Regeringen skyndar på utbyggnaden av vindkraft

VINDKRAFT. Regeringens besked om att utbyggnaden av havsbaserad vindkraft ska skyndas på får flera aktier i sektorn att lyfta.

Miljöminister Annika Strandhäll. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Seatwirl och OX2 rusar 12 respektive 8 procent. Eolus Vind och Hexicon är båda upp 6 procent medan Minesto klättrar 5 procent, vid 13-tiden.

Regeringen vill planera för ny vindkraft till havs som ger 120 terawattimmar.
Det är nästan lika mycket som hela elförbrukningen i Sverige på ett år, säger miljöminister Annika Strandhäll (S) på en pressträff.

Strandhäll far fram lite ovarsamt med sanningen när hon påstår att industrin skriker efter havsbaserad vindkraft.

Jag tror industrin vill ha planerar och säker el till rimliga priser och undrar om regeringen tänker hoppa över alla miljötillstånd, annars tar det många år.

Bild: Vattenfall

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Regeringen skyndar på utbyggnaden av vindkraft

 1. Kan ta de pengar och den betong, koppar med mera som behövs för att bygga dess tillfällesgeneratorer och istället bygga ett antal nya kärnkraftverk i landet. Det är säkrare och bättre för landet och vår miljö.

  14
 2. TOTAL IDIOTI!!! Man förstör vår kustmiljö.

  Men det är som allt annat de senaste 30 åren. TOTAL FÖRSTÖRELSE AV ALLT BRA I VÅRT LAND!!! Så blir det när sossedårar och Annie Lööfs extremliberaler styr. TOTALT SÖNDERFALL AV VÅRT LAND OCH FOLK!!!

  21
 3. Helt meningslöst utan mer kärnkraft eller vattenkraft. Man kommer aldrig att kunna utnyttja det man får ut av det här, på grund av att man behöver ersätta kraften man förlorar, så att inte elnätet rasar ihop, när vinden mojnar. Men det är inget som våra teknikanalafabeter till statråd någonsin kommer att förstå.

  28
 4. Det verkar som dom vill ställa till så mycket skit som möjligt före valet. Dom anar att slaget är förlorat redan. 😄😄😄

  31
 5. När det inte blåser blir det elkris, det kommer riksdag, regering och media rapportera som normalt…
  ur ett globalt perspektiv alltså, det är ju vanligt med strömavbrott i fattiga länder!

  34
 6. Sverige ska ligga längst fram i klimatomställningen, och skapa framtidens gröna jobb, industrin skriker i dag efter havsbaserad vindkraft, vi ska ha mycket billig el, snabbt. Så säkrar vi elförsörjningen, möjliggör omställningen, tryggar bra elpriser på lång sikt – bla-bla-bla-bla.

  Bygger de utan cement, eller?

  35
 7. Ursäkta mig nu alla kloka kvinnor. Jag vet att ni finns ….. nånstans. Inte i Sveriges riksdag iallafall. Den koncentration av obildbara, blåsta och direkt kriminella kärringar, som sitter där, kommer att bli välfärdsstatens undergång. Och ja, du räknas dit Kristersson. Du har haft möjlighet att få stopp på vansinnet för många år sedan, men flummade bort möjligheten, genom att exkludera SD. Du är alltså medskyldig till att idioten Löfven har kunnat riva ner landet.

  56
 8. Det här är ju det absolut sämsta som man kan göra. Även om det blåser så blir det ju bara en kattfis jämfört med kärnkraft. Vem har egentligen röstat fram idioterna i regeringen?

  29
 9. Denna okunniga och opålitliga individ presenterar i vanlig ordning en extrem glädjekalkyl. De 120 terawattimmarna hon fabulerar kring representerar naturligtvis den installerade effekten under ett år. Alltså det max-uttag som verken klarar utan att haverera. Men nu blåser det ju inte optimalt hela tiden utan man kan beräkna nyttjande-graden till c:a 25%.
  Alltså sjunker antalet terawattimmar då till bara c:a 30. Har man då räknat med att projektets ekonomi ska gå runt på en 100%-ig nyttjandegrad så lär man tappa 75% av kalkylen.
  Dessutom lär det brådska för Strandhällskan att börja räkna kråkor och andra fågelarter. För man kan väl ändå inte göra skillnad på skogsägare och pratkvarnar…

  55
  1
 10. På något sätt måste detta vansinne stoppas. Horribelt är vad det är- Går det inte att få denna obildbara person avsatt . Stoppa detta vansinne nu !!!!!!!!!! Kan man inte anmäla dessa okunniga varelser för planerad miljöförstöring. ?

  64
 11. Vilken miljöförstöring och minusaffär de sätter igång.
  Att klippa hår borde hon fortsatt med istället för att tro vår industri endast kan arbeta då det blåser.

  När och om alla snurrorna jobbar då blir priserna låga, och intäkterna per Kwh, likaså dålig kostnadstäckning.
  Nej tacka vet jag kärnkraft, det är stabilt och blir skatterna satta som för vindkraft, oslagbart.

  60
 12. Kan bara konstatera att det är totalt vansinne att satsa så mycket på vindkraft när det inte fungerar utan när det blåser.
  Drömmen för de gröna kamererna är att man har sådan överproduktion av vindkraft att man kan tillverka vätgas som man sedan kan använda till att göra el när det inte blåser.
  Att en hårfrisörska som inget vet om tekniken ska styra över detta säger väl allt om vilket vansinne som styr Sverige.

  66
  2

Kommentera