Ryssland äventyrar den europeiska freden

EUROPA. Rysslands äventyrande av den europeiska freden påminner om något från kalla kriget. Det säger Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock inför en årlig säkerhetskonferens i München, rapporterar AFP.

Konferensen, som förväntas domineras av krisen i Ukraina, kommer att pågå i tre dagar. Bland deltagarna återfinns USA:s vicepresident Kamala Harris, FN:s generalsekreterare António Guterres, EU-kommissionens chef Ursula von der Leyen och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Ryssland har tackat nej till att delta.

-Pettersson undrar om ryssarna skäms? De brukar alltid vara med på konferensen, men president Putin och utrikesminister Lavrov avstår från deltagande. Nu kommer övriga deltagare tala om Ryssland i stället för med Ryssland.

Ryssland bedriver i praktiken redan ett krig i östra Ukraina och verkar föredra militära maktmedel i stället för att försöka skaffa sig vänner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Ryssland äventyrar den europeiska freden

 1. @Maja1
  Den ukrainska krisen har ingenting med Ukraina att göra. Det handlar om Tyskland och i synnerhet den pipeline som förbinder Tyskland med Ryssland: – Nord Stream 2.
  Mike Whitney förklarar:

  ”Det amerikanska utrikespolitiska etablissemanget vill inte att Tyskland ska bli mer beroende av rysk gas eftersom handeln bygger upp förtroende och förtroende leder till en expansion av handeln.
  När relationerna blir varmare lyfts fler handelshinder, regleringar lättas, resor och turism ökar och en ny säkerhetsarkitektur utvecklas.
  I en värld där Tyskland och Ryssland är vänner och handelspartner finns det inget behov av amerikanska militärbaser, inget behov av dyra USA-tillverkade vapen och missilsystem, och inget behov av NATO.
  Det finns heller inget behov av att göra energiaffärer i amerikanska dollar eller att lagra amerikanska statsobligationer för att balansera konton.
  Transaktioner mellan affärspartners kan genomföras i deras egna valutor, vilket kommer att utlösa en kraftig nedgång i dollarns värde och en dramatisk förändring av ekonomisk makt.
  Det är därför Biden-administrationen motsätter sig Nord Stream. Det är inte bara en pipeline, det är ett fönster in i framtiden; en framtid där Europa och Asien dras närmare varandra till en massiv frihandelszon som ökar deras ömsesidiga makt och välstånd samtidigt som USA lämnar USA på utsidan och tittar in.
  Varmare relationer mellan Tyskland och Ryssland signalerar ett slut på den ”unipolära” världsordning som USA har övervakat de senaste 75 åren.”

  LÄNK

  9
  7
 2. Pettersson du glömde namnge några deltagare till…
  nämligen USA:s utrikesminister Antony Blinken och Natochefen Jens Stoltenberg…

  9
  6
 3. Pettersson, varför skulle Ryssland delta i en ”årlig säkerhetskonferens” i Tyskland speciellt efter sådana uttalande från Tysklands utrikesminister som dömer Ryssland i förhand?
  Skulle också tacka nej att delta i sådan evenemang…
  Ryssland gjorde ingenting mot Ukraina, så varför ska Ryssland överhuvudtaget diskutera ”krisen i Ukraina” med ukrainske president och tyske utrikesminister mm?
  Det är inte så intressant ämne… För mig personligen rent påhitt för att tigga fram ekonomiskt stöd från EU Tyskland osv

  15
  6
  • Maja1:
   Bra sammanfattning….
   Vad du glömmer berätta är att Ukraina igår sökte få till en strid med ”Separatisterna i Don”.
   Troligen provsköt man den ammunition som skänkts av bl.a England o. USA.
   En skola lär de träffat,men misslyckades döda några av de barn som fanns i byggnaden.
   Nu när de västliga OECC- övervakarna lämnat området,är det ju fritt fram för olika terrordåd (från båda sidor)…,
   F.ö. tror Stenbock att de f.n. är nöjda med de gåvor de lyckats tigga samman av de godtrogna !!

   8
   6
   • Som en vän till sanning bör jag lägga till att det var aldrig något skott (läser inlägg av en krimktatariska kvinna på Facebook som bor i separatistområdet). Enligt henne var allt redigerat och manipulerat så att ukrainska arme försökte visa att det var separatisterna som avlöste skott. Läs själv… Hon är definitivt för separatisterna ty hon bor där… Spännande läsning i övrigt
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100004222063777

    6
    5
   • Beklagar om Österikiska Kronen har levererat en bild o. text som var fake….
    Det hela fanns igår i deras upplaga och beskrevs utförligt. Har sökt förgäves på deras sidor just nu,men tyvärr borttaget ! Riktigt rätt skall vara rätt Maja1.

    3
    4
 4. Vad är det för ”krisen i Ukraina”? Har 5 EU-stöd på totalt 12 miljarder euro tagit slut? Behövs mer pengar? Eller är det ”kris” att Ryssland inte går in i Ukraina som väst och USA hoppades?
  Förklara för mig snälla vad är det för ”kris” det handlar om?

  16
  4
 5. Denna ”utrikesminissa” i Tyskland skall ni verkligen taga med en stor nypa salt. Först tillhör hon de Gröna extremisterna,dessutom är hon en förfalskerska/bedragerska av rang.
  ”Författade” böcker med stulet innehåll från verkliga författare.
  Förståndsmässigt placerar jag henne som en 6/ 8-årig !!
  Med tanke på att Tyskland är på samma väg som Abzurdistan.-ner i djupet- passar hon väl in i deras nya Socialistiska regering.

  24
  2
 6. Fredskonferens? Borde döpas om till krigskoferens där USA håller i taktpinnen
  Varför lyssnar ingen på Volodymyr Zelenskyj. Sluta hetsa Ryssland och Ukraina mot varandra!

  28
  7
 7. Om, så blir det ww3.
  Inget att önska, för då spricker alla önskedrömmar om ett kyligare klimat.

  13
 8. ”Den Europeiska freden” ??????? krystar hon ur sig, Annalena Baerbock, med partitillhörighet motsv. våra egna virrpannor-miljömupparna. I princip hela Europa är ju invaderat av en farsot av sällan skådad art. Har inte det vilsna ufo´t märkt vilket helvete hela Europa befinner sig i ? Visst kan Putin ställa till det, men glöm inte det elände vi redan lider av. Det får ALDRIG normaliseras.

  34
  1
  • Vem har påstått att invasionen från mena normaliseras. Vi skriver flera inlägg om den varje dag.

   Menar du att Putin ska få härja fritt för att vi har muslimer i Europa?

   7
   10
   • Putins vapenskrammel få aldrig innebära att vi glömmer vårt eget helvete. Och ingen normal människa kan väl påstå att Europa verkar särskilt fredligt för närvarande. Men naturligtvis ska Putin lämna Ukraina och alla andra ifred. Han har väl tillräckligt med landområden där hemma att avreagera sig på.

    12
    2
 9. Det bästa är om vi väst lämnar Ryssland för sig själva, inga affärsförbindelser
  eller andra samarbeten.
  Lite glömmer bort dom som med Nordkorea.
  Vi klarar oss bra utan dom.
  Dom lever i odemokratisk anda lik muslimer med egen agenda och dagordning.

  8
  13
   • Karl skriver ingenstan att Ryssland inte överlever utan oss i väst. Nej, oh nej, det är tvärtom, hela vår fria civiliserade värld dukar under om Ryssland isolerar omvärlden. Stolpskott!

    4
    6

Kommentera