Dom i mål om två skottskadade barn i Huddinge. Ännu en rapartist döms till fängelse

VÅLDSVÅGEN. I dag tisdag den 15 februari kl. 11 meddelade Södertörns tingsrätt dom i ett uppmärksammat mål där en man är åtalad för att ha avlossat skott som träffade två små barn utomhus i Huddinge i juli förra året.

Steget Efter i Flemingsberg

Den misstänkta mannen är i 25-årsåldern och åtalades för grovt vapenbrott, vållande till kroppsskada grovt brott och grov misshandel. Han var tidigare häktad, men släpptes på fri fot efter beslut av tingsrätten när rättegången avslutats den 28 januari.

Ytterligare tre män åtalades för brott som skedde i samband med händelsen. En av dem var tidigare häktad, men släpptes också den 28 januari.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 12529-21.

  • ALEKSANDER Henryk Karwowski, född 1996, frikänns för grov misshandel, vållande till kroppsskada, grovt brott och grovt vapenbrott, Karwowski frikänns. Advokaten och målsägarbiträdet kostar staten 487.000 kronor.
  • GEORGE Manu Dixon-Coker, född 1991, döms för grov misshandel, dopningsbrott, ringa brott till 1 år och 6 månaders fängelse. Advokaten kostar staten 241.000 kronor.
  • MURTADA Ali Hassan, född 1996, döms grovt vapenbrott till 1 års fängelse. Advokaten kostar staten 186.000 kronor.
  • EDGAR Lee Pettersson, född 1992, döms för grov misshandel till 1 år och 6 månaders fängelse. Advokaten kostar staten 209.000 kronor.

***

TIDIGARE 2021-12-28. Åtal i ärende med två skottskadade barn i Huddinge

VÅLDSVÅGEN. Vice chefsåklagare Stefan Creutz har i dag den 28 december väckt åtal i ärendet där en man misstänks för att ha avlossat ett skott som träffat två små barn utomhus i Visättra i Huddinge den 17 juli 2021.

Mannen, som är i 25-årsåldern, åtalas för grovt vapenbrott, vållande till kroppsskada grovt brott och grov misshandel. Ytterligare tre män åtalas för brott som skett i samband med att skottet som träffade barnen avlossades. Två av männen åtalas för grov misshandel och en av männen för grovt vapenbrott.

Två oskyldiga barn blir träffade av en kula när de är utomhus och leker i närheten av där de bor. Även om skottet enligt mig inte var avsett att träffa någon av dem så är det helt oacceptabelt att personer som inte ska bära vapen ändå gör det och därmed utsätter andra människor för livsfara i sin vardag. Det är därför tillfredsställande att jag nu kan åtala den här mannen, som enligt min mening har orsakat barnen och familjen stort lidande både fysiskt och psykiskt, säger vice chefsåklagare Stefan Creutz vid Södertörns åklagarkammare.

Polisen har satsat stora resurser för att lösa de här brotten. De har sedan dag ett bedrivit förundersökningen med full kraft med alla tänkbara utredningsmetoder. Åtalet i dag är resultatet av ett mycket gott samarbete mellan oss, säger Stefan Creutz.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 12529-21.

Kort ur åtalet:

Aleksander Karwowski har orsakat barnen Safreen och Safwaan en genomgående skottskada på vänster underben respektive en ytlig skottskada på högra underbenet genom att avlossa ett skott som träffat
målsägandena. Det hände den 17 juli 2021 vid Sågstuvägen 2 F, Huddinge.

Aleksander Karwowski begick gärningen av oaktsamhet. Oaktsamheten bestod i att Karwowski använt en pistol som tillhygge vid en grov misshandel och i samband med det avlossat ett skott. Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningen innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag.

En av de åtalade är rapartisten Gee Dixon. Bild SVT – Allsång på Skansen.

George Manu Dixon-Coker, Aleksander Karwowski och Edgar Lee
Pettersson
har tillsammans och i samförstånd slagit och sparkat på kroppen
samt slagit en pistol i ansiktet på Murtada Hassan. Slagen och sparkarna har,
i vart fall delvis, utdelats då Murtada Hassan legat på marken. Det hände den
17 juli 2021 på Sågstuvägen 2 F, Huddinge, Huddinge kommun. Murtada
Hassan orsakades smärta och sårskada.

Brottet bör bedömas som grovt eftersom de varit flera gärningsmän och
använt ett tillhygge samt eftersom våldet delvis utförts när Murtada Hassan
låg på marken. George Manu Dixon-Coker, Aleksander Karwowski och Edgar Lee
Pettersson begick gärningen med uppsåt.

Murtada Hassan har innehaft ett handeldvapen utan att ha rätt till det. Det var
den 17 juli 2021 vid Sågstuvägen 2 F, Huddinge, Huddinge kommun. Brottet bör bedömas som grovt eftersom vapnet innehafts på allmän plats och eftersom vapnet innehafts i en sådan miljö att det typiskt sett kan befaras komma till brottslig användning. Murtada Hassan begick gärningen med uppsåt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Dom i mål om två skottskadade barn i Huddinge. Ännu en rapartist döms till fängelse

  1. Bif från LEDARSIDORNA.SE borde vi alla läsa varje dag och samtidigt fråga oss varför inget görs åt förfallet av vårt land

    (Samtalen från Libanon kommer nu åter efter min senaste resa dit. Framför allt det råd jag skulle vidarebefordra till våra politiska ledare men som jag, och många, ryggar för. Jag kommer nu ihåg hur den lille mannen, ministern som överlevt ett tjugo år långt inbördeskrig, spände ögonen i mig och sade:

    ”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa i det ni kallar för utanförskapsområden.

    Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande.

    Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana”.

    Ord och inga visor. Idag börjar en ny vecka för statsminister Löfven. Vi kan fundera på hur långt han kommer att låta utvecklingen gå i dessa områden innan den libanesiske ministerns råd är det enda som finns kvar i verktygslådan)

  2. Invandrare som lobbats in i media gynnar de sina när de hyllar de kriminella som artister . Man kan säga att statsmedia peppar kriminella ”musiker” att begå brott!

    27

Kommentera