Hatet mot rika – Är ekonomin ett nollsummespel?

INRIKES. De rika är själviska! De rika fuskar! De rika förstör klimatet! Är denna diaboliska framställning av rika människor rimlig, eller är det en populistisk nidbild med destruktiva konsekvenser för hela samhället? Meningarna går isär, som avkastningen på sparkonton och aktieportföljer.

Henrik Jönsson Pressbild

I veckans avsnitt av “Henrik Förklarar” diskuterar jag synen på rikedom, varför ekonomi inte är ett nollsummespel – och hur hårdare beskattning gör både DIG och hela samhället fattigare.

Idag talar Henrik Jönsson om rikedom, regleringar och ressentiment!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Hatet mot rika – Är ekonomin ett nollsummespel?

 1. Naturligtvis finns det rika som ärvt sin förmögenhet som möjligen skulle kunna klandras om de slösar bort den.

  Men har du som exempelvis, Per – Olof Ahl, (Kappahl) eller Kamprad helt själv byggt upp en vinstgivande rörelse så skall vi vara glada åt hur många de har givit en försörjning.

  Det är många gånger bättre gjort av dessa två än vad någonsin en del ministrar har åstadkommit.

  De som är mest avundsjuka verkar vara socialisterna vare sig de är politiker eller journalister.

  17
  1
 2. Han är pedagogiskt helt suverän. Som en av mina lärare,lektor,som undervisade i historia. Sakligt resonerande. Han utgår från rena fakta i sina logiska resonemang. Det inger hopp att höra honom varje lördagsmorgon

  20

Kommentera