Alla hade fel – asylinvandringen blev en vinstaffär

INVANDRING. Hösten 2015 duggade underskottsprognoserna tätt med anledning av det stora flyktingmottagandet. Men det visade sig att alla hade fullständigt fel. För hela perioden 2015 – 2018 blev det överskott, tack vare att flyktingutgifterna innebar en dramatisk ökning av offentlig konsumtion och en flodvåg av skatteintäkter, skriver Peo Hansen, professor i statsvetenskap. vid Institutet för forskning om migration, etnicitet och samhälle, Linköpings universitet, på Göteborgs-Posten.

-Jag tänker inte orda så mycket om själva artikeln, däremot ta upp lite om debattören Peo Hansen som är en vänsterbliven aktivist som i åratal drivit sin egen teori om att asylinvandring inte kostar. Tvärtom det är OLÖNSAMT för Sverige att inte ta emot mängder med ”flyktingar”.

Hansen, som är vänsterpartist, är väldigt kreativ och förkastar att hela matematiken med plus och minus. Han hävdar att detta inte räknas i samhällsekonomi. I hans värld kan ett minus bli plus.

När staten dopar kommunernas ekonomi med riktade statsbidrag går givetvis intäkterna det året upp. Kommunernas kostnader ökade enormt i flyktingkrisen, alla skulle ha av kommunen betalda bostäder, förskola, skola, tolk, uppehälle, SFI etc. För att kommunerna pga. tillfälliga BIDRAG från staten just de åren givetvis hade kanonekonomi drar socialistmattegeniet Hansen detta till att bidragen skapade tillväxt.

För hur än vänsteraktivister vänder och vrider på det – flyktingar är inte lönsamma. BNP per capita har sjunkit pga. det för när allt färre ska försörja allt fler och dessa dessutom konsumerar obegränsat med välfärd blir det så.

Enligt Peo Hansen har alla fel utom han själv.

-Pettersson undrar hur en sådan kan bli professor och bli försörjd av staten?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Enligt professor Peo Hansen är en arbetsvägrande arab som lever på bidrag en vinst

17 thoughts on “Alla hade fel – asylinvandringen blev en vinstaffär

 1. VILL MAN, KAN MAN.
  Ganska talande för den sortens människor som driver sin egen agenda med den kunskapen man förkovrat sig i. Att inte se helheten är signifikativ för vänsterns anhängare.
  Finns säkert positiva ekonomiska fördelar med invandringen, för enskilda företag.
  Att Staten och Kommuner skulle gå med vinster när man ger bort pengar utan återbetalningskrav är inte troligt.

 2. Den fan är så primitivt begåvad, att frågan uppstår: Kan han cykla och vissla, samtidigt?

  15
 3. Flyktingarna är konsumenter, dom konsumerar precis som alla andra. Den inre marknaden (företagen) får in flyktingarnas pengar, som i sin tur får pengar från statskassan. För var 100 kr som statskassan dräneras så kommer kanske 20 kr tillbaka till statskassan efter att företagen skatteplanerat. Sen tillkommer alla andra kostnader för statskassan, migrationsmyndigheter, tolkar, advokater, godman, fängelser…listan kan göras lång

  14
 4. Sådana fullständigt improduktiva parasiter skall inte försörjas av statsapparaten.

  25
  1
 5. Tror inte Hermods släppt igenom den mannen , inte ens genom ytterdörren !
  Mvh Sjöström

  20
 6. Han har förmodligen inte tagit med hela kostnadspaketet, bostäder och vivre för miljontals individer, ökade kostnader för allt inom omsorg och sjukvård.

  Kostnader för kriminalvården, domstolsväsendet, tolkar mm.
  Hur har han satt pris på all den oro och rent av fruktan för kvinnor då de ska gå från busshållplats till hemmet.
  Nej du P O Hansen, gör om gör rätt.

  24
 7. Inspirationen slog till!

  Om Sverige var ett potatisland
  som en lantman satts sköta och bruka
  då ska han nära och ta omhand
  alla dem som potäter vill sluka,
  de som sitter i rader längs odlingens kant
  fast några syns bråka och kivas.
  Bonden han sliter för han lärt det är sant
  att gäster ska mättas samt trivas.
  Han sätter, han vattnar, rensar och kupar,
  han skördar, fördelar och sliter sig trött
  tills slutligt bland blasten han stupar.
  Vad sker med åkern när odlaren dött?
  I en glipa bland molnen bonden ser ner
  från den himmel där han funnit sin plats,
  ser ut över ägan som inte finns mer,
  där ingen mer potatis har satts.

  19
 8. Hans vinkling är att betrakta som aktivism, dvs han vill göra karriär och säger det som behövs sägas för att räknas till aktivism. Nu kanske han tilldelas stipendier eller ekonomiska tillskott av andra aktivister. Han kanske får ett mer prestigefyllt jobb eller får sitta med i en styrelse.
  Antagligen så hävdar han att pengar alltid är mindre värda än humanism.

  23
 9. Då kan man bara tänka sig vad lönsamt det hade varit att lägga alla dessa utgifter (som inte är några kostnader enligt honom) på något annat än att importera bidragstagare.

  27
 10. Titeln Professor ska indikera att det är en av de skarpaste hjärnorna inom sitt område. Peo Hansen devalverar statusen på titeln rejält.
  Men de vänsterblivna aktivisterna tycker att lån är detsamma som inkomster.
  Sen undrar man om Professorn har observerat all kriminell aktivitet som också frodas som en bieffekt av inflödet av sk flyktingar och att en religion hämtad från helvetet också har fått ett grepp om Sverige?

  67
 11. Han är nog en av alla hittepåprofessorer som översvämmar den akademiska vänstervärlden.
  Var det ha som räknade ut att Sandviken skulle tjäna 500 miljoner per år på invandringen?

  12
 12. Kanske ska höra med Linköpings universitet om de står bakom detta snömos eller om den professuren behöver en ny professor.

  63

Kommentera