Stat (av lat. status, ställning, fast ordning) är en grupp av institutioner som innehar auktoriteten att upprätta reglerna för att regera folket i ett land eller flera länder, och som innehar intern eller extern suveränitet över ett givet geografiskt område.

    Land är ett landområde som utgör, eller har utgjort, en självständig eller självstyrande politisk enhet. Detta behöver dock inte betyda att landet utgör en egen självständig stat utan det kan ingå i ett större rike.

    Rike är ett landområde där en suverän härskare utövar sin makt och myndighet, vanligen ett avgränsat geografiskt område som utgör en stat, särskilt om staten som har eller har haft monarkiskt statsskick, och till exempel var ett kejsar- eller kungarike.

   • Det kan det finnas MÅNGA orsaker till!

    Strategisk väntan!

    Feghet!

    Ovilja att gå för långt för fort!

    Inte tillräckligt med resurser!

    Väntan på just klartecken och hjälp från Putin!

    m m. m m.

 7. Istället för att säga rakt ut att det är en invasion, så går hon som ett katt runt het gröt. Att en svensk statsminister inte kan säga som det är fan i mig skamligt, men det ligger väl i de socialdemokratiska generna att aldrig tala klarspråk!

  54
  4
 8. Statsministern har väl lärt sig av gamla misstag. Hon har i början av sin karriär som Socialdemokratiskt minister kallat Sverigedemokraterna för ett Nazistiskt parti och var tvungen att be om ursäkt efter att sekretariatet korrigerat henne.

  53
 9. Det viktigaste nu är att stänga ute allt vad ryssar heter.
  Dom ska vara kvar i Ryssland och glömma utlandssemestrar och kontakt med
  omvärlden så länge Putin håller på och krigar.
  Då blir ryska folket förbannade och hatet mot Putin eskalerar.
  Han är redan mycket illa omtyckt i Ryssland,det kokar under ytan rejält tydligen.
  Kanske en livvakt blir hjälte och hjälper Putin till evigheten där inga vapen finns.

  26
  25
 10. Hon stammar lika bra som sin företrädare…har alla sozzar drabbats av kollektiv afasi?

  52
  3
  • Hon kanske är en hyfsad nationalekonom, men sedan är det helt stopp, hon verkar vara ovanligt okunnig och oinsatt när det gäller det mesta, precis dom sin företrädare….

   //Gunnar

   48
   1
   • Hyfsad nationalekonom? Skojar du Hon har har ingen ekonomisk utbildning, men hennes man har Han ger henne kanske lite tips ibland

Kommentera